Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ώστε ο «άγιος» Παΐσιος, μας συμβουλεύει να προσκυνούμε τον Δικέφαλο Αετό;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Οι Jim Jack και Pappa Ianny δημοσίευσαν στην ομάδα

"O KYPIOS MOY - KAI ΘEOS MOY":
Σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες για τον Οικουμενισμό

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Διαβάζω…
Άγιος Παΐσιος:

Είχα πει σε έναν Επίσκοπο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Μα τι κατάσταση είναι αυτή; Από την μια ο Οικουμενισμός, από την άλλη ο Σιωνισμός, ο σατανισμός!... 
Σε λίγο θα προσκυνούμε τον διάβολο με τα δυό κέρατα αντί για τον δικέφαλο αετό!».
(Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τ. Β', Πνευματική αφύπνιση, Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσ/νίκης 1999,σ.230-232)
Συμπεραίνω, απορώ και εξίσταμαι…
Ώστε ο «άγιος» Παΐσιος, μας συμβουλεύει να προσκυνούμε τον Δικέφαλο Αετό;

Jim Jack 
Αυτό κατάλαβες απο ολο το αρθρο; 
Σε αυτο καλώς, δεν συμφωνω και εγώ. 
Τι να κάνω, να αλλαξω τα λόγια του Αγιου; 
Εγω τα βάζω έτσι όπως τα έχει πει. 
Απο κει και περα ας κατσει ο καθενας να βγαζει τα συμπερασματα του. 
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ μας ενδιαφερει, όχι να ασχολουμαστε με τα αχυρακια του Αγιου... 
Panagiotis Michalopoulos 
Ποια ήταν η σχέση του γ. Παΐσιου με τον οικουμενιστή οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αυτόν που υπέγραψε πριν από ένα χρόνο την απόφαση για την αγιοκατάταξη του; Ξέρετε;
https://www.facebook.com/groups/291087681085851/permalink/468398113354806/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παΐσιος φέρνει λεφτά τον προετοίμαζαν για άγιο εδώ και τριάντα χρόνια.
Και ακόμα είναι όσιος μεγάλη διαφορά. Όσιος μπορεί να είναι ο καθένας μας. Μη τρώτε παραμύθια. Όσιοι, άγιοι, γέροντες, πνευματικοί, όλοι διαπλεκόμενοι στην επιχείρηση της κρατικής εκκλησίας.
Γιατί δεν αγιοποίησαν τον Αυγουστίνο Καντιώτη που τόσα προσέφερε στην ορθόδοξη εκκλησία?
Παναγιώτη συγχαρητήρια και συνέχισε να γράφεις τις απόψεις σου.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλημέρα!
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο, και χαίρομαι που συμφωνούμε!
Ποιος, ή ποια, είστε; Γνωριζόμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζόμαστε φίλε μου. Αλλά ελπίζω -αν κάποτε έρθω στην Αθήνα- θα επιδιώξω να σε γνωρίσω. Παρακολουθώ χρόνια το blog σου και για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, αν και είμαι ιερέας συμφωνώ οτι χάσαμε το δρόμο μας με τα καραγκιοζλίκια και τις τρελαμάρες, των παπάδων και δεσποτάδων. Η ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη απο υπερβολές και φτιασιδόματα όλα εξυπηρετούν το εγώ μας, και όχι την απλή αγνή πίστη προς τον Ένα Θεό, που είναι και το κέντρο της ύπαρξής μας. Θα ήθελα να μάθω Παναγιώτη αν έχεις κάποια σχέση με τον αείμνηστο εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευλογείτε, πάτερ!
Θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε, να σας γνωρίσω, να τα πούμε από κοντά.
Όχι δεν έχω καμιά συγγένεια με τον μακαρίτη τον εκδότη. Γνωριμία όμως είχα, τότε, δεκαετία του ΄80, που δημοσίευε επιστολές μου (ήμουν απλά ένας επιστολογράφος τότε) στην εφημερίδα του, κάποιες δε και στην πρώτη σελίδα, με τη σημείωση ότι δε με γνωρίζει, ούτε έχουμε καμιά συγγένεια. Μια μέρα δε που πέρασα από τα γραφεία της εφημερίδας τον γνώρισα και προσωπικά. Εγώ έστελνα επιστολές μου (κάτι σαν τα σχόλια που κάνω τώρα στο διαδίκτυο) σε όλες τις εφημερίδες, και όλες τις δημοσίευαν. Ο Μιχαλόπουλος όμως, είδε μια μέρα την ίδια επιστολή μου που είχε και ο ίδιος δημοσιεύσει, να την έχει και η ανταγωνιστική (Βασιλοχουντική κι αυτή) εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, του μακαρίτη του Καψάνη, και τότε τον έβρισε τον άνθρωπο με ένα δημοσίευμα του ότι τάχα του κλέβει υλικό! Τον ενημέρωσα τον Μιχαλόπουλο σχετικά, και μετά απαίτησε να στέλνω σε αυτόν μόνο αποκλειστικά κείμενα μου, κάτι που δεν το δέχτηκα και τον σταμάτησα. Είχα ήδη απογοητευτεί με αυτόν, όταν μια μέρα περνώντας από τα γραφεία της εφημερίδας για να ζητήσω από τη Γραμματεία (ήταν η γυναίκα του εκεί) ένα περασμένο φύλλο στο οποίο όπως μου είπαν (εγώ δεν αγόραζα την εφημερίδα του) ότι είχαν απαντήσει οι χιλιαστές σε μια επιστολή μου, και τον άκουσα μέσα από το κλειδαμπαρωμένο γραφείο του, που είχε και προσωπικό φρουρό αστυνομικό, να τσακώνεται με κάποιον στο τηλέφωνο και να του βλαστημάει την Παναγία του ανθρώπου, για κάτι λέει εθνικά θέματα, που πάλι ο Μιχαλόπουλος τα ήθελε μονοπώλιο του! Ο ίδιος δε, έξω από το γραφείο του, στην είσοδο ακριβώς -δεξιά, είχε μια τεράστια εικόνα της Παναγίας με αναμμένο πάντα και ένα μεγάλο καντήλι!!!

Ανώνυμος είπε...

Μη ξεχνάς Παναγιώτη ότι ήτανε έμπορος και οι φυλλάδες δέν κρατιούνται κι εύκολα. Όσο για τα βρισίδια δεν μου φαίνεται παράξενο καμιά φορά όταν πιστεύεις ότι κατέχεις κάτι καλά το περιφρονείς και απο επίφαση παρασύρεσαι σε βλασφημία. Έχω ακούσει ανθρώπους της εκκλησίας να βρίζουν τα θεία ή τους αγίους , αλλά και ανθρώπους έξω της εκκλησίας ούτε στη σκέψη τους να περάσει να βρίσουν κάτι ιερό.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ήταν έμπορος! Στην αρχή μονοπωλούσε τον βασιλιά! Μετά τον άδειασε!
Υπερασπιζόταν την κάθαρση στην εκκλησία, αλλά λένε ότι κέρδιζε πολλά αργύρια από εκβιασμούς σχετικά με τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, τα υπαρκτά ή τα φανταστικά!
Έβαζε π.χ. τη μια μέρα για υπέρτιτλο στην εφημερίδα του: «Ποιος είναι αυτός ο Δεσπότης που μαθαίνουμε ότι…». Και την άλλη μέρα, ή έβαζε το όνομα για το οποίο απειλούσε εκβιαστικά ότι θα το αποκαλύψει, ή (το πιο συνηθισμένο) το έθαβε δια παντός, και ο νοών νοείτω!
«Όταν πιστεύεις ότι κατέχεις κάτι καλά…»
Χα, χα!

Ανώνυμος είπε...

Τα οφίκια κόποις κτώνται...
Κι αυτοί για να γίνουν δεσποτάδες, το κατέχουν καλά το πράμα.
Καληνύχτα Παναγιώτη και συγνώμη για την ανωνυμία.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλό σας ξημέρωμα, πάτερ μου!
Σας ευχαριστώ που είστε στη συντροφιά μας!
Καλά κάνετε και είστε «ανώνυμος», και παραμένετε έτσι ζωντανός, ως άγνωστος στρατιώτης της Εκκλησίας του Χριστού μας!
Στην πορεία αυτού του ιστολογίου, και στη διασύνδεση του με το facebook, είχα πάρα πολλές περιπτώσεις ιερέων που θέλησαν δημόσια να εκδηλωθούν φιλικά προς εμένα, και που μετά εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς! Όπως ιερείς από την Κρήτη, όπως ιερέας προϊστάμενος μεγάλου κεντρικού ναού της Αθήνας που μου έλεγε «Παναγιώτη, κάποιοι σαμποτάρουν τη δημόσια συνομιλία μας στο facebook, εδώ από το ναό, και διαγράφουν σχόλια μου!», και ο οποίος πατέρας μετά, εξαφανίστηκε τελείως!
Καλυτέρα λοιπόν έτσι, για να σας έχουμε μαζί μας, και να μη κινδυνεύετε κι εσείς από μια παρόμοια εξαφάνιση.
Τελευταίο δε περιστατικό, πριν από εν χρόνο, μια πρεσβύτερα από την Κρήτη, με πλούσια μακροχρόνια δράση στο Ίντερνετ, με καθημερινή λαογραφική και παραδοσιακή παρουσία, που όταν μου πρότεινε να γίνει φίλη μου και μετά επικροτούσε διάφορα άρθρα μου στο facebook, άρχισε αμέσως μετά να δέχεται φανερά ή κρυφά απειλητικά μηνύματα από κάποιες «μοναστηριακές» σελίδες που της έκαναν αφόρητη τη ζωή! Μετά από λίγες μέρες δε, μου έστειλε ένα μήνυμα –μια κραυγή απελπισίας που έλεγε ότι πρέπει να φύγει από αυτήν την δραστηριότητα, και αμέσως μετά, χάθηκε και από το facebook (διέγραψε τον λογαριασμό της), και από παντού!
Θυμήθηκα τώρα και μια άλλη περίπτωση, του 2005 αυτή, τότε που έβγαινα ζωντανά στο ραδιόφωνο του ΦΛΑΣ, εδώ στην Αθήνα, στην βραδινή εκπομπή της κ. Νανάς Τσόγκα, που έβαζε προλογίζοντας τα, διάφορα ωραία τραγουδάκια, και που ενδιάμεσα οι ακροατές, μπορούσαν να τηλεφωνήσουν και να μιλήσουν μαζί της, για όποιο θέμα αυτοί ήθελαν. Ήταν μια εκπομπή, με πολύχρονη ζωντανή παρουσία στα ερτζιανά, αλλά όταν την ανακάλυψα εγώ και μπόρεσα να συμμετέχω μερικές μέρες (προς μεγάλη χαρά της κ. Νανάς) για τα εκκλησιαστικά θέματα που έθιγα τότε (στους συζητητές μας –σαν ακροατής ήταν κι ο κ. Κουλουμπής), η εκπομπή κόπηκε από μια κυρία Μαριάνα –όπως έμαθα, που ήθελε να έχει αυτή την αποκλειστική δημοσιογραφική ιδιότητα στο σταθμό... Κόπηκε, αφού την μετέφεραν στις πρώτες πρωινές ώρες, μαγνητοφωνημένη, με το μουσικό της μέρος και μόνο με την κ. Νανά, χωρίς φυσικά τη συμμετοχή ακροατών! Η σπίθα όμως είχε ανάψει! Η συμμετοχή μου αυτή, είχε απήχηση, και θέματα που έθιγα το ένα βράδυ εκεί, τα έβλεπα την άλλη μέρα σαν άρθρα από δημοσιογράφους αθηναϊκών εφημερίδων! Μετά δε, ξέσπασαν τα γνωστά εκκλησιαστικά σκάνδαλα της εποχής εκείνης, με τον Παντελεήμονα Αττικής και άλλους πολλούς συναδέλφους του, με συνταρακτικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που προκάλεσαν πραγματικό σεισμό!