Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Κι όμως! Πριν από λίγα χρόνια (το βλέπεις και σε όλες τις ελληνικές ταινίες), οι νύφες δεν ήταν ημίγυμνες! Πώς λοιπόν και έχουμε αυτήν την ραγδαία εξέλιξη ώστε σήμερα να μετατρέπεται ο ναός σε μπουρδέλο κατά την διάρκεια του μυστηρίου; Τι Εκκλησία έχουμε πια, και τι παπάδες;


Και «φωνή λαού, οργή θεού», λέει το σοφό ρητό, αγαπητή Δέσποινα! Καλή σου μέρα, καλή Κυριακή!


Νέα σχόλια, σχετικά με την υπόθεση αφορισμού του Ανδρέα Πιτσιλλίδη.


Αυστηρώς ακατάλληλον: Μοναδικά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ από την «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ» (του φίλου μου, του κύπριου θεολόγου και ευρωβουλευτή κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη), με την βοήθεια της κρυφής κάμερας από τις... «Πατάτες Αντιναχτές»! (Σημείωση: Οι τράγοι, απανταχού της ορθοδοξίας, ποτέ δεν αφόρισαν τον Καζαντζάκη, αλλά τον τιμούν κιόλας, παντού και πάντα!)


Άγιος Δημήτριος: Σπούδασε στον ΑΝΤ1, θα δουλέψει και για τον ΑΝΤ1. Τον έντυσαν λοιπόν κατάλληλα στο καμαρίνι του (φωτο), του έβαλαν -οι μακιγιέζ, ρουζ στα μαγούλα, του έβαψαν και τα μάτια, και ο σκηνοθέτης σκέφτηκε να του φορέσει και κορδέλα στα μαλλιά! Είναι τώρα έτοιμος να βγει στο πλατό, σε πρωινή εκπομπή, μαζί με τον κομμωτή Τρύφωνα Σαμαρά και τον ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή! Προσεχώς δε, θα εμφανιστεί -με δικό του νούμερο, ΚΑΙ στο Δελφινάριο!


Όχι, δεν είναι ο Παρθενώνας, αλλά το άγιο βουνό. Όχι, δεν είναι το «χρυσελεφάντινο άγαλμα της οδού Αθηνάς», που έλεγε και ο Βέγγος -κάνοντας ευκαιριακά τον ξεναγό… Είναι η Κινγκ σάιζ -γεμάτη τάματα, λατέρνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, που την βγάζουν τσάρκα οι νεο-ειδωλολάτρες ρασοφόροι μας!


Καλό σας, απόγευμα! (Όμορφη, είναι η φύση!)


Απορία: Τον κουνιστό κ. Τρύφωνα Σαμαρά, είχε μήπως για προσωπικό του κομμωτή ο αφράτος Κύριος στην εικόνα, που ποζάρει αδιάφορος τάχα, και με αυτό το βλέμμα το απλανές, μέσα στην ομίχλη; Βλέπω: Περιποιημένο γένι και μουστάκι, μακρύ χίπικο μαλλί… Τέλειο!


Ποῦ σοφός; ποῦ γραμματεύς; ποῦ συζητητὴς τοῦ αἰῶνος τούτου; οὐχὶ ἐμώρανεν ὁ Θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου τούτου; (προς κορινθίους, Α΄)


Θα μελετήσω λοιπόν, θα ερευνήσω όσο μπορώ, και μετά θα ενημερώσω και εσάς για όλα τα σχετικά που συνηγόρησαν ώστε να αγιοποιηθεί τόσο γρήγορα ο άνθρωπος αυτός!


Πού τους πάνε οι δαίμονες, όλους αυτούς που τους τραβάνε από το χέρι, και τους ρίχνουν από τη σκάλα;


Ο Αρχηγός, οι πρόσκοποι (ομάδα «τα 3 πουλιά), και η κραυγή -σαν νέο σύμβολο της πίστεως για την αγία τριάδα! Χα!


Αγιογραφίες: Ο καλός θεός, δεν εκδικείται τους αμαρτωλούς! Αντίθετα στην άλλη τη ζωή θα έχει εκτός των απολαύσεων τους δικούς του: παπάδες, δεσποτάδες, «αγίους», που θα τους έχει απλά –έρημους και μόνους, να παρατηρούν από έξω (ντυμένοι βέβαια ως κρυόκωλοι) τους αμαρτωλούς… Οι οποίοι αμαρτωλοί, θα καλοπερνούν με καλή παρέα, ελεύθεροι και ωραίοι (με αδαμιαία περιβολή) και θα δέχονται μέσα στα ουράνια Spa του θεού (ιαματικά λουτρά, κλπ) τις υπηρεσίες των φτωχο-διαβόλων, που καταδικάστηκαν να τους υπηρετούν αιώνια! Χα!


Το ιερό μαντήλι, που κλαίει!.. (..από το κακής ποιότητας κερί; Από το κακής ποιότητας λιβάνι;)


Οι θησαυροί της ορθοδοξίας: Δεν είναι όπως αυτοί των πειρατών της Καραϊβικής! Είναι πολύ ανώτεροι! Είναι τα τάματα -αμύθητης αξίας, που τα διαχειρίζονται απίθανοι άνθρωποι… Είναι ευαγγέλια και σταυροί και εικόνες με πολύτιμα πετράδια… Είναι και της Παναγίας τα μάτια που τα πουλάνε κι αυτά όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι θρησκέμποροι!


Φωτο: Εκδρομή ιερέα μετά του ποιμνίου του, σε θαυματουργά προσκυνήματα! Ευχή: Η αγία Θεοδώρα να βάλει το χέρι της, όταν όλοι και όλες -που ποζάρουν στο φακό, στριμωχτούν μέσα στο μικρό εκκλησάκι! (Να επέμβει άμεσα, και να κόψει το χέρι όποιου ή όποιας θα θελήσει να πιάσει τα οπίσθια -και όχι μόνο- κάποιου ή κάποιας, εκεί στο σκύψιμο!)


Αρχειακό (Συζήτηση με το διαδικτυακό μου φίλο κ. Νικόλαο Μπερτσά, για τα οικογενειακά μου)


Απορία: Είναι κοκκινωπός ο διάβολος; Έχει τόσο μακριά ουρά; (Σχετικό: το σηκώνει το ράσο ο Βαρθολομαίος; Κάποιος τότε προσπαθεί -με τρόπο- να του βάλει χέρι από κάτω;)


Καλημέρα σας!


Μόνο την Τζούλια δεν μας έχουν πασάρει ακόμα για λατρεία, οι κατασκευαστές εκκλησιαστικών κοσμημάτων! (Τώρα, την παπική παράσταση με τον Χριστό αναστημένο σαν σημαιοφόρο, να φορεί δε ένα σώβρακο και στους ώμους του να ανεμίζει ένα ροζ τούλι σεντόνι, θα την βλέπουμε και στους μεγάλους σταυρούς που φορούν οι αρχιμανδρίτες και οι δεσποτάδες μας! Χα!)


Αν είστε Χριστιανοί! θα κοιμόσασταν -τη νύχτα … αγκαλιά με την Μαντόνα; Σε τρίο, μαζί με το παιδάκι της;


Αν είστε, Χριστιανοί! Πάμε ένα ταξιδάκι -για προσκύνημα, στους αγίους τόπους; Αναχώρηση την άλλη εβδομάδα!


Ποιος είναι αυτός ο νεαρός κύριος; Ο Χριστός (από την αγία τριάδα), ή ο Νταρντανιάν (από τους τρεις σωματοφύλακες);


Καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: