Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Παύω οποιαδήποτε σχέση, με όποιον ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης!»

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Niki Katsoura 
Αυτό τι σημαίνει για εμάς τους πολίτες?
Panagiotis Michalopoulos 

Σημαίνει κάτι, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας! Ο Σεβασμιότατος, απευθύνεται προειδοποιητικά –και κυρίως σε πολιτικούς που δηλώνουν ορθόδοξοι χριστιανοί, και τους λέει: «Αν ψηφίσετε ομοφυλοφιλία, εγώ σαν Επίσκοπος δεν θέλω να σας ξαναδώ στα μάτια μου, και το ίδιο να κάνετε και εσείς για εμένα! Τέρμα!»
Niki Katsoura 

Εκκλησία και πολιτεία είναι διαφορετικοί θεσμοί και δεν εφάπτονται!
Πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός ΑΜΕΣΑ και οι εκκλησία δεν πρέπει ούτε να τους ορκίζει γιατί το πρώτο που κάνουν είναι να καταπατούν τους όρκους τους και δεν τηρούν ούτε τις εντολές ουτε της αξίες και τις διδαχές των πατέρων..
Με πολύ σεβασμό στην κουβέντα μας Παναγιώτη
Panagiotis Michalopoulos 

Έτσι είναι -όπως τα λέτε, αγαπητή Νίκη!
Το σύστημα αυτό που επικρατεί στις σχέσεις τους, είναι ένα σύστημα όπου η Εκκλησία βρίσκεται ΑΠΟ ΚΑΤΩ από ένα κράτος που νομοθετεί για λογαριασμό της, ένα κράτος επιβήτορα της Εκκλησίας, ένα κράτος -κατά κανόνα, διεφθαρμένο. 

Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα να γίνεται η Εκκλησία, ακόμα πιο διεφθαρμένη και από αυτό το κράτος! Ήμουν νέος και γέρασα πια, από τότε που άκουσα τον πατέρα Αυγουστίνο να βροντοφωνάζει για χωρισμό, και για ελεύθερη και ζωντανή Εκκλησία!
Τώρα η Εκκλησία αυτή, θέλει να εμφανίζεται σαν εξουσία κοντά στην εξουσία, και γι αυτό πάει και ορκίζει τους πολιτικούς, οι οποίοι πάλι (αν και ψεύτες, και κλέφτες, και βλάσφημοι και αντίχριστοι), μεγαλοπιάνονται από αυτήν την φανφάρα, και προβάλλονται –εκτός από λαοπρόβλητοι, και ως… θεοπρόβλητοι, ακόμα! Βυζάντιο δηλαδη, με τους δεσποτάδες να τους ορκίζουν ντυμένοι σαν αυτοκράτορες!
Και φυσικά τον όρκο γενικά, τον απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά ο ίδιος ο Χριστός στο Ευαγγέλιο του, το οποίο αυτοί οι λεχρίτες (παπάδες και πολιτικοί) το καταπαυτούν ξεδιάντροπα σε αυτήν την τελετή!
ΥΓ
Και εγώ σας σέβομαι, και εγώ χάρηκα για την κουβέντα μας! Χαίρετε!

https://www.facebook.com/niki.katsoura/posts/1069508029735652

Δεν υπάρχουν σχόλια: