Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Δεν είναι άνθρωπος του υποκόσμου, που να κρύβεται πίσω από διάφορα παραπλανητικά ονόματα -παρατσούκλια (όπως π.χ. Μπούκουρας, ή Ποντικομαμής, κλπ). Είναι η Παναγία με τα… 500 ονόματα στις διάφορες εικόνες της! (Κατά τη γνώμη μου δε, αυτά τα διαφορετικά ονόματα, έχουν σαν αιτία την παπαδίστικη πονηριά, τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα παγκάρια… Έχουν σαν αιτία, τις φαρδιές τσέπες του ράσου...)

«Ο Θύμιος, τα έκανε θάλασσα»: 
(ή Μπελίρης ή Μπούκουρας, ή Ποντικομαμής…)
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η χρήστης Penelope Marouga, κοινοποίησε ένα σύνδεσμο στο Χρονολόγιο του χρήστη ΚωνσταντίνοςΤαράσης Ξυλογλυπτική Ψηφιδωτά Βιτρώ (φίλου μου στο facebook) 
3 Νοεμβρίου
Τα 500 ονόματα της Παναγίας και οι συμβολισμοί τους
http://www.tilestwra.com/ta-500-onomata-tis-panagias-ke-i-simvolismi-tous/
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos
1. Στα 500 ονόματα της Παναγίας -με αλφαβητική σειρά… Στον αριθμό 130, διαβάζουμε: «Παναγία η Γοργόνα»!
Κι αν αυτό δεν είναι ένα αγιογραφικό αίσχος, δεν είναι μια απίστευτη γελοιογραφία της Παναγίας, τότε τι είναι;
2. Επίσης υπάρχουν και άλλοι χαρακτηρισμοί εικόνων της Παναγίας, όπως «αχειροποίητη», που δηλαδη δεν την έφτιαξε χέρι άνθρωπου, αλλά τάχα έπεσε έτοιμη από τον ουρανό…
Όπως δηλαδη έπεσε και εκείνο το έκτρωμα η «αγία επιστολή», όπως έπεσε και η πέτρα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, ή όπως έπεφταν και πιο παλιά, στην αρχαία Ελλάδα, τα ξύλινα αγάλματα του Δία!
Κι αν αυτό δεν είναι ειδωλολατρικό -παγανιστικό, τότε τι είναι;
3. Επίσης, υπάρχουν και οι εικόνες της Παναγίας που τάχα τις έχει ζωγραφίσει ο ευαγγελιστής Λουκάς! Με μοντέλο μάλιστα, την ίδια την Παναγία!
Κι αν αυτό δεν είναι απάτη, τότε τι είναι;
4. Κατά τη γνώμη μου, τα διαφορετικά αυτά ονόματα, έχουν σαν αιτία την παπαδίστικη πονηριά, τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα παγκάρια… Έχουν σαν αιτία, τις φαρδιές τσέπες του ράσου...
Ποιανού δηλαδη τόπου ή ναού, είναι η πιο ιστορική η εικόνα της Παναγίας, η πιο αυθεντική, η πιο θαυματουργή… Έτσι ώστε σαν πιο διάσημη, να απαιτεί και μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνητών… Άρα, και μεγαλύτερη εισφορά σε χρήμα προς στους παπάδες -να διαβάζουν ονόματα στις δεήσεις και στις παρακλήσεις… Άρα, όσο το δυνατόν περισσότερο χρήμα στο παγκάρι –για κεριά και λαμπάδες… Άρα, και μεγαλύτερη προσφορά σε τάματα, τιμαλφή πολύτιμα (σταυροί, δαχτυλίδια, περιδέραια, κλπ), που θα κρέμονται –σαν πειστήρια θαύματος, πάνω στις ταλαίπωρες εικόνες της Παναγίας που μετατρέπονται έτσι σε λατέρνες!
Κι αν αυτό δεν είναι μέγα καραγκιοζιλίκι, αν δεν είναι η μεγαλύτερη γελοιότητα, αν δεν είναι κανονική Σιμωνία, αν δεν είναι Μαμωνάς... Αν δεν είναι -τέλος, και η μεγαλύτερη βλασφημία της Παναγίας, τότε τι άλλο καλύτερο μπορεί να είναι;

Σημείωση:
Την ανάρτηση μου αυτή -που μεταδόθηκε και στο facebook, την επιδοκίμασαν φίλες και φίλοι, όπως… 
Ierorrafeio Ieratika Triantafullidou,
Tota Stefanopoulou,
Antonis Fokianos,
ελενη ιωαννιδου,
Γιώργος Ρόκκας 
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Δεν είναι άνθρωπος του υποκόσμου, που να κρύβεται πίσω από διάφορα παραπλανητικά ονόματα -παρατσούκλια (όπως π.χ. Μπούκουρας, ή Ποντικομαμής, κλπ). 
Είναι η Παναγία με τα… 500 ονόματα στις διάφορες εικόνες της! 
(Κατά τη γνώμη μου δε, αυτά τα διαφορετικά ονόματα, έχουν σαν αιτία την παπαδίστικη πονηριά, τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα παγκάρια… Έχουν σαν αιτία, τις φαρδιές τσέπες του ράσου...)
ελενη ιωαννιδου
γεια στο στομα σου!!!!!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/988067504589262

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Με κεντρικό θέμα την «Παναγία – Γοργόνα», έχουμε 32 αναρτήσεις στο ιστολόγιο «χαίρετε».
Κλικ, ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/Panagia-%20Gorgona