Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ενωμένοι σήμερα οι έλληνες… Τόσο οι παλαιο-ημερολογίτες, όσο και νεο-ημερολογίτες… Γιορτάζουμε (εκτός από την διαφορά μας για την άγαμη Μαρία, ή για τον Μιχάλη και τον Γαβρήλη), τα ελληνικά Στρατά! Χρόνια πολλά!

- Χρόνια πολλά, αδελφέ παλαιο-ημερολογίτη! 
- Χρόνια πολλά, αδελφέ νεο-ημερολογίτη! 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Eythimios Bardakas κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
7 ώρες πριν
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ κ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΚΡΗ

ΣΧΟΛΙΑ:
Ιωάννα Αθανασάκου 

Η Αρχαγγελοι Μιχαηλ και Γαβριηλ βοηθεια ολων μας!!!!!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos 

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ. 
ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Eythimios Bardakas 

ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ! ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ!
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν είναι δόγμα το ημερολογιακό, φίλε!
Δεν είναι θρησκεία, η διαφορά αυτή των 13 ημερών… 13 σταγόνες πάνω ή 13 σταγόνες κάτω σε ένα ποτήρι με νερό!
Δεν ήταν αστρονόμοι οι Πατέρες, δεν έφτιαξαν δικό τους ημερολόγιο! Άλλο επιστήμη φίλε, και άλλο θρησκεία!
Δηλαδη, τι; Άφησε την ιερή εξέταση ο παπισμός και την υιοθετήσαμε εμείς και την βαφτίσαμε και ορθόδοξη ιερά εξέταση;
Γίναμε οι ορθόδοξοι παλαιο-ημερολογίτες και οι ορθόδοξοι νεο-ημερολογίτες, σαν τους μουσουλμάνους Σιήτες και Σουνίτες, και τρωγόμαστε σαν και αυτούς;
Ντροπή μας!

ωαννης Ελλην 
Γνωμην δυναται να εχουν ολοι ,γνωσιν ομως εχουν για να εχουν και γνωμην;
Panagiotis Michalopoulos
Όχι! Αν και όλοι δύνανται να έχουν γνώμη, αυτό δεν είναι δικαιολογία ότι δικαιούνται και να μιλούν και να την εκφράζουν! Διότι αυτό μας ενοχλεί εμάς, που έχουμε την γνώση! Ναι! Γνώση έχουμε μόνον εμείς -οι φύλακες της ορθοδοξίας, αφού το λέει καθαρά και το ρητό: «Έχουν γνώση οι φύλακες»!
Η γνώμη μας λοιπόν είναι (αν και είμαστε γνήσιοι δημοκράτες), ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να βγάζουν τον σκασμό! Ζήτω ο Χίτλερ!
https://www.facebook.com/eythimios.bardakas/posts/504558373080771

2 σχόλια:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΗΡΤΙΣΣΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟ, ΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΛΗΝ ΗΜΩΝ. ΕΤΣΙ, ΗΜΕΙΣ, ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΥΧΟΜΕΘΑ ΕΝ ΚΥΡΙΩ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. «ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΗΡΤΙΣΣΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ.»
Πώς σας ήρθε μια τέτοια ιδέα; Θεωρείτε λοιπόν, κάτι σαν... ξεκαθάρισμα λογαριασμών -αντίπαλων φατριών, το να σας λέει κάποιος και την δική του την άποψη;

2. «ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟ, ΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ…»
Συμφωνούμε λοιπόν και οι δυο μας μεταξύ μας, αν και πολλοί ομοϊδεάτες σας, το έχουν αναγάγει σε δόγμα το ημερολογιακό το ζήτημα, και φανατίζονται κατά όσων ακολουθούν το νέο ημερολόγιο, και τους αποκαλούν αιρετικούς, για αυτόν και μόνον τον λόγο. Αν και πολλοί άλλοι που δεν είναι μαζί σας (στην «αποτοίχιση») ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο, όπως στο άγιο όρος, όπως η εκκλησία της Ρωσίας, όπως το πατριαρχείο Ιεροσολύμων…

3. «…ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΛΗΝ ΗΜΩΝ.»
Δεν ξέρω σε ποια από τις πολλές παρατάξεις ανήκετε εσείς… Παρατάξεις του παλαιού εορτολογίου που αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους. Δεν ξέρω ποια εκκλησία είστε εσείς, από αυτές που η μια αφορίζει την άλλη… Αλλά εμείς στο νέο ημερολόγιο, δεν ταυτιζόμαστε με πολλούς που ερωτοτροπούν με τον πάπα των παπικών, αλλά αντίθετα δίνουμε τον αγώνα μας μέσα στην Εκκλησία, δίνουμε την μαρτυρία της πίστεως μας -χωρίς απόσχιση, και μιμούμαστε τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό στον αγώνα μας αυτόν, τον καλό!

4. «ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ.»
Δεν με ενοχλείτε καθόλου! Χαίρετε!