Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Δυο αγνά προϊόντα: 1. Η «Θυμαρορίγανη» του χασικλή θείου της Ελένης… και 2. Το «Καρβουνοθυμίαμα», του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη. (αποκαλύπτουμε σήμερα την μυστική συνταγή του γέροντα.)

Ίσως να θυμάστε κι εσείς, εκείνο το παλαιό επεισόδιο από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης»… 
Εκείνο, με τον θείο της Ελένης -πρώην χασικλή και τρόφιμο των φυλακών για διάφορα εγκλήματα όπως διαρρήξεις κλπ, που αναμορφώνεται τελικά και ασχολείται με κάτι νόμιμο… Με την παραγωγή δηλαδη αρωματικών φυτών, και μάλιστα με μια διασταύρωση δικής του επινόησης, κάτι ανάμεσα σε θυμάρι και ρίγανη για την παραγωγή δυο ειδών σε ένα φυτό, την λεγομένη «Θυμαρορίγανη»!
Βέβαια, στην κωμική αυτή σειρά, γίνεται ένα μπέρδεμα στο τέλος -στη γιορτή, και τόσο το κατσικάκι στο φούρνο της Ματίνας όσο και η σαλάτα, πασπαλίζεται κατά λάθος με κανονική μαριχουάνα (ψιλοκομμένη σαν μπαχαρικό) όπου όλοι στο τραπέζι εκείνο «την άκουσαν» πάνω στο γεύμα (ακόμα και ο επίκουρος καθηγητής της έδρας της βυζαντινολογίας), …και εκεί πέφτει και η αυλαία!!!..
Ε, λοιπόν μια παρόμοια παραγωγή, δυο ειδών σε ένα, το λεγόμενο «Καρβουνοθυμίαμα», ...

αποκαλύπτουμε σήμερα ότι έκανε με δική του συνταγή, ο γέροντας Πορφύριος της Μαλακάσας, που αγιοποιήθηκε πρόσφατα ως άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης! 
Καυσοκαλυβίτης, δηλαδη χωρίς ούτε μια καλύβα για να μένει (αφού την έκαψε, για να μη την τρώνε οι ψύλλοι), αφού την ψυλλιάστηκε τη δουλειά («την άκουσε» διαφορετικά δηλαδη) και εκεί που ήταν η καλύβα του, σήκωσε ένα οικοδομικό μεγαθήριο! 
Ούτε δηλαδη έμπορος ναρκωτικών να ήταν και ματσώθηκε τόσο καλά ο άγιος γέροντας!
Και φυσικά το προϊόν του αυτό, το
«Καρβουνοθυμίαμα», ήταν το ίδιο νόμιμο, και αγνό, όπως και εκείνη η «Θυμαρορίγανη» του θείου της Ελένης.
Προς αποφυγή λοιπόν κάθε παρεξήγησης και εξαγωγής διαφόρων συμπερασμάτων για το τι θα μπορούσε να εμπορεύεται ο γέροντας, και πώς πλούτισε τόσο...

σας αποκαλύπτουμε σήμερα τη μυστική συνταγή του, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία  που χρησιμοποιούσε (ήδη από την δεκαετία του 1970 – τότε που τον γνώρισα κι εγώ προσωπικά) για την παραγωγή του Καρβουνοθυμιάματος του.

Ακούστε την… Εεεε, διαβάστε την, ήθελα να πω:
Το Καρβουνοθυμίαμα λοιπόν του (γνωστού και ως μάγου) γέροντος Πορφύριος, περιέχει 17 αρώματα, και αυτά είναι:
ΑΘΩΝΙΚΟ, ΒΗΘΛΕΕΜ, ΒΙΟΛΕΤΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, ΓΑΡΔΕΝΙΑ, ΓΙΑΣΕΜΙ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, ΚΡΙΝΟΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ, ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΣ, ΜΥΡΟ, ΝΑΡΔΟΣ, ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΦΟΥΛΙ, ΧΕΡΟΥΒΙΚΟ. 

 
Αυτά, και… βοήθεια σας η ωραία ατμόσφαιρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: