Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ένας διάλογος: Ο φίλος μου ο κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, η αγία Θεοδώρα του κ. Παναγιώτη Φούντα (μητροπολίτη Αρκαδίας), και… το «θαύμα» με τα δέντρα!

 Ο φίλος, κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
Σπουδές: Τμήμα φυσικοθεραπείας - ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. 
(Κάτοικος Καλλιθέας Αττικής.)
ΝΕΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ  
Παναγιώτης Παπαγεωργίου
27 Οκτωβρίου στις 6:17 μ.μ.
Εδώ Παναγιώτη φαίνονται καλύτερα τα δέντρα πάνω στη στέγη. 

Δικαίωμα σου να πολεμάς τα θαύματα και να μην πιστεύεις. 
Εγώ ήμουν εκεί χτες εσύ πήγες? 
Η εικόνα μοσχοβολα.
Panagiotis Michalopoulos 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κατά σατανική σύμπτωση η Εκκλησία δεν απευθύνεται στους αρμόδιους επιστημονικούς συλλόγους, αλλά σε μεμονωμένους επιστήμονες για να επισφραγίσουν την θαυματουργία της.
Όμως:
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν μελετήσει τo κτήριο και κάνουν τις εξής παρατηρήσεις:
"Το 1996 το εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κλήθηκε από τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων να μελετήσει το διατηρητέο κτίσμα ώστε να προβεί στη συνέχεια η Διεύθυνση στην αποκατάστασή του. Το πρόβλημα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το “θαύμα” που συμβαίνει εκεί και το μύθο που είναι διαδεδομένος γύρω από τη δημιουργία της μικρής εκκλησίας και έχει ως εξής: δεκαεπτά μεγάλα δένδρα και αρκετά μικρότερα έχουν φυτρώσει στη στέγη του κτιρίου. …Το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί σχετικά με τα δένδρα στη στέγη ήταν να εξακριβωθεί πού κατευθύνονται οι ρίζες τους, χωρίς να προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων της εκκλησίας και των κληρικών (sic), που ήταν άγρυπνοι φρουροί σε όλη την έρευνα. Μετά από μία επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε ότι γεωραντάρ υψηλής συχνότητας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους του κτηρίου μαζί με ηλεκτρική τομογραφία με πολύ μικρά ηλεκτρόδια, έτσι ώστε να υπάρξει διπλός έλεγχος της μεθοδολογίας. Tα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχυσαν άπλετο φως στο μυστήριο και έδωσαν στη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων όλες τις αναγκαίες απαντήσεις για να προχωρήσει με ασφάλεια στην αποκατάσταση της Εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Αποδείχθηκε ότι οι ρίζες ακολουθούν τα διάκενα που υπάρχουν μέσα στους πλευρικούς τοίχους πλάτους σχεδόν ένα μέτρο δημιουργώντας απωθητικές τάσεις μεταξύ των λίθων και έτσι καταλήγουν στο έδαφος. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία ενός δικτύου ριζών που ενισχύει το κτίσμα από στατική άποψη αντιτιθέμενο στο φορτίο της στέγης, αλλά καταστρέφοντας συγχρόνως τους πέτρινους τοίχους. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο νότιος τοίχος είναι σχεδόν ανέπαφος ενώ φαίνεται να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κενό στον βόρειο”.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Μόνο σε μια τριτοκοσμική χρεοκοπημένη χώρα, μια προφανέστατη αφορολόγητη και κερδοφόρα θεομπαιχτική και βλάσφημη απάτη, θα έμενε αναπάντητη και ατιμώρητη με βάσει τους νόμους της ιερής ομερτά που ακολουθούν όλα τα κόμματα και τα αρμόδια κρατικά όργανα.
Αν το να κοροϊδεύουν τους απελπισμένους οι σαλτιμπάγκοι του κλήρου θεωρείται ηθικό και νόμιμο ας συλληφθεί τουλάχιστον η φοροδιαφυγή της θαυματουργικής φάμπρικας.


Panagiotis Michalopoulos 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μιλάμε δηλαδή για γελοιότητες…
Όμως το θέμα δεν ξεκινάει και δεν σταματά με τις φαντασιώσεις ενός θρησκόληπτου, που συνέλαβε αυτή την ιδέα. Το όλο θέμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (κ. Ιερεμία σήμερα, δεν γνωρίζω το κανονικό του όνομα) και έχει εξελιχθεί σε χρυσορυχείο. Κοιτάσματα πετρελαίου δεν θα έφεραν μεγαλύτερα κέρδη για την μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
Λειτουργεί επιτροπή με ταμίες, γραμματείς κ.λ.π. και έχει απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη για ατασθαλίες.

Ο τόπος αποτελεί πλέον προσκύνημα για πολυάριθμους αφελείς, κατά τη γνώμη μου, ανά την επικράτεια που σπεύδουν να βρουν λύσεις στα όποια προβλήματά τους δίδοντας ως αντίτιμο στην «αγία» τον όβολό τους, η οποία και ταπεινά τον δέχεται.
Τολμώ να πω ότι όντως τελικά ζούμε εν μέρει σε ένα θεοκρατικό σύστημα. Το θέμα είναι γνωστό τοις πάσι, κανείς όμως δεν αντιδρά. Τα αυτοκίνητα των ανθρώπων της μητρόπολης αναχωρούν συχνά ομαδικά για να παραπλανήσουν επίδοξους ληστές για το σε ποιο αυτοκίνητο ακριβώς μεταφέρονται τα χρήματα. Χ ρ υ σ ο ρ υ χ ε ί ο…
Φυσικά για φόρους ή για το πού πάνε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει καμία αναφορά. Τα όσα έχουν όμως συμβεί μεταξύ των συνδαιτυμόνων (αλληλομηνύσεις, προσφυγές, κ.λ.π.) δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
Όσον αφορά στο «θαύμα», ένας παρατηρητής που δεν πιέζει τον εαυτό του να δει οπωσδήποτε το θαύμα και χωρίς να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται περί απάτης. Οι κορμοί των δένδρων φτάνουν φυσικά μέχρι το έδαφος. Καλύπτονται όμως με τους τοίχους που εν τω μεταξύ κτίζονται συνεχώς για να τους κρύψουν. Το πάχος των τοίχων είναι προφανέστατα υπερβολικό. Σε κάποια σημεία μάλιστα, λόγω κακοτεχνιών, φαίνονται και οι ρίζες. [...]

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: