Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η ελληνορθόδοξη μαύρη μαγεία, γοητεύει και κάποιους άλλους θρησκόληπτους λαούς (όχι κατ ανάγκη χριστιανικούς) γειτονικούς, εδώ κοντά, στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Παναγιώτα Ρόδου κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
45 λεπτά πριν
 

Όπως μαθαίνω λοιπόν…
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet,  σε άρθρο της με τίτλο «Hangi kiliseye hangi umutla gidiyorlar», δηλαδή, «Σε ποια εκκλησία με ποια ελπίδα πηγαίνουν», αναφέρει  κάποιες ελληνορθόδοξες εκκλησίες στις οποίες προσέρχονται πολλοί Τούρκοι για να προσευχηθούν και να κάνουν κάποια ευχή για κάποια αρρώστια ή για κάποιο πρόβλημα που τους απασχολεί.
Πρώτη και πιο γνωστή προβάλει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στην Πρίγκηππο. Κουδουνάς είναι αυτός, δεν είναι ο Παπαγιανόπουλος με την κουδούνα! Χα!
Ακολουθεί σε προσέλευση, η ρωμαίικη εκκλησία του Αγίου Δημήτριου του Kuruçeşme, και εκεί λέει πηγαίνουν όσοι έχουν πρόβλημα με την φωνή τους, οι δυσλεκτικοί ακόμα και οι μουγγοί για να προσευχηθούν να ξαναβρούν την χαμένη τους φωνή. Μια παραλλαγή από το «βαθύ λαρύγγι»!
Στο Μπαλουκλί, πάλι, στην εκκλησία και στο αγίασμα επίσης πηγαίνουν πολλοί Τούρκοι να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί και να δροσιστούν από το αγίασμα με την πίστη και την ευχή να θεραπευτούν από διάφορες ασθένειες που πάσχουν. Να δροσιστούν λοιπόν, κλπ. κλπ!

 
Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή Beşıktaş στην οδό Çırağan Caddesi, πάνε όσοι έχουν πρόβλημα με τα μάτια τους καθώς όπως είναι γνωστό η Αγία αυτή είναι προστάτιδα των ματιών. Ναι, είναι γνωστό ότι κουτσοί – στραβοί, στην αγία Παρασκευή!
Προσκύνημα των Τούρκων είναι και η εκκλησία του Αγίου Θεράποντος στο Sirkeci, όπου πηγαίνουν οι Τούρκοι που πάσχουν από διάφορες ασθένειες να προσευχηθούν για να βρουν την θεραπεία τους από τον Άγιο. Για πάσαν νόσον, κλπ!
Ενώ και ο Άγιος Φανούριος του Dolapdere στην οδό Teşrifatcı, κάθε Παρασκευή και ώρα 9 πμ μέχρι τις 1 μμ. γίνεται τόπος προσκυνήματος των Τούρκων ενώ τελείται και θεία λειτουργία . Για τα χαμένα πράγματα τους οι τούρκοι έχουν μεγάλο σεβντά!
https://www.facebook.com/panagiotakampa/posts/1671931933042849

2 σχόλια:

stavroula είπε...

:D "...μεγαλο ζεβντα..."

Καλη εβδομαδα απ το Αμερικα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλή εβδομάδα Σταυρούλα μου!
Χαίρετε! :D