Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Καλησπέρα σας, αλλά… (Δεν πάμε καθόλου καλά! Η ιερή πλαστική παντόφλα του γέροντα Παΐσιου, να βάλει το… πόδι της!)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέτε; Σατιρίζετε λοιπόν τα αγιωτικά πράγματα; Αγιωτικά κύριε, δεν είναι μόνο τα λείψανα των αγίων, αλλά και τα διαφορά ρούχα τους, όπως η ζώνη, ο σκούφος, και οι παντόφλες τους! Ήδη, έχουν τεθεί σε προσκύνηση και διάφορα ρούχα (όπως ένα σωρό φορέματα της Παναγίας, η ζώνη και το τσεμπέρι της), αλλά και διάφορα εσώρουχα, όπως η φανέλα του αγίου Παΐσιου η στρατιωτική, ιερό κειμήλιο από τότε που πολεμούσε τους κουμουνιστές στον εμφύλιο!
Αφήστε λοιπόν κύριε τη σάτιρα με τα αγιωτικά, με τα λατρευτικά, με όλα τα ιερά θρησκευτικά μας πιστεύω! Αρκετά, πια!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το έχω ξαναγράψει…
«Δεν πάμε καθόλου καλά!
Η ιερή πλαστική παντόφλα του γέροντα Παΐσιου, να βάλει το… πόδι της!»
http://xairete.blogspot.gr/search/label/IERES-PANTOFLES-AGIOY-PAISIOY

P. MICHALOPOULOS είπε...

Συμπέρασμα: «Δεν πάμε καθόλου καλά! Η ιερή πλαστική παντόφλα του γέροντα Παΐσιου, να βάλει το… πόδι της!»
Το καταλάβατε;
Είναι ένα χαριτωμένο αστείο, μια όμορφη σάτιρα, σχετική με την υπερβολή που έγινε πρόσφατα στην Κύπρο, από κάποιους ιερείς… Το να βάλουν δηλαδη μέσα σε κεντρική εκκλησία την πλαστική παντόφλα του γέροντα για να την προσκυνάνε οι πιστοί.
Πρέπει να ξέρετε δε, ότι…
Έχω κάθε δικαίωμα στην θρησκευτική σάτιρα, στο να αναδεικνύω το γελοίο το οποίο το δέχεται σαν άγιο και πανάγιο ο κάθε ευλαβής βλαμμένος θρησκόληπτος, και που σκύβει και το προσκυνάει -στα τέσσερα, η κάθε «ευλογημένη» ψευτο-θεούσα.
Έχω άποψη, έχω βαθειά γνώση των θεμάτων αυτών, και με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα ασκώ τον έλεγχο στα θρησκευτικά πράγματα, με κύρος, σαν τιμημένο μέλος της Εκκλησίας.
Διότι δεν είμαι κανένας τυχαίος στον χώρο αυτό.
Είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είμαι και Αναγνώστης (βαθμός ιεροσύνης) χειροθετημένος από τον Επίσκοπο Αυγουστίνο, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας… Έχω δε τιμηθεί -για ένα βιβλίο μου, ακόμα και από τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη, τον προηγούμενο!