Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ένα κορίτσι, εις τον λαιμό του, είχε κρεμάσει χρυσό σταυρό… (παραδοσιακό, λαϊκό άσμα)

Ένα κορίτσι εις το λαιμό του 
είχε κρεμάσει χρυσό σταυρό. 
Σκύβω ο δόλιος να προσκυνήσω...
και κατά λάθος τηνε φιλώ, 
και κατά λάθος τηνε φιλώ!

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1432206623742616&set=t.100003984729704&type=3&theater
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:
ΣΧΟΛΙΑ:
Θεοφανια Μανιατη 
συμβολίζει την πίστη του ο Σταυρός.Σε τι σας πείραξε; Εξ άλλου είναι σύμβολο θυσίας.
Panagiotis Michalopoulos 

Πού φαίνεται ότι με πείραξε το ότι φοράει σταυρό; Αν μπείτε στην ανάρτηση στο μπλογκ, θα δείτε ότι το κύριο θέμα (όπως και ο τίτλος) είναι αυτό το παλιό, το παραδοσιακό, και το τόσο ρομαντικό τραγούδι, με το σχετικό βίντεο. Αντί όμως για οποιαδήποτε άλλη εικονογράφηση που θα μπορούσε και να σκανδαλίσει ίσως, όπως μια κοπέλα με βαθύ ντεκολτέ που να φορά έναν μικρό σταυρό στο λαιμό, προτίμησα την εικόνα του ιερωμένου αυτού -με τον μεγάλο σταυρό πάνω στην κοιλιά του, με την επισήμανση ότι η φωτο είναι μεν άσχετη με το τραγούδι αλλά και μια φωτο ενδιαφέρουσα.
Και με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς θα φορούσατε έναν τόσο μεγάλο σταυρό. Αν ναι, θα ήταν δε και αστείος ο συνδυασμός να είστε και σε ενδιαφέρουσα που λένε, ετοιμόγεννη δηλαδη, και να περιφέρεστε με τον μεγάλο αυτό σταυρό πάνω στην κοιλιά σας! Χα!

Leonidas Spyropoulos 
Το σύμβολο θα ήταν ένας ξύλινος σκαλιστος απεριτος σταυρός και όχι ένας χρυσός πλουμιστος που μπορεί να θρέψει μια φτωχή οικογένεια!!!!
Σοφία Κατωμέρη

O Χριστος δεν φορουσε χρυσους σταυρους ουτε ντυνοταν στα μαλαματα , αντε απο δω με τους τραγους που εχουν καταντησει γελοιοι και με τις συμπεριφορες τους και με το ντυσιμο τους ..
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/932926486770031

Δεν υπάρχουν σχόλια: