Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Καλημέρα σας! (Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

https://www.facebook.com/142052782624767/photos/a.142488685914510.32462.142052782624767/490543251109050/?type=1&theater
Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Πάει κι αυτό το καλοκαίρι! Διακοπές δεν κάναμε, ούτε και για μπάνια πήγαμε με το τοπικό πούλμαν του Δήμου… Δεν ψυχαγωγηθήκαμε καν, ούτε με μια παράσταση στο Δελφινάριο! Μπήκε πια φθινόπωρο… Μας μένει τώρα, να παρακολουθούμε την πολιτική αντιπαράθεση εν όψη εκλογών… Και αυτό, τα αναπληρώνει όλα… Και με το παραπάνω, μάλιστα! Δόξα τω θεώ!


Made, in... Japan!


Σκύψε, ευλογημένε!


Αποχαυνώνονται με αυτό (με το κομποσκοίνι) οι καλόγεροι μας...


Ωραίο το σπιτάκι της Παναγίας! Ωραία και αυτή, και το παιδάκι της! Στο βάθος -στο κάδρο, ποιος είναι;


Ρητορικό ερώτημα: Η στρίγγλα Εκκλησία, γίνεται (με κατάλληλο στρίμωγμα) αρνάκι; (αρχικός τίτλος: the taming of the shrew)


Τι θα ψηφίσει η Παναγία (γνωστή και ως ζωοδόχος πηγή) στις προσεχείς εκλογές; Μήπως… «Ναι, στη Ζωή!»;


Καλημέρα, καλό μήνα, καλό φθινόπωρο! Αρχή του εκκλησιαστικού έτους σήμερα… Προσεχώς, και, πρωτοβρόχια… Η εποχή της ομπρέλας! Χα!


Αγιογραφίες – Νατάσα Ράγιου (Νου.Δου.)


- Θαύμα, θαύμα, πάτερ;


Η Παναγία, κατέβασε ήδη και φόρεσε τα φθινοπωρινά της ρούχα. Σήμερα δε, εκείνο το φόρεμα από χοντρή κεντητή βελέντζα! Εσείς, τι θα ντυθείτε για να γιορτάσετε και το νέο εκκλησιαστικό έτος που αρχίζει σε 10 λεπτά;


Προετοιμασία μιας εικόνας της Παναγίας, για να γίνει θαυματουργή, και να αρχίσει να δακρύζει… Με το καντήλι, στο πρόσωπο!


Ο Άγιος Εφραίμ -Νέας Μάκρης, στον… οντά του!


Με τον κρίνο στο χέρι, -βεβαίως, βεβαίως!!!..


Ενώ προσκυνάς την εικόνα του Χριστού, προσπαθείς παράλληλα να διαβάσεις τα κορακίστικα του βιβλίου που κρατάει, αλλά και να ερμηνεύσεις την ευλογία -τύπου «κωλοδάχτυλου»… Εντυπωσιασμένος βέβαια, από το φωτοστέφανο με τα πετράδια, και παραλληλίζοντας το –με λίγη φαντασία, με τα φτερά στο κεφάλι κάποιου ινδιάνου, αρχηγού της φυλής του!


Τα βρήκαμε (τρία χαρακτηριστικά δείγματα) στις εκπτώσεις -και στο facebook, στην κατηγορία «ιερατικά υφάσματα»! Για παπάδες, βέβαια! Ένα δείγμα όμως (το τρίτο) ξεφεύγει κάπως, και πιθανόν να είναι περισσότερο κατάλληλο για… παπαδάκια!


Βγαίνει ξανά στους δρόμους –γοργή, γοργή- η μεγαλύτερη και παλαιότερη ιερή λατέρνα, με τα περισσότερα χαϊμαλιά κρεμασμένα επάνω της! Βοήθεια μας, χριστιανοί!


Σαν να σου φωνάζουν: «Έλα, να πάρεις!». (Και ζώνες έχουν σήμερα! Αυτοί, που πουλάνε και της Παναγίας τα μάτια!)


Γιατί ο Κώστας Καψάκης (φωτο), τρώει πίτα αγίου Φανουρίου;


Ποιο να είναι άραγε, αυτό το κρυφό δακτυλικό μήνυμα, του Γέροντος Εφραίμ του Φιλοθεΐτη; Μήπως το ότι… «όποιος καπνίζει, την γ@μησε»;


Ποιος κωλόπαπας, έκανε το μυστήριο του γάμου;


Είναι ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ, της φίλης μου της Χριστιάνας! Όταν βαρεθεί να το κουβαλάει, να το επιδεικνύει, σε ποια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας θα μπορεί να το κρεμάσει; Μόνο σοβαρές προτάσεις, παρακαλώ!


Ο πάτερ Κάνουλας (φωτο), πρόσθεσε μια μίτρα… (φωτο)


- Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς, δεν περνάς! - Θα υπάγω στα καντήλια, δεν περνώ, περνώ!


Οι μεγαλύτερες βρισιές στην Παναγία...


Μη χέσω! Κουρτίνες, κορδέλες, νταντέλες… Μια λατέρνα η εικόνα της Παναγίας, μαζί με τα περιδέραια που κρέμονται! Γελοία, αλλά και επικίνδυνη η κατάσταση, ρε γαμώτο! Πώς να προσκυνήσεις και με όλα αυτά τα καντήλια και τις καντήλες που την έχουν ζώσει; Κίνδυνος πυρκαγιάς, ρε πούστη! Αίσχος!


Θαύμα! Ο γ. Παΐσιος, την ώρα που βγάζει το άγιο φως -από την κοιλιά του… Ενώ από πίσω του (βέβαια) τον ευλογεί (κανονικά, με το χαρακτηριστικό κωλοδάχτυλο) ο νουνός του!


Όταν ο αγιογράφος είναι άκρως λαϊκός τύπος, τότε μπορεί να μιλάει το ίδιο –μάγκικα - συμβολικά, και με τα έργα του… Όπως σαν να λέει (φωτο): «Τράβα μας τα βυζιά, ρε φίλε!». Όπως -προσεχώς, και το… «τσίμπα μας και ένα π@π@ρι, ρε παπα-Άρη!»


Έκτακτο γεγονός – συμβαίνει τώρα: Ο πάτερ Αντώνιος, κατευθύνεται προς την Παναγία της Τήνου!


Όχι βέβαια! Δεν πήγε ο Χριστός (από 12 ετών μέχρι τα 30 του) στις Ινδίες και στο Θιβέτ για σπουδές εκεί! Όλα τα ειδωλολατρικά - βουδιστικά στον χριστιανισμό (εικόνες, φωτοστέφανο, κεριά, λιβάνια, προσκύνηση, το κωλοδάχτυλο της ευλογίας, και τα κομποσκοίνια), μας τα επέβαλαν κάτι κωλο-αγύρτες ρασοφόροι, πολύ μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού!


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Κοπιάστε στην παρέα μας! Χαίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: