Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πέθανε στα 67 του από εγκεφαλικό, ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας. Κηδεύτηκε χθες πολιτικά –σύμφωνα με την επιθυμία του, στο Α΄ νεκροταφείο (ήταν όλοι οι συνάδελφοι του, εκεί), και στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό για αποτέφρωση. (στη φωτο, ο νεαρός, είναι ο τελευταίος σύντροφος του Μηνά, ο Κώστας Φαλελάκης.)

Εμείς δεν τον ξέραμε καθόλου τον μακαρίτη ηθοποιό Μηνά Χατζησάββα, και πολλοί, δεν γνώριζαν καν και το ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Με αφορμή όμως την κηδεία του, βγήκε και τον ξεφώνησε ότι είναι τέτοιος, ο εραστής του (από πάνω ή από κάτω;), ο νεαρός Κώστας Φαλελάκης, για την προβολή του ίσως, αλλά και μαινόμενος που ο νόμος δεν του επέτρεψε να παντρευτεί τον ηθοποιό με τον οποίο συζούσε τα τελευταία 25 χρόνια! Στο μεταξύ η φίλη του Μηνά, ηθοποιός και πολιτικός Άννα Βαγενά, έκανε δήλωση «στη μνήμη του», ότι θα τον φτιάξει τον σχετικό νόμο…

http://www.fimes.gr/2015/12/minas-xatzisavvas-kostas-falelakis-syntrofos/
Σχόλιο:
Η Αιμιλία Παγώνα, έγραψε (7 ώρες πριν):
Λυπάμαι για το θάνατο του εκλεκτού ηθοποιού, λυπάμαι όμως και για τους θανάτους εκλεκτών επίσης ηθοποιών οι οποίοι δεν μπορούσαν να δουλέψουν, γιατί δεν ήταν ομοφυλόφυλλοι. Αυτό βέβαια δεν ομολογείται ούτε εκφράζεται, από τα αμέτρητα κανάλια και τους άπειρους δημοσιογράφους και ηθοποιούς...... 

Ξέρετε, υπάρχουν και στη ζωή άνθρωποι που δεν είναι ομοφυλόφυλλοι....! 
Γι'αυτό, λίγη σεμνότης στην οργή..., γιατί αν ξεκινήσει, θα ξεκινήσει πιά, από Ψηλά...... 
Είς μνήμην...
https://www.facebook.com/emily.pagonas/posts/1717524108463922?pnref=story 
Panagiotis Michalopoulos
Πέθανε στα 67 του από εγκεφαλικό, ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας.

Κηδεύτηκε χθες πολιτικά –σύμφωνα με την επιθυμία του, στο Α΄ νεκροταφείο (ήταν όλοι οι συνάδελφοι του, εκεί), και στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό για αποτέφρωση. 
Θα προτιμούσα σαφώς έναν Χατζησάββα, με διαφορετικές προτιμήσεις.., αλλά η επιβίωση στο θέατρο είναι σκληρό πράγμα... λυπάμαι.!! Μην το κάνουμε και σημαία, τάχα πεποιθήσεων... έλεος
Α΄ νεκροταφείο, χθες. 
Στη φωτο, ο νεαρός, είναι ο τελευταίος σύντροφος του Μηνά, ο Κώστας Φαλελάκης.

Κυριακή Ξανθοπούλου
ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ.........

το δε ηχητικο απο το βιντεο, δεν παιζεται......
ουτε σταγονα ΝΤΡΟΠΗΣ δεν τους εχει μεινει.....
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1680968742172101&id=100007769733061
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Συγκλονίζει ο Κώστας Φαλελάκης: 

Το μήνυμα για το σύμφωνο συμβίωσης με τον Μηνά Χατζησάββα 
[video με τον επικήδειο, από τον εραστή του νεκρού ηθοποιού, στο Α΄ νεκροταφείο, χθες το μεσημέρι.]
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Φωτογραφία: 
Μηνάς Χατζησάββας - Άννα Βαγενά, στον Χορό της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1968.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1517637675229370&set=a.1393890284270777.1073741827.100009494558221&type=3&theater

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Επίθεση στον Κώστα Φαλελάκη, σύντροφο (τα τελευταία 25 χρόνια) του μακαρίτη Μηνά Χατζησάββα, λίγη ώρα μετά την κηδεία του ηθοποιού, έγινε από τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Το απόγευμα της ημέρας της πολιτικής κηδείας του ηθοποιού, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και στέλεχος της ΝΔ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο κι όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως συμμετέχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να την δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη «χήρα» του; Άμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει».

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Αφορμή για την εν λόγω ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη αποτέλεσαν τα όσα είπε ο Κώστας Φαλελάκης χθες, ο οποίος, αποχαιρετώντας τον άνθρωπο της ζωής του, περιέγραψε τόσο τη γνωριμία τους και την κοινή τους πορεία, όσο και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που συνάντησε μετά τον ξαφνικό θάνατό του.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
«Μηνούλη μου… Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι μία γιορτή αποχαιρετισμού σήμερα και έτσι θέλω να νιώσουμε όλοι. Γνωριστήκαμε με το Μηνά το 1991 και ερωτευτήκαμε όταν μου διάβασε ένα ποίημα της Κικής Δημουλά. Τον Μηνά δεν θα το θάψουμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν ο άνθρωπος του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του. Ακολούθησε μία απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία με υπεύθυνες δηλώσεις στην αστυνομία. Υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι και στην κοινωνία το λέω, που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν το έκρυψε ποτέ ο Μηνάς αυτό, δεν ντράπηκε ποτέ γι” αυτό. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια. Δώστε μας αυτή τη δυνατότητα επιτέλους».