Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Απόψε, περασμένα μεσάνυχτα -ξημερώνοντας παραμονή της πρωτοχρονιάς… Συζητώ στο facebook, με την εικονιζόμενη σκυλού κ. Τάνια Χατζή, στη σελίδα του κοινού μας φίλου χρήστη «Άγια Μετέωρα».

 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Agia Meteora κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
4 ώρες πριν
 
Η πίστη μας είναι αληθινή και μεγαλειώδης και τα θαύματα των αγίων δια μέσου του Κυρίου και Θεού μας, καθημερινά και συνεχόμενα.

 
Ένα συγκλονιστικό θαύμα συνέβη στην Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με το Pravoslavie.ru, κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από την Ι.Μ. Ξενοφώντος του Αγίου Όρους: 
Μία τυφλή γριά είδε ξανά το φως της, και φώναζε "βλέπω - βλέπω"!

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Λείψανο του αγίου Γεωργίου; Από το χέρι του, να υποθέσουμε; Από το ίδιο χέρι που κρατούσε και εκείνο το ακόντιο με το οποίο σκότωσε ένα δράκο;
Τι άλλο να υποθέσουμε; Ότι όλες αυτές οι ιστορίες, οι βίοι αγίων και τα θαύματα, είναι τελικά σατανικής προέλευσης; Ή ότι απλά είναι σκέτα μυθεύματα και σκέτη απάτη; Απάτη, που σερβίρεται έτσι, σαν απόδειξη μιας αληθινής τάχα πίστης;
Tania Chantzi 

31 Δεκεμβρίου στις 1:08 π.μ.
 
ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!
ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΥΔΑΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" Η "ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ"... Η Ο,ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ......
"ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!! ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ..."


Panagiotis Michalopoulos

1. «ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!»
Πράγματι, Τάνια (ορθόδοξο χριστιανικό όνομα είναι αυτό;), πράγματι δεν με υποχρέωσε κανείς! Είναι δική μου επιλογή!
2. «ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
Εγώ, έχω κατηχηθεί από παιδί στον ορθόδοξο χριστιανισμό, από σπουδαίους θεολόγους (όπως ο π. Δανιήλ Αεράκης) και είχα άγιους πνευματικούς (όπως ο π. Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος και ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης). Δεν είμαι λοιπόν απαίδευτος και ημιμαθής. Ακόμα, εκπαιδεύτηκα από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κατήχηση των παιδιών και είχα μια μακρά πορεία ως ένας επιτυχημένος κατηχητής. Αφού στο μεταξύ βέβαια, είχα χειροθετηθεί και Αναγνώστης σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό!
3. «ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ»
Έχεις σπουδάσει ψυχολογία, Τάνια μου... Τιτάνια μου;
4. «ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΥΔΑΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!»
Το να αμφισβητεί κανείς τους επαγγελματίες γυρολόγους αληθινών ή ψεύτικων λειψάνων, δεν είναι βρισιά σε κανενός τα θρησκευτικά πιστεύω. Το ίδιο ισχύει, και όταν καυτηριάζει κανείς τις υπερβολές στις αγιογραφίες όπως και αυτές με αγίους και με δράκους!
5. «ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" Η "ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ"...»
Συνήθως, είναι εντυπωσιακές οι αντιδράσεις ατόμων θρησκόληπτων, φανατικών γυναικών κυρίως, που όταν δεν κοιμούνται με σκυλιά από ανωμαλία, πέφτουν κανονικά στα τέσσερα μετά από προσταγή παπάδων και δεσποτάδων (όπως η παπαδιά στην Πρέβεζα) στο «σκύψε ευλογημένη» δηλαδη, και μετά σκυλιασμένες και οι ίδιες, αντιμετωπίζουν με λύσσα την όποια ορθόδοξη άποψη που αντιτίθεται σε ανορθόδοξες παπαδίστικες τακτικές.
6. «Η Ο,ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ......»
Χα! Μίλησε η Σοφή, η κυρία Τάνια μας, αυτή που έχει σαν φόντο στο προφίλ της σκυλιά ντυμένα με το σκουφάκι του Σάντα Κλάους! 

Ουστ μωρή!
7. «"ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!! ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ..."»
Βρε, ουστ!
https://www.facebook.com/papathanasis.koyt/posts/561951987294862

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Με τα συναξάρια, γίνεται κυριολεκτικά "της τρελής".

Παραδείγματα:

1/ Λέει το συναξάρι, ότι η αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό. Τρεις μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας (Ι. Χρυσόστομος, Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρος) λένε, ότι τον Σταυρό τον πήρε ο Κύριος μαζί του με την Ανάληψη και ότι με αυτόν θα επιστρέψει κατά την β΄ παρουσία. Τότε, πως βρέθηκε στη γη ο Σταυρός, αφού βρίσκεται στον Ουρανό;

2/ Προχθές, στις 29 γιορτάσαμε τη σφαγή των 14000 νηπίων της Βηθλεέμ, από τον Ηρώδη. Μια απλή αριθμητική βγάζει, ότι αυτό είναι ψέμα. Αν τα νήπια της Βηθλεέμ, μέχρι 2 ετών ήταν 14000, τότε όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ μέχρι 12 ετών έπρεπε να ήταν 84000! Γνωρίζουμε, από τον ιστορικό της εποχής, τον Φλάβιο Ιώσηππο, ότι η Βηθλεέμ κατά την εποχή του Χριστού αριθμούσε 1000 κατοίκους και επομένως η σφαγή των νηπίων αφορούσε 30-40 νήπια. Τώρα πως αυτό το νούμερο έγινε 14000, ένας Θεός ξέρει!!!

3/ Το συναξάρι του αγίου Πορφυρίου (του εκ μίμων) αναφέρει, ότι ο άγιος μαρτύρησε δυο φορές σε χρονική απόσταση 200 ετών. Την πρώτη φορά τον 2ο αι. και την δεύτερη φορά, επί Ιουλιανού Παραβάτη, τον 4ο αι. Αν πράγματι αυτό συνέβη, τότε θα πρόκειται για ένα μεγάλο θαύμα!!

Και άλλα πολλά, ων ουκ έστιν αριθμός.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα, χα!
«Της μουρλής» γίνεται, αλλά ΚΑΙ της… Πόπης -μαζί!
Χα, χα, χα!