Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Καλημέρα! Χρόνια πολλά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=893995687348138&set=a.116389715108743.26621.100002131444820&type=3&theater


Νέες κούκλες Barbie, προπαγανδίζουν… υπέρ της yoga! Ας την υιοθετήσει λοιπόν κι αυτήν –την yoga, η Εκκλησία μας! Όπως έκανε και με τόσα άλλα λατρευτικά σύμβολα της ειδωλολατρικής Άπω Ανατολής, και τα έκανε… «ορθόδοξα»! Όπως τα κεριά, τα λιβάνια, τα κομποσκοίνια, το φωτοστέφανο, το χειροφίλημα, το κωλοδάχτυλο ευλογίας, και την προσκύνηση! Χα!


Γιορτές και γιορτές: Άλλο πράγμα η θαυματουργή «Αγία Σκεπή» του ναού της αγίας Θεοδώρας… Άλλο η «Αγία Ζώνη»… Άλλο η «Τίμια Εσθήτα»… Και άλλο η «Αγία Σκέπη» (το τσεμπέρι της Παναγίας) που το γιορτάζουμε σήμερα! Χρόνια πολλά!


Καλησπέρα σας!


Ένας διάλογος: Ο φίλος μου ο κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, η αγία Θεοδώρα του κ. Παναγιώτη Φούντα (μητροπολίτη Αρκαδίας), και… το «θαύμα» με τα δέντρα!


Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη, ευσεβής –όχι ανισόρροπη, ώστε να μπορεί να ανεβαίνει με ασφάλεια στη σκάλα και στη σιφονιέρα, και να ξεσκονίζει επιμελώς όλες τις εικόνες του αγίου αυτού γέροντα! Μόνο σοβαρές προτάσσεις!


Ξουτ, ρε!


«Κορδελίτσες ευλογίας» για τις άτεκνες!


XAIRETISMATA


Μια πολύ καλή πρόταση σχετικά με την αγιογραφημένη εικόνα του αγίου Δημητρίου, με τον εκκλησιασμό των μαθητών, και με το μάθημα των θρησκευτικών στα δημόσια σχολεία.


Η μεγάλη απάτη, το μεγάλο ρεζιλίκι: Ο Άγιος Δημήτριος, αγιογραφείται να σκοτώνει -στη μάχη τάχα, έναν βούλγαρο τσάρο, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα είχε πεθαίνει στο κρεβάτι του από… πλευρίτιδα! Η ίδια ιστορία δηλαδη, όπως και με τον Καραγκιόζη του Σπαθάρη, ο οποίος καυχιόταν ότι αυτός σκότωσε το «καταραμένο φίδι» (και έκανε πως το χτυπάει) το οποίο βέβαια το είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα ο Μέγας Αλέξανδρος, με εντολή του πολυχρονεμένου Πασά! Χα!


Προς Γεώργιον: Τώρα εσύ βέβαια, τον θεωρείς άγιο τον Παΐσιο! Ίσως και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, δεδομένου ότι ο γέροντας θεωρείται ως ο Άγιος των χουντικών και των φασιστο-χριστιανών.


Ωραίο το κόσμημα στο λαιμό της Παναγίας! Δώρο από τους τρεις μάγους να είναι άραγε; Ωραία και τα περιδέραια της! Αυτά, μάλλον θα είναι αγορασμένα από του Λαλαούνη! Μπράβο, μπράβο! Σωστή κυρία, η κυρία!


Μη σας παραπλανάει, και μη σας σκανδαλίζει το μοντέλο με τη στάση του! Αν ο καλλιτέχνης απέναντι, είναι ανώτερος άνθρωπος, τότε μπορεί να εμπνευστεί πνευματικά! Μπορεί να πάρει αφορμή, και να αγιογραφήσει κιόλας! Όπως πχ τον γέροντα Παΐσιο, όπως Ζώνες της Παναγίας… Τέλειες αχειροποίητες , φανερωμένες, και θαυματουργές εικόνες δηλαδη… Ακόμα να ζωγραφίσει και τον άγιο Γεώργιο με τον δράκο, η τον άγιο Δημήτριο (που γιορτάζει σήμερα) που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει!


Αυθεντικό: Η στιγμή της ενσάρκωσης του αγίου πνεύματος, σε… «περιστέρι –τσίου»! (τώρα, και, σε κέντημα)


Νεκροφιλία!


Xairete! Καλό υπόλοιπο Κυριακής, να έχετε!


Καλημέρα, καλή Κυριακή!.. Και μην απορείτε που τον έχω πίσω -πίσω τον άγιο Γεώργιο στο εικονοστάσι. Το έκανα για να προφυλάξω το όποιο ηλικιωμένο άτομο που δεν βλέπει καλά, να ασπαστεί κατά λάθος το άλογο ή τον δράκο! (με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: