Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η βιτρίνα της Εκκλησίας μας! Του γνωστού γωνιακού μαγαζιού! Για περάστε! Άρχισαν οι εκπτώσεις! Χα!

 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Παναγιώτα Ρόδου κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Άγιος Εφραίμ ο Προστάτης μου - Saint Ephraim.
10 λεπτά πριν

https://www.facebook.com/346916072028497/photos/a.346922508694520.83452.346916072028497/346922838694487/?type=3&theater
 

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Η βιτρίνα της Εκκλησίας μας! 
Του γνωστού γωνιακού μαγαζιού! 
Για περάστε! 
Άρχισαν οι εκπτώσεις! 
Χα!
Angela Babanara
Βοήθεια Μας ο Άγιος Εφραίμ
Panagiotis Michalopoulos 

ΑΓΙΟΣ Ή ΑΓΙΑ;
Angela Babanara 

Ο Άγιος Εφραίμ
Panagiotis Michalopoulos

Το ρωτώ αυτό, διότι έχει διαδοθεί ευρύτατα η φήμη ότι έχουν μπερδέψει τα λείψανα στην συναρμολόγηση. Ότι δηλαδη το λείψανο αυτό, ο συγκεκριμένος σκελετός που εκτίθεται εκεί στη Νέα Μάκρη -για προσκύνηση, είναι… γυναικείος!
Για το θέμα δε αυτό -της γνησιότητας ή μη του λειψάνου αυτού, υπήρξε μεγάλη διαμάχη μεταξύ του προηγούμενου τοπικού μητροπολίτη, του μακαρίτη πια Παντελεήμονα, και της αρχικής ηγουμένης, μακαρίτισσας και αυτής, η οποία και αρνιόταν πεισματικά οποιονδήποτε έλεγχο γνησιότητας, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται σαν Άγιος ο Εφραίμ για πολλά χρόνια.
Πρόσφατα όμως, ο νέος μητροπολίτης πήγε στο Φανάρι, στον Βαρθολομαίο, με γεμάτη τη βαλίτσα του (με ποιος ξέρει πόσες ράβδους χρυσού -για πεσκέσι), και γύρισε με την υπογραφή του οικονομικού πατριάρχη, με την αγιοποίηση του σκελετού!

Angela Babanara 
Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη δεν γνωρίζω πολλά για το εν λόγο μοναστηρι αν και εχω πάει για προσκύνημα αρκετες φορές ένα εχω να σου πω πίστευε και μην ερευνά
Panagiotis Michalopoulos 

Πού το είδατε γραμμένο αυτό το «πίστευε και μην ερεύνα»; Είναι αντιευαγγελικό, και το χρησιμοποιούν οι εχθροί της πίστεως μας, για να πουν ότι αυτό εφαρμόζουμε εμείς οι χριστιανοί, ότι δηλαδη είμαστε άλογα όντα που πιστεύουμε στα τυφλά στην όποια κακοδοξία! Το ευαγγέλιο αντίθετα, όχι μόνο απαγορεύει την έρευνα αλλά και την συνιστά!
Angela Babanara 
Δεν ξέρω δεν απαντώ αλλά θα ήθελα να μου πείτε σε ποιο ευαγγέλιο το γράφει σε ποιο κεφάλαιο
Panagiotis Michalopoulos 

Το απόφθεγμα "πίστευε και μη ερεύνα", δεν είναι γραμμένο σε κανένα ευαγγέλιο, διοτι είναι πέρα για πέρα λαθος. Το αποφθεγμα αυτό, θα ήταν σωστό αν προστίθετο ένα κόμμα: "Πίστευε και μη, ερεύνα". Δηλ. "Πιστεύεις ή δεν πιστεύεις να ερευνάς".
Ναι! Πρέπει να ερευνούμε για να βρίσκουμε την αλήθεια και ο ίδιος ο Χριστός μας παροτρύνει γι' αυτό: "γνώσεσθαι την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς".
Πως λοιπόν θα ερευνήσω την αλήθεια, αν δεν ψάξω;
Παράδειγμα: πως θα θα μάθω, αν ο Ηρώδης έσφαξε πράγματι 14000 νήπια της Βηθλεέμ μέχρι 2 ετών, αν δεν ψάξω στους ιστορικούς της εποχής (Φλάβιο Ιώσσηπο), που μου λένε, ότι η Βηθλεέμ είχε 1000 κατοίκους, όλους και όλους, και επομένως τα σφαγέντα νήπια ήταν το πολύ 40; Εκτός και αν τρώγω κουτόχορτο. Αλλά τέτοιο φαγητό δεν θέλει ο Χριστός και μέσω του Παύλου λέγει: "μη γίνεσθε παιδία ταις φρεσίν, αλλά τη κακία νηπιάζετε". Δηλ. "όχι παιδιά στο μυαλό, αλλά στην κακία".
https://www.facebook.com/panagiotakampa/posts/1691993351036707

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Εύχομαι για μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Το απόφθεγμα "πίστευε και μη ερεύνα" είναι το γνωστό απόφθεγμα του Αυγουστίνου, του μεγάλου πατέρα της Δύσης, όπου αποτρέπει την έρευνα, ώστε να πιστεύουμε αδιάκριτα, ότι μας λένε οι θεολόγοι της Δύσης.

Στην Ανατολή όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να ερευνούμε για να βρίσκουμε την αλήθεια και ο ίδιος ο Χριστός μας παροτρύνει γι' αυτό: "γνώσεσθαι την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς". Πως λοιπόν θα ερευνήσω την αλήθεια, αν δεν ψάξω; Παράδειγμα: πως θα θα μάθω, αν ο Ηρώδης έσφαξε πράγματι 14000 νήπια της Βηθλεέμ μέχρι 2 ετών, αν δεν ψάξω στους ιστορικούς της εποχής (Φλάβιο Ιώσσηπο), που μου λένε, ότι η Βηθλεέμ είχε 1000 κατοίκους, όλους και όλους, και επομένως τα σφαγέντα νήπια ήταν το πολύ 40; Εκτός και αν τρώγω κουτόχορτο. Αλλά τέτοιο φαγητό δεν θέλει ο Χριστός και μέσω του Παύλου λέγει: "μη γίνεσθε παιδία ταις φρεσίν, αλλά τη κακία νηπιάζετε". Δηλ. "όχι παιδιά στο μυαλό, αλλά στην κακία".

Έτσι το απόφθεγμα του Αυγουστίνου θα ήταν σωστό αν προστίθετο ένα κόμμα: "Πίστευε και μη, ερεύνα". Δηλ. "Πιστεύεις ή δεν πιστεύεις να ερευνάς".

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αμήν! Καλή και ευλογημένη χρόνια να έχουμε, φίλτατε μας κ. Καρδάση!
Ευχαριστούμε δε θερμά για το σχόλιο σας! Πιο τέλειο σχόλιο από αυτό, δεν θα μπορούσε να γίνει!
Και εσείς και ο άλλος φίλτατος σχολιαστής μας, ο αγαπητός επισκέπτης, είστε οι στυλοβάτες μας εδώ στο ιστολόγιο αυτό!
Να είστε και οι δυο καλά, ο Κύριος να σας δυναμώνει πάντα, να σας φωτίζει και να σας ευλογεί!
Χαίρετε!