Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Να σας πούμε και τι αναρτήσαμε πρόσφατα… (Α, χθες μάλιστα ξεχάσαμε –σαν μπλογκ, να πούμε χρόνια πολλά στον Αντώνη και στην Αντωνία. Τα λέμε λοιπόν σήμερα, μαζί με τα χρόνια πολλά για τον Θανάση και την Αθανασία!)


Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Ο Χριστός σαν θεός, δεν έχει μητέρα, άρα κακώς η Παναγία λέγεται μητέρα του θεού, κάτι το αιρετικό, το μονοφυσιτικό, το παπικό. Επίσης ο Χριστός σαν άνθρωπος, δεν έχει πατέρα, άρα κακώς στις παπικές αγιογραφίες παριστάνουν τον Ιωσήφ με την Παναγία σαν ερωτικό ζευγάρι.


Σήμερα, συζητώ -στο μπλογκ, με την Σταυρούλα από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ.


Αχτύπητο δίδυμο: Η μαμά, πάντα με τον «γονιμοποιό» κρίνο -δίπλα της… Και ο ξανθός μικρός παλαιστίνιος (με γονίδια από το Χόλυγουντ), που χαιρετά –πάντα, με το… «κωλοδάχτυλο»!


Ηλίας Γιουρούκος: Άρχοντας από τότε –από τα νιάτα του (με το τσιγαράκι του – «το λιβάνι του διαβόλου»… Με τους κρίνους του, τους «παρθενικούς» στο σαλόνι του). Σήμερα, και άρχοντας, και πρωτοψάλτης της Εκκλησίας μας!.. Αναπολεί, θυμάται με καμάρι, και ανεβάζει ρετρό φωτο στο προφίλ του!


Κοίτα το μαλακισμένο, που πάει να κάτσει για να κουτσουλίσει! Ξουτ, βρε!


Το άλλο «Δελφινάριο», αυτό το επιθεωρησιακό μεγάλο θέατρο της Εκκλησίας μας, παρουσιάζει διαχρονικά, την πιο φαντασμαγορική ατραξιόν, το έργο… «Ο μικρός βασιλέας, και η νεαρή βασιλομήτωρ». Στη σχετική αφίσα (φωτο) παρουσιάζονται -σε πρώτο πλάνο, οι πρωταγωνιστές του έργου… Δυο πρόσωπα εκπάγλου καλλονής… Που αποτελούν βέβαια και τον κράχτη του θιασάρχη (παπαδαριού), για την προσέλευση όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου πλήθους θεατών πιστών! Χα!


Και για να μη ξεχνιόμαστε, επειδή πέρασε -με ξεχωριστή λαμπρότητα προχθές (14), η γιορτή του γέροντα Παναγιώτη Μιχαλόπουλου του Αργυροπολίτη (σύνορα, Ξανθού 66 – Ελληνικό -16777), σας θυμίζω ότι και σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μας! Σήμερα μάγκες και μάγκισες, προσκυνάμε την… αλυσίδα!!!..


Οι μάγκες με τα μακριά τα κομποσκοίνια! (Χθες ήταν η γιορτή των αγίων Παύλου του Θηβαίου, και Ιωάννου του καλυβίτη.)


Καλό ξημέρωμα, καλό σαββατοκύριακο!


Οι... παπάδες!


Καλημέρα! (φωτο: «Κανίβαλοι, καλοί μου άνθρωποι!», που έλεγε και ο Βέγγος.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: