Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής: Ποιος το λέει, με ποια πηγή πληροφόρησης, και με ποιο κύρος, ότι οι γονείς της Παναγίας λέγονταν Ιωακείμ και Άννα;

ΣΧΟΛΙΑ:
Διονύσιος Βενιεράτος 
(9 Δεκεμβρίου στις 2:09 μ.μ.)
Η αλήθεια είναι πως η "πηγή" που βρήκα στη Wikipedia αναφέρεται στην "παράδοση της εκκλησίας". Συνεπώς, μάλλον δεν υπάρχει γραπτό κείμενο.
Panagiotis Michalopoulos

Η Παράδοση της Εκκλησίας μας, φίλτατε, είναι μια σοβαρή Πηγή, ίσης δε αξίας με αυτήν την ίδια την Αγία Γραφή, αφού μάλιστα αυτή (η ι.Παράδοση), μας παρέδωσε την Αγία Γραφή, αυτήν που η Εκκλησία μας την δέχτηκε σαν έγκυρη και σαν αυθεντική, και όχι ψευδεπίγραφη και πλαστή.
Δυστυχώς, υπάρχει γραπτό κείμενο για την «αγία Άννα
», και αυτό βρίσκεται στο πλαστό ευαγγέλιο που ψευδώς φέρνει την υπογραφή του Ιακώβου!
Έτσι, όλη αυτή η εορτή σήμερα, βασίζεται σε αυτήν την πλάνη, σε αυτό το παραμύθι που βρίσκεται σε αυτό το πλαστό ευαγγέλιο, το οποίο (τι ειρωνεία) η ίδια η Εκκλησία μας, το έχει απορρίψει!
Δυστυχώς!

https://www.facebook.com/dvenieratos/posts/683072971828742
ΣΧΟΛΙΑ:
Αννα-Μαρια Γιαννακουρη
(9 Δεκεμβρίου στις 1:55 μ.μ.)
Ψαξε στις Γραφες .... Η ιδια ερωτηση μπορει να τεθει για ολους τους προφητες και τους Αγιους και τον Χριστο . Γιατι ειδικα αυτη η Αγια σου προκαλλει την απορια ???? Εμενα αυτο μου κανει εντυπωση .......
Panagiotis Michalopoulos 

Πολλά πράγματα, μου προκαλούν απορία, και τα εκφράζω όλα αυτά στις 19.952 -μέχρι σήμερα αναρτήσεις μου (τα τελευταία 10 χρόνια) στο μπλογκ μου το «χαίρετε», που έχει σαν υπότιτλο το «Η άποψή μας, και ό,τι μας κάνει εντύπωση, να λέγεται και να καταγράφεται».
Και σήμερα, είναι επίκαιρη η ερώτηση αυτή…
Σε καμιά δε πηγή της ορθόδοξης Εκκλησίας μας, όσο και αν έψαξα δεν βρήκα αυτό το θέμα με την «Αγία Άννα». Ούτε στην Αγία Γραφή, ούτε και στην Ιερά Παράδοση.
Ας μας πουν οι παπάδες μας πού το βρήκαν!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1512158479112814&id=100009560304363
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Το θαύμα με το αριστερό πόδι της Αγίας Άννας… Αυτό με τους κιρσούς, που βρίσκεται στο άγιον όρος. Πώς όταν ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασία του ποδιού, οι κιρσοί εμφανίζονται και εξαφανίζονται αυτόματα; Η ιατρική επιστήμη (ακόμα και ο ίδιος ο λειψανολόγος κ. Καψάσκης), σηκώνει τα πόδια ψηλά!

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ερώτηση, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής: Ποιος το λέει, με ποια πηγή πληροφόρησης, και με ποιο κύρος, ότι οι γονείς της Παναγίας λέγονταν Ιωακείμ και Άννα;
Spyros Foykarakis

9 Δεκεμβρίου στις 8:20 π.μ. 
Το βρίσκουμε μεσα απο το ιερο ευαγγελιο και τα κειμενα της Εκκλησίας μας
Panagiotis Michalopoulos 
Σε ποιο ευαγγέλιο το βρήκατε; Σε ποια κείμενα, ποιας Εκκλησίας;
https://www.facebook.com/spyros.foykarakis/posts/10205279179555551
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Μέχρι την Άπω Ανατολή, έφτασε η χάρη του Άι Γιώργη, με την τέχνη του να σκοτώνει δράκους!

ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε...
Καλημέρα σας.
Τώρα μάλιστα! Πώς να μην ταιριάξουμε λοιπόν με τέτοιο άη γιώργη στο παγκόσμιο συμβούλιο και στους οικουμενισμούς εναγκαλισμούς; Αχταρμάς. Όλα τα ίδια είναι. Έστω κι αν εκείνοι είναι ουνίτες ή παπικοί αυτοί οι εξ ανατολών, κι εκείνοι, όπως εμείς, παρουσιάζουν τον ανατολίτη καβαλάρη μυστακιοφόρο "άη Γιώργη" που σκοτώνει το δράκο.
Ταιριάζουμε!!! Α-Πο-ΛΥ-ΤΑ !!!
(κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι - κόλος και βρακί).

Από κει λοιπόν πήραμε τους δράκους, τα στολίσματα με τις μπιχλιμπιδωτές γιρλάντες από λουλούδια, τα κουβούκλια των εικόνων σαν του δικού μας επιταφίου, τα προσκυνητάρια, τις λαμπάδες... ή εμείς τους πήγαμε τα ειδωλολατρικά μας με τον μέγα Αλέξανδρο; είπαμε... "οι εικόνες διδάσκουν θεολογία" κούνια που μας κούναγε ... 
γι αυτό βλέπουμε και εικόνες με σπήλαια ως σταύλο (πηγή το απόκρυφο του Ιακώβου) και τρεις μάγους (πηγή τα απόκρυφα, στην πραγματικότητα από τα Ευαγγέλια δεν ξέρουμε αν ήταν τρεις ή περισσότεροι) και άγιους να σκοτώνουν δράκοντες και τον ειδωλολάτρη Πλάτωνα με φωτοστέφανα σε αγιογραφήσεις ναών! 
Αρκεί να έχουμε "αγιογραφήσει" και "υμνολογήσει" ό,τι έχουμε διαβάσει στα απόκρυφα, που γράφτηκαν π.χ. από κάποιον ψευταράκο απατεώνα που δήλωσε μετά από 3 αιώνες μ.Χ. ότι είναι ο μαθητής Ιάκωβος ... (ΧΑ), και να μας πληροφορεί κάτι που οι γνήσιοι Ευαγγελιστές δεν μας το λένε (για τους γονείς της Παναγίας ότι τάχα λεγόταν Ιωακείμ και Άννα, την δήθεν παράδοσή της και ανατροφή της στο Ναό, το ότι ο Ιωακείμ ήταν μεγάλος σε ηλικία και χήρος) ή να μας αποκαλύπτει τη μορφή και τον βίο κάποιου αγίου, αρκεί να τον είδε σε όραμα κάποια ηλικιωμένη, ή αρκεί με το έτσι θέλω κάποιος αγιογράφος να "αγιοποίησε" τους αρχαίους ειδωλολάτρες ... 
Άραγε εκτός από τα απόκρυφα ψεύτικα και σατανικά "δήθεν ευαγγέλια", αναφέρεται σε κάποιο αληθινό Κανονικό Ευαγγέλιο ο Ιωακείμ και η Άννα της υμνολογίας και των εορτών μας; ... Αν οι Ευαγγελιστές δεν θεώρησαν χρήσιμο να αναφέρουν τα ονόματα των γονέων της Παναγίας, γιατί να εμπιστευτώ ως έγκυρες τις πληροφορίες ενός απατεώνα που μετά από 3 αιώνες δηλώνει "είμαι ο απόστολος Ιάκωβος" ... μόνο και μόνο για αυτό, το ότι θέλει να πλαστογραφήσει το Θεόπνευστο Γνήσιο Ευαγγέλιο και την Θεόπνευστη Καινή Διαθήκη, θέλοντα να παρεμβάλλει ως έγκυρες και θεόπνευστες τις κακοδοξίες του, ανήκει ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ κάθε πληροφορία που μας παρέχει ο απατεώνας. 
Και αν ως εκκλησία κάναμε κάποτε λάθος και την πληροφορία του την δεχτήκαμε ως έγκυρη στις εικόνες και στην υμνολογία, καλύτερα να επισημάνουμε την "αυθαιρεσία" ή ακόμα και να επανορθώσουμε, παρά να επιμένουμε στη απάτη, δίνοντας μάλιστα κύρος και ισχύ στο απόκρυφο ως "πηγή ιστορικών πληροφοριών"... (από τον απατεώνα πλαστογράφο συγγραφέα του που με τις ανοησίες που γράφει πιθανώς να θέλει να πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία, εγκυρότητα, όλων των κανονικών Ευαγγελίων) αναρτώντας το κείμενό του σε επίσημη εκκλησιαστική ιστοσελίδα. 
Εκτός αν μας αρέσουν τα παραμύθια ... και μάλλον μας αρέσουν. 
Σ' Εκείνον όμως αρέσουν;

http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_485.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα υπάρχει στο απόκρυφο κείμενο και μη ενταγμένο στον κανόνα των βιβλίων της Κ.Δ. "Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου", παράγραφοι 1-5.

Βέβαια, η Άννα γέννησε μετά και άλλη κόρη. Τούτο μας παραδίδεται στα Ευαγγέλια. Λέγει ο ευαγγελιστής: "Ειστήκησαν παρά των σταυρώ αυτού, η μήτηρ αυτού, η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η του Κλωπά και Μαρία η Μαγδαληνή".

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
9 Δεκεμβρίου: Η «σύλληψη» της Αγίας Άννας
Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα Hannah που σημαίνει «εύνοια, χάρη». Σύμφωνα με το λεξικό Βίβλου της Οξφόρδης, το Χάνα σημαίνει «δόξα».
Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.
Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή.
Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαίο. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Μαρία, μητέρα του Ιησού.
https://www.facebook.com/dvenieratos/posts/683072971828742

Ανώνυμος είπε...

Τρία παιδιά, τρία παιδιά, βολιώτικα,
μας κλέψαν την Αννούλα,
Αννούλα μας γλυκειά.

Την πήραν και την πήγανε,
σε κλέφτικα λημέρια,
Σαρακατσάνισσα.

Πέσ᾿μας Αννιὼ ποιόν αγαπάς,
και ποιον θα πάρεις γι᾿άντρα,
Ἀννούλα μας γλυκειά.

Εγὼ τον Γιώργο αγαπώ,
κι αυτόν θα πάρω άντρα,
Σαρακατσάνισσα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πώς καθιερώθηκε η εορτή της Συλλήψεως της Παναγιας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γ.Φίλια:
Τὰ αἴτια καὶ οι χρονικοὶ παράμετροι τοῦ ἡμερολογιακοῦ καθορισμοῦ εἶναι ἀδύνατον νὰ διερευνηθοῦν πλήρως. Θὰ ἀναμείνουμε, μᾶλλον, τὰ δεδομένα καθορισμοῦ τῆς ἑορτῆς τοῦ Γενεσίου τῆς Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου), ἐκ τῆς ὁποίας προφανῶς καθορίστηκε ἡ κατὰ ἐννέα μῆνες ἐνωρίτερον (περίοδος κυήσεως) ἡμερομηνία τῆς 9ης Δεκεμβρίου. Οἱ πρῶτες μαρτυρίες τελέσεως τῆς ἑορτῆς τῆς Συλλήψεως ἀνάγονται στὰ τέλη τοῦ 7ου- ἀρχὲς τοῦ 8ου αἰ.. Ἔκτοτε, ἡ ἑορτὴ διαδόθηκε εὐρύτατα, μὲ ἀποκορύφωμα τὸ 12ο αἰ., ὅταν ἐπὶ αὐτοκράτορος Μανουὴλ Κομνηνοῦ ἔλαβε ἐπίσημο κρατικὸ χαρακτήρα.

(στην αγιογραφία, η στιγμή της Σύλληψης, λογοκριμένη από το τμήμα ηθών της γενικής ασφάλειας)
http://1.bp.blogspot.com/_ahw5m8lrDls/TP9nZ1vJwyI/AAAAAAAAAjk/jLNjase_31k/s1600/sf+ioachim+si+ana.jpg

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μια φορά κι έναν καιρό… «Ο γέρος και η γραία» – ένα ευσεβές παραμύθι: …..Ιωακείμ και Άννα λοιπόν (οι γνωστοί – άγνωστοι), οι φερόμενοι και ως γονείς της Παναγίας, που την «συνέλαβαν» (σεξουαλικά), όταν ήταν πια τρόφιμοι του ΚΑΠΗ (ΚΑποτε ΠΗδαγα), εκείνης της εποχής.
http://xairete.blogspot.gr/search/label/IWAKEIM-KAI-ANNA

ΥΓ
Στην αγιογραφία, η στιγμή της Σύλληψης της Παναγίας από τους γονείς της –στα όρθια- λογοκριμένη βέβαια, από το τμήμα ηθών της γενικής ασφάλειας, εκείνης της εποχής (τέλη τοῦ 7ου- ἀρχὲς τοῦ 8ου αἰ.) που καθιερώθηκε η εορτή)