Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Συμβαίνει τώρα: Ένας επίκαιρος (λόγω και της σημερινής εορτής) διάλογος μου, με την διαδικτυακή φίλη μου, την κ. Γεωργία Παρασκευοπούλου.

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ,
Με την φίλη κ. Γεωργία Παρασκευοπούλου

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Γεωργία Παρασκευοπούλου
Χρόνια πολλά και ευλογημενα σε όλους, όσοι σήμερα γιορτάζουν!
Χρόνια πολλά Νίκη, Νικολέττα ...
Χρόνια πολλά Νίκο!!!!

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Αμαρτίες αγίων: Ούτε και ο Άγιος Νικόλαος ήταν τελικά αναμάρτητος! Σύμφωνα με την ιστορία του, τις απόκριες –λένε αυτόπτες μάρτυρες, συμμετείχε κανονικά σε όλα τα τρελά καρναβαλικά όργια! (ΕΔΩ: αποκλειστική φωτο -από τον Θανάση Βέγγο, εκείνης της εποχής, με τον άγιο Νικόλαο -μασκαρά, μεταμφιεσμένο σε… λατέρνα!)
http://xairete.blogspot.gr/2015/12/blog-post_30.html

Γεωργία Παρασκευοπούλου 

Θα σας παρακαλούσα να σεβεστε τα όσια και τα ιερά χωρίς προσβλητικό χαρακτηρισμους και ασφαλώς χωρίς να είναι απαραίτητο εσείς να πιστεύετε. Προσωπικά σέβομαι τους αθρησκους ανθρώπους και τους αποδέχομαι Εξ άλλου η διαφορετικοτητα είναι δημιουργική!
Panagiotis Michalopoulos

«Η διαφορετικότητα είναι δημιουργική!».
Εδώ, ένα διαφορετικό, αλλά δημιουργικό καρναβάλι: Ο Άγιος Νικόλαος… Λατέρνα! Συμφωνείτε;

Panagiotis Michalopoulos 
Έχω κάθε δικαίωμα στην θρησκευτική σάτιρα, στο να αναδεικνύω το γελοίο το οποίο το δέχεται σαν άγιο και πανάγιο ο κάθε ευλαβής βλαμμένος θρησκόληπτος, και που σκύβει και το προσκυνάει -στα τέσσερα, η κάθε «ευλογημένη» ψευτο-θεούσα.
Έχω άποψη, έχω βαθειά γνώση των θεμάτων αυτών, και με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα ασκώ τον έλεγχο στα θρησκευτικά πράγματα, με κύρος, σαν τιμημένο μέλος της Εκκλησίας.
Διότι δεν είμαι κανένας τυχαίος στον χώρο αυτό.
Είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είμαι και Αναγνώστης (βαθμός ιεροσύνης) χειροθετημένος από τον Επίσκοπο Αυγουστίνο, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας… Έχω δε τιμηθεί -για ένα βιβλίο μου, ακόμα και από τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη, τον προηγούμενο!
https://www.facebook.com/gogo.paraskevopoulou.3/posts/10205701901566811?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια: