Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Σημείον Μέγα: Η δυναμική επανεμφάνιση του (ουράνιου;) «Επισκέπτη» μας, στο ιστολόγιο «χαίρετε»! Νέο του σχόλιο -εφ όλης της ύλης, για την «Εκκλησία» μας, που τσακίζει κόκκαλα! ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΔΩ:

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στο ιστολόγιο «χαίρετε»: Η επιστροφή του εκλεκτού μας συνεργάτη, του «Επισκέπτη» μας, με νέο σχόλιο του, μετά από πολύμηνη απουσία! Αλληλούια!

[…]
Αφήσαμε οι σύγχρονοι ορθόδοξοι (τρομάρα μας, ούτε ετερόδοξοι δεν είμαστε) "της λαμπαδούρας" και "της ταυτότητας" το Ευαγγέλιο που είναι Λόγος Θεού, Λόγος Χριστού και Αποστόλων και την Αποστολική Εκκλησιαστική ερμηνεία του, αφήσαμε και την πρακτική της Πρώτης Εκκλησίας όπως περιγράφεται στις Πράξεις, δε λέμε πλέον «είπεν ο Κύριος», εδίδαξε ο τάδε θεόπνευστος απόστολος και καταγράφεται στην Αγία Γραφή, αλλά ακολουθούμε παραδόσεις ανθρώπων, δηλ. τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή εκ Λατινοκρατίας, Τουρκοκρατίας και σύγχρονη πρακτική. 
Δεν είναι κρυφό ότι στις μέρες μας ασχολούμαστε με προφητείες, λειψανολαγνείες, περιφορές λειψάνων, γνησίων και αμφίβολης γνησιότητας, το φόβο για τα ηλεκτρονικά τσιπάκια διότι δήθεν είναι του αντιχρίστου, τον τρόμο για τα δήθεν 666 - barcode -κάρτες (για να μην είναι δυνατόν το Κράτος να ελέγξει το άπλυτο και μαύρο χρήμα και τη φοροδιαφυγή;), και ξεχάσαμε την Αγία Γραφή. 
Απαξιούμε τη Βασιλεία του Θεού, το Συμβόλαιο, την Νέα (Καινή) Διαθήκη του Χριστού με εμάς. Αντί για το "ερευνάτε τας Γραφάς" ερευνούμε σύγχρονες προφητείες και διοράσεις, αντί για χωρία από το Ευαγγέλιο, αποστηθίζουμε αποφθέγματα αββάδων, γεροντάδων στάρετς και διορατικών, ενίοτε παρθενοσυλλεκτών, υφαρπάζουμε δε την αρμοδιότητα του αποκλειστικού Κριτού, και αγιοποιούμε εκ μέρους Του πριν να περάσουν καν κάποια χρόνια, ενώ αν δεν κάνω λάθος ο αείμνηστος Ν.Σωτηρόπουλος εκοιμήθη "αφορισμένος", προσκυνάμε παντόφλες και τιάρες, δημιουργούμε εθελοθρησκεία «ιουδαϊζόντων» δηλ. αντί για την εξ αποκαλύψεως Πίστη ακολουθούμε μια θρησκεία και εθελοθρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας και στα αμαρτωλά πάθη μας που (έτσι νομίζουμε) απενοχοποιούνται με την τυπολατρεία σε παραδόσεις ανθρώπων.

Επισκέπτης.
27 Δεκεμβρίου 2015 - 12:28 μ.μ.
http://xairete.blogspot.gr/2015/12/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: