Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Βαλτάσαρ, τον έλεγαν; Και ήταν αυτός με τον χρυσό; Και ήταν ένας από τους τρεις, -αν ήταν τρεις; Και οι άλλοι δυο λέγονταν Μεχλιόρ και Γκασπάρ; Και υπήρχε και ένας τέταρτος -καθυστερημένος στο ραντεβού, που τον έλεγαν Αρταβάν; Χα! Πάντως το ευαγγέλιο, δεν λέει τέτοια παραμύθια!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Yiannis Sarantis
κοινοποίησε (1 ώρα πριν) ένα σκίτσο του Γιώργου Μιτίδη

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Βαλτάσαρ, τον έλεγαν; Και ήταν αυτός με τον χρυσό; Και ήταν ένας από τους τρεις, -αν ήταν τρεις; Και οι άλλοι δυο λέγονταν Μεχλιόρ και Γκασπάρ; Και υπήρχε και ένας τέταρτος -καθυστερημένος στο ραντεβού, που τον έλεγαν Αρταβάν;
Χα!
Πάντως το ευαγγέλιο, δεν λέει τέτοια παραμύθια!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=917684978312542&set=a.116389715108743.26621.100002131444820&type=3&theater

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Ακριβως. Ενας ιερεας μας πριν μερικα χρονια στην παροικια μας ειχε εξηγησει οτι δεν υπαρχει ακριβης αριθμος για τους Μαγους... "Μπορει να ηταν και δεκα, και ολοι να τσονταραν ν αγορασουν τα δωρα" ειχε αστειευτει.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δυστυχώς Σταυρούλα μας!
Φαίνεται ότι όλη αυτή η ψετο-παράδοση, πάνω στην οποίαν έχει στηθεί όλο αυτό το οικοδόμημα της λεγομένης Εκκλησίας και σύγχρονης ορθόδοξης λατρείας, έχει στηριχτεί στις πλάνες, στα παραμύθια που αντιγράψαμε από τα λεγόμενα απόκρυφα ευαγγέλια, αυτά που η ίδια η Εκκλησια τα έχει από την αρχή απορρίψει!
Έτσι, έχουν επηρεαστεί –μαγαριστεί, ακόμη και οι ύμνοι μας, όπως και αυτός που μιλάει για σπήλαιο γέννησης, κλπ, κλπ.