Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΑΒΑΖΩ: Ιερέας, πέθανε την ώρα της λειτουργίας! (Την τελευταία του πνοή άφησε ένας ιερέας, κατά τη διάρκεια λειτουργίας τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Nikolaos Eulogios Tsalapatanis κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
20 ώρες πριν
Εκοιμήθη σε ηλικία 78 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βακάρος.

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
ΑΥΤΟ -ΣΤΗ ΦΩΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ; ΤΙ ΦΟΡΑΕΙ;
Panagiotis Otis 

Πορεύου εις ειρήνην και εις τα αμάραντα κάλλη του Παραδείσου, και παράστηθι της Άγιας και Ομοουσίου Τριάδος, και πρέσβευεν εις αυτήν υπέρ ημών των αμαρτωλών. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Panagiotis Michalopoulos

Από τώρα, …«εις τα αμάραντα κάλλη του Παραδείσου», εις την βασιλεία των ουρανών; Πριν την Δευτέρα Παρουσία, και πριν από την τελική κρίση;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=173799436307169&id=100010313410275
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Δημοσίευση: Σήμερα 10:42
Ιερέας πέθανε την ώρα της λειτουργίας
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας ιεράς, κατά τη διάρκεια λειτουργίας τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

Την ώρα της λειτουργίας στον ερό Ναό της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, άφησε την τελευταία του πνοή ένας ιερέας.
Ο 78χρονος Δημήτριος Βάκαρος γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1937 στο Βρυσοχώρι Ζαγορίου Ιωαννίνων. Παντρεύτηκε το 1963 τη Φεβρωνία Καρανίκα και ήταν πατέρας δύο παιδιών του Γεωργίου και του Σωτηρίου. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου - Παναγούδας Θεσσαλονίκης, όπου και τοποθετήθηκε ως εφημέριος. Το 1969 έφυγε για σπουδές στην Αμερική και όταν επέστρεψε τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε ως καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1976-1978), διετέλεσε Διευθυντής αναγνωρισμένων Ελληνορθόδοξων σχολείων της Αμερικής (1970-1976) και από το 1990 μέχρι 30 Ιουνίου 2005 διετέλεσε διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε επί μακρόν στη θέση του προεδρεύοντος του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και από το 1978 ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Παντελεήμων Β τον τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ.Θ., στη θέση του Αρχισυντάκτου του περιοδικού της Μητροπόλεως "Γρηγόριος ο Παλαμάς" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και στη θέση του Διευθυντού της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων της Ι.Μ.Θ., θέσεις τις οποίες κατείχε μέχρι την 1ην Ιουνίου 2001.
http://www.antenna.gr/news/Society/article/431133/iereas-pethane-tin-ora-tis-leitoyrgias

Δεν υπάρχουν σχόλια: