Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα, έχω μια πολύ καλή και σοβαρή συζήτηση στο facebook… Με τον καλό μου φίλο τον κ. Φανούρη, στη σελίδα του. Στο θέμα, για αυτούς που πάνε σαν μαλάκες -ολόκληρο ταξίδι, και προσκυνάνε αυτήν την αποκρουστική μάσκα του Αρχάγγελου Φου-μα-τζου, στο Μανταμάδο της Λέσβου!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Fanourios Geranis κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Πατήρ Χρήστος Εφημέριος Μανταμάδου.
1 ώρα πριν
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΙ.

ΕΥΧΩΜΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,,,
https://www.facebook.com/369868489856078/photos/a.369881659854761.1073741828.369868489856078/562580250584900/?type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Λία Παντελή 

Μεγαλη η χαρη Του
Panagiotis Michalopoulos 

ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ; ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, Ή Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΗΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ;
Fanourios Geranis 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ.
ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ,,,,
Panagiotis Michalopoulos 

Μαλακίες, και μάλιστα χοντρές, όλα αυτά, φίλε Φανούρη!
Οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι, είναι στον ουρανό. Δεν κατοικούν μέσα σε εικόνες, όπως κατοικούσαν τότε οι δαίμονες στα αγάλματα είδωλα της θρησκείας των 12θεϊστών αρχαίων προγόνων μας!
Έτσι, δεν χρειάζεται να πάμε πουθενά -σαν μαλάκες, και να προσκυνήσουμε τα νέα αυτά είδωλα, τις εικόνες! 

Άλλωστε, αυτή είναι βουδιστική συνήθεια, το να προσκυνάμε δηλαδη -γενικά! Όπως βουδιστικό είναι και το χειροφίλημα στον παπά, και τα φωτοστέφανα, και τα κομποσκοίνια… Της βουδιστικής κιναιδικής λατρείας όλα αυτά… 
Καθώς και τα κεριά και τα λιβάνια! Του πούστη, να πούμε!
Γι αυτό ρε φίλε, αρκεί να στρέψουμε τα μάτια στον ουρανό, όπου κι αν είμαστε, και να ζητήσουμε από τον θεό να στείλει αγγέλους να μας βοηθήσουν!
Αυτά!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1542123782779444&id=100009455104878

12 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι είναι Ασώματοι. Πως λοιπόν απεικονίζονται τα πρόσωπα τους; Μπορεί κάποιος χωρίς σώμα να απεικονίζεται το πρόσωπο του; Που είναι ή απλή λογική; Ή την χάσαμε κι αυτή;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλά τα λέτε, κ. Καρδάση μας!
Αλλά σου λέει ο άλλος ότι οι άγγελοι είναι πρόσωπα, με σώματα φανταστικά… Πρόσωπα, που περιγράφονται να έχουν φτερά, ή να κρατούν σπαθιά, και τα τοιαύτα! Τέτοιος δε Άγγελος –με ρομφαία, ήταν και σκοπός στην πόρτα του παράδεισου μετά από την έξωση των πρωτοπλάστων από εκεί!
Σου λέει ακόμα, ο άλλος, ότι οι άγγελοι έχουν εμφανιστεί και σε διάφορους στην παλαιά και στην καινή διαθήκη… Όπως στον Λοτ, όπως στην Παναγία και στους βοσκούς και στον Ιωσήφ, μεταφέροντες κάποιο μήνυμα του θεού! Με άγγελο δε, μίλησαν και οι μυροφόρες στον τάφο, μετά την ανάσταση του Κυρίου.
Ότι τέλος, ακόμα και ο ίδιος ο Κύριος, μας είπε ότι είδε τον Σατανά, να πέφτει σαν κομήτης από τον ουρανό!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Κατι το φανταστικό εικόνιζεται; Ιδού η απορία.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έχετε δίκιο, φίλτατε! Πράγματι, δεν εικονίζεται το φανταστικό!
Για να γίνει αυτό, χρειάζεται λίγη ή πολύ -σχετική φαντασία! Ή ακόμα, και, μεγάλη σχετική απάτη…
Διότι, για να γίνει λέει αυτό το πορτρέτο του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο στη Λέσβο -λέει το ιστορικό του προσκυνήματος –εκεί, χρειάστηκε να ποζάρει στον κατασκευαστή μοναχό, ο ίδιος ο Αρχάγγελος, ο οποίος μάλιστα –λέει, τον βοηθούσε κιόλας στην κατασκευή αυτή! Λέει! Χα!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι οι άγγελοι δεν είναι σαν τους αγίους.
Μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου είχαν αυτεξούσιο και έτσι μπορούσαν να είναι άγγελοι ή δαίμονες. Μετά την Ανάληψη έπαψε πλέον αυτό το αυτεξούσιο. Έτσι, οι μεν είναι υπηρέτες του Θεού, οι δε υπηρέτες του Σατανά.
Μη έχοντας πλέον το αυτεξούσιο δεν μπορούν να ευλογήσουν, δεν μπορούν να βοηθήσουν, δεν μπορούν να δώσουν κουράγιο, γιατί είναι τυφλοί υπηρέτες του Θεού. Για ό,τι μπορούν να κάνουν παίρνουν εντολές από τον Θεό.
Με τους αγίους όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Αυτοί, επειδή έχουν παρρησία στο Θεό, μπορούν να ζητήσουν το οτιδήποτε, για τους άλλους ανθρώπους και ο Θεός ευδοκεί ή όχι.
Επομένως, να μη συγχέουμε τα πράγματα.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλημέρα, φίλτατε!
Αυτό με την Ανάληψη, δεν το ήξερα!
Για το άλλο όμως, το ότι δηλαδη δεν έχουν οι άγγελοι το αυτεξούσιο, το πίστευα… έτσι από διαίσθηση!
Γι αυτό, και δεν φοβήθηκα χθες -στο τέλος, στον διάλογο με αυτόν τον μισότρελο Φανούρη, όταν πριν με μπλοκάρει, το τελευταίο του σχόλιο ήταν να μου πει ότι δεν τολμώ να πάω στον Μανταμάδο και να πω τα ίδια, εκεί μπροστά στην εικόνα του Αρχάγγελου, διότι αν το κάνω, τότε αμέσως -εκεί επί τόπου, θα πάθω λέει μεγάλο κακό! Χα!
Ότι δηλαδη ο αρχάγγελος, δεν θα χρειαστεί να παίξει το ρόλο του υπηρέτη του θεού, δεν θα περιμείνει να εκτελέσει τυφλά μια εντολή του θεού –καλή και αγία, αλλά θα το παίξει αφεντικό και αιμοβόρος Τζιχαντιστής… Ότι θα τσαντιστεί δηλαδη τόσο πολύ που του προσβάλουμε κατάμουτρα την φάτσα του αυτή, ώστε θα σπεύσει αμέσως να κατεβεί από την εικόνα του για να μας… αποκεφαλίσει με την σπάθα του! Να μας κάνει δηλαδη, τα τρία, …δυο! Χα!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Πράγματι, μέχρι την Ανάληψη, επειδή υπήρχε το αυτεξούσιο, οι Άγγελοι μπορούσαν να μεταπέσουν σε δαίμονες και οι δαίμονες σε Αγγέλους. Μετά την Ανάληψη, αυτή η ενέργεια σταμάτησε, οπότε έπαυσε και το αυτεξούσιο.
Και είναι γνωστόν, ότι οι πρώτοι που απειθάρχησαν στο Θεό ήταν οι άγγελοι, όταν διατάχθηκαν από τον Θεό να προσκυνήσουν το τελειότερο δημιούργημά του, τον άνθρωπο, και αυτοί αρνήθηκαν, οπότε μετέπεσαν σε δαίμονες, οι άγγελοι που αρνήθηκαν. Εδώ φαίνεται και το ότι είχαν το αυτεξούσιο. Μετά την Ανάληψη έπαυσε πλέον η μετάβαση από τους μεν στους δε, οπότε έπαυσε και το αυτεξούσιο.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ωραία, όμορφα, έξοχα, καταπληκτικά, όλα αυτά φίλτατε!
Πώς τα ξέρουμε όμως; Ποια είναι η πηγή;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Τα περί της υπάρξεως των αγγέλων, της δημιουργίας, της ιεραρχίας και των εκπεσόντων σε δαίμονες έχουμε πηγές κυρίως στα έργα του Μ. Βασιλείου, Ι. Χρυσοστόμου, Ι. Δαμασκηνού και στον Ποιμένα του Ερμά. Για την ιεραρχία των αγγέλων έχουμε πηγή κυρίως τον Διονύσιο Αρεοπαγίτη ("Ουράνιος Ιεραρχία").
Σ' αυτά καταγράφονται και οι ιδιότητες των αγγέλων, ως υπάκουων υπηρετών του Θεού, ότι κινούνται ταχύτατα, αλλά δεν είναι πανταχού παρόντες, δεν γνωρίζουν το θέλημα του θεού, αλλά δεν γνωρίζουν και τις θελήσεις των ανθρώπων.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε θερμά, φίλτατε κύριε Καρδάση μας!
Να είστε πάντα καλά, και να χαίρεστε την πολυπληθή ευλογημένη οικογένεια σας!
Χρόνια πολλά, καλή χρόνια!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είπα πολυπληθή, αλλά ήθελα να πω πολυμελή!
Φιλιά, και στον φίλο μου τον Γιαννάκη. Τον περιμένω να μου πει τα κάλαντα με πρώτη ευκαιρία! :-)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Ευχαριστώ θερμά, για τις ευχές.

Αντεύχομαι, για χρόνια καλά και ευλογημένα.

ΙΚ