Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Οι μεγαλύτερες βρισιές στην Παναγία...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Konstadina Andoniou κοινοποίησε...
1 ώρα πριν
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Οι μεγαλύτερες βρισιές στην Παναγία, δεν προέρχονται από αμαρτωλούς, από μη χριστιανούς, αλλά από «αγίους» τάχα, από φιλακόλουθους λαϊκούς ανθρώπους, και από υπεύθυνους στον εκκλησιαστικό χώρο χλιδάτους μεγαλοπαπάδες!
Βρισιές είναι…
Να παρουσιάζουν την Παναγία σαν θεά -«θεομήτορα», και να την λατρεύουν και να την προσκυνούν σαν θεά!
Να προσεύχονται όχι σε αυτήν, αλλά σε κάποια από τις αναρίθμητες επώνυμες -«θαυματουργικές», εικόνες της!
Βρισιές είναι…
Να την εικονογραφούν ντυμένη σαν βυζαντινό αυτοκράτορα… 

Να στολίζουν την εικόνα της σαν λατέρνα, και να την σκεπάζουν με χίλια –δυο μπιχλιμπίδια -τάματα… 
Να την παρουσιάζουν σαν να κουνιέται, σαν να δακρύζει, σαν να ματώνει… Σαν να μην έχει αγιογραφηθεί από χέρι άνθρωπου, σαν να είναι φανερωμένη, σαν να μυρίζει έναν κρίνο για να συλλάβει, κλπ, κλπ!
Konstadina Andoniou 
ο καθενας ελενχετε απο την συνηδηση του εγω δεν ειμαι σε θεση να κρινω κανεναν
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν ελέγχεται πάντα από τη συνείδηση του, ο καθένας, αγαπητή Κωνσταντίνα! Αν γινόταν αυτό, τότε δεν θα χρειαζόταν να έρθεις Κυριακάτικα -σήμερα το πρωΐ στο facebook, και να ελέγξεις κι εσύ τους βλάσφημους του ονόματος της Παναγίας με το ωραίο αυτό πόστερ που ανάρτησες πιο πάνω! Θα αρκούσε η συνείδηση του κάθε βλάσφημου για να τον αποτρέψει… Αλλά αυτή η συνείδηση είναι πωρωμένη πολλές φορές, και η φωνή της δεν ακούγεται από τον κάθε ασυνείδητο!
Όπως λοιπόν πολύ σωστά έκρινες -με αυτήν την ανάρτηση σου, η βλασφημία του ονόματος της Παναγίας, είναι ένα πολύ κακό πράγμα, και γι αυτό πρέπει να ελέγχεται ο κάθε βλάσφημος, μήπως και συνέρθει!
Μόνο που το είδες με ένα μάτι, το όλο θέμα! Εγώ, με το πιο πάνω σχόλιο μου, προσπάθησα να σου ανοίξω και το άλλο το μάτι, για να τα δεις κάποτε όλα σφαιρικά και εσύ, και όχι πάντα μονόπλευρα!
Να είσαι καλά! 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1546286252298477&set=a.1382120498715054.1073741827.100007513510447&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: