Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΧΘΕΣ: Πλήθος ευλαβών πιστών συνέρρευσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Βουλής και στον παρακείμενο χώρο της Πλατείας Συντάγματος για να υποδεχτούν την έλευση της αγίας ευρωζώνης και τεμάχιον λειψάνου της οσίας Ευρώπης, ενώ ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
(13 ώρες, πριν)
Gregory Stournaras
Πλήθος ευλαβών πιστών συνέρρευσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Βουλής και στον παρακείμενο χώρο της Πλατείας Συντάγματος για να υποδεχτούν την έλευση της αγίας ευρωζώνης και τεμάχιον λειψάνου της οσίας Ευρώπης, ενώ ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση. 

Η ερανική επιτροπή δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των πιστών στην αγορά σφυρίχτρων με σκοπό την ανέγερση νέου ιερού ναού του Success Story, ο οποίος θα φιλοξενήσει μελλοντικώς το λείψανο που θα τοποθετηθεί σε ειδική λειψανοθήκη δωρεά ανωνύμων.
Κλίμα κατάνυξης στην ιερά παράκληση που τελέσθηκε εν συνεχεία, ενώ ο ύμνος
"Αχ Ευρώπη, αχ Ευρώπη
εσύ μας μάρανες, εσύ μας μάρανες
Μας τη φέραν οι βάρβαροι
Μας θαμπώσαν με δώρα
Με χαντρούλες πολύχρωμες
και κουτιά κόκα κόλα"

σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και δέους στους παρευρεθέντες ευρωλαϊκιστές.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206942165893938&set=a.1315391566169.48421.1272118921&type=1&theater

ΣΧΟΛΙΑ:
Mariana Tsantali
Επειδή έχασα επεισόδιο σήμερα δηλαδή τώρα γιατί γίνεται διαδήλωση? ??
(16 ώρες πριν)
Panagiotis Michalopoulos
Χθες, διαδήλωσαν για συμπαράσταση στην κυβέρνηση στον εθνικό αγώνα υπέρ του λαού. Σήμερα, μαζευτήκαν κάτι γιάπηδες, κάτι δοσίλογοι -υπέρμαχοι των μνημονίων, κάτι λαμόγια που αρέσκονται να ζουν σε αυτόν τον βούρκο με τις μίζες, με το να πουλάνε αέρα, να ξεσπιτώνονται άνθρωποι και αυτοί να τους πίνουν το αίμα, διάφορα κομματόσκυλα του κερατά, όσοι δεν έχουν το θεό τους, χωρίς ιερό και όσιο, κλπ, κλπ.
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
" Το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη έδωσαν δυναμικά το «παρών» χθες το απόγευμα στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. "
Της Ντίνας Δασκαλοπούλου
Για τους περισσότερους ήταν η πρώτη τους φορά. Πρώτη φορά σε διαδήλωση, πρώτη φορά να φωνάζουν συνθήματα, πρώτη φορά να κρατάνε πικέτες. Και, φυσικά, ήταν η πρώτη φορά που διαδηλωτές ανέβηκαν κατά δεκάδες και ανενόχλητοι στη Βουλή. Ηταν μια εμπειρία δυσεξήγητη για τους φιλελεύθερους που αγωνίζονται κατά της «τελευταίας Σοβιετίας».
Το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη έδωσαν δυναμικά το «παρών» χθες το απόγευμα στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Το ελληνικό κασαρολάσο δεν είχε κατσαρόλες, αλλά είχε όλα τα άλλα αξεσουάρ: πολύχρωμες σφυρίχτρες που μοίραζαν κατά δεκάδες οι διοργανωτές και τυποποιημένες πικέτες στα ελληνικά και τα αγγλικά: «υψηλές συντάξεις = υφεσιακό μέτρο», «σταθερό φορολογικό σύστημα», «έξοδος από το ευρώ = φτώχεια».
Η πρώτη φορά είναι πάντα αμήχανη: χρειάστηκε μία ολόκληρη ώρα για να ακουστεί το πρώτο σύνθημα -κι αυτό ήταν μονολεκτικό. «Ευ-ρώ-πη, Ευ-ρώ-πη». Ωστόσο, κι ενώ είχαν μόλις αρχίσει τα δελτία των 8, το πλήθος ζωντάνεψε και φώναξε το δεύτερο σύνθημά του: «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία».
Λίγα λεπτά αργότερα οι κ. Βορίδης, Δένδιας, Γεωργιάδης, Κεδίκογλου, Βρούτσης, Κικίλιας, Κουμουτσάκος, Κρανιδιώτης, Πλεύρης τζούνιορ παρακολουθούσαν τον πρώτο διαδηλωτή να ανεβαίνει χαλαρά τα σκαλιά της Βουλής και να ανεμίζει τη γαλανόλευκη στο περιστύλιο.
Σε χρόνο dt ακολούθησαν δεκάδες άλλοι, ενώ το πλήθος τούς αποθέωνε. Τα κινητά πήραν φωτιά: οι διαδηλωτές έβγαζαν σέλφι ασταμάτητα, ενώ τηλεφωνούσαν στους φίλους τους «να κατέβουν γρήγορα, μπαίνουμε στη Βουλή, πότε θα βρούμε ξανά την ευκαιρία;». Αν ήταν αναρχικοί ή απεργοί, για τα κανάλια θα ήταν «εισβολή στο Κοινοβούλιο» και «κατάλυση πολιτεύματος».
«Τόσα χρόνια δεν βγήκαμε ποτέ να διαδηλώσουμε και οι κομμουνισταί φέρονταν σαν να μην υπάρχουμε», μας λέει ο Κώστας με το άψογο τρίκουμπο σακάκι. «Δεν θα αφήσουμε ένα μειράκιον να παίζει με τις τύχες της πατρίδας και των οικογενειών μας. Ηταν να μην κάνουμε την αρχή, τώρα θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».
«Αλβανία του Χότζα»
«Φαντάζεστε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Αλβανία του Χότζα θα γίνουμε και χειρότερα», σχολιάζουν έντρομες καλοβαλμένες κυρίες πιο δίπλα. «Για τη γενιά που καταστρέφεται και φεύγει στο εξωτερικό κατέβηκα σήμερα εδώ» μας λέει ο Ιάσονας. «Δεν φταίει η άγρια λιτότητα για τη διαρροή εγκεφάλων;» τον ρωτάμε. «Επί Τσίπρα φεύγουν, δραπετεύουν από τη Σοβιετία», μας αποστομώνει.
«Αυτοί οι ανεύθυνοι, ψεκασμένοι και απολιθωμένοι σταλινικοί αποφασίζουν για εμάς», φρίττει η Μαρίζα. «Μας λένε ότι είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αυτοί που τη νύχτα των εκλογών γιόρταζαν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Λες και δεν τους βλέπουμε τους άπλυτους μαλλιάδες που έγιναν και υπουργοί». «Σήκωσε το πλακάτ πιο ψηλά να το δει η Ζωίτσα», της λέει η φίλη της.
«Εμάς θα κάνουν ότι δεν μας βλέπουν. Και θέλει η χαρχάλω να κάνει κι έλεγχο για το χρέος. Ου να χαθεί». Το «χαρχάλω» ήταν η πιο ευγενική λέξη που ακούστηκε χθες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, απορίας άξιο για την αγωγή των διαμαρτυρομένων.
«Please Jesus help us stay in Europe». Με αυτό το απεγνωσμένο σύνθημα ένας κύριος περιφέρει το πλακάτ του στολισμένο με κορδέλες. Δεν είναι ο μόνος φοβισμένος στην πλατεία. Για τους περισσότερους ο «εσμός» του Τσίπρα είναι η μετενσάρκωση της κυβέρνησης του βουνού. Τους στοιχειώνει ο Μελιγαλάς και η πηγάδα.
Με περισσή ευκολία μιλάνε για «κόκκινη χούντα». Στον δρόμο δεν υπάρχει ίχνος από δυνάμεις καταστολής. Δεν εκτοξεύονται χημικά, δεν κλείνει το μετρό, δεν εμφανίζονται κουκουλοφόροι ασφαλίτες κι οι τηλεδημοσιογράφοι δεν υψώνουν ούτε μια φορά το φρύδι «γιατί πλήττεται διεθνώς η εικόνα της χώρας».
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Από τη χθεσινή συγκέντρωση: 
Έτσι διαδηλώνει ο χειμαζόμενος λαός
https://www.facebook.com/Eimaste.Oloi.Ellhnes/photos/a.322449567807104.91091.322436297808431/953879711330750/?type=1&theater

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Nikolaos Korifidis
(7 ώρες πριν)

Εχθές μαζεύτηκαν όλοι οι προσκυνητές της Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ...
Αυτοί που θέλουν να είναι πάση θυσία στο Ευρώ , που οι μισοί απόκτησαν την περιουσία τους από λαμογιές , και οι άλλοι είναι κομματόσκυλα του ΠΆΣΟΚ της ΝΔ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ....
Μην φαντάζεστε όλοι αυτοί δεν ήταν μόνο από την Αθήνα και Αττική ήταν από οποί την Ελλάδα που τα τρία κόμματα τους έβαλαν δωρεάν λεωφορεία ....
Η σπατάλη αυτών των κομμάτων είναι γνωστή , αλλά τα χρέη τους δεν ξέρουν να τα πληρώνουν γιά μία προπαγάνδα τους περισσεύει κιόλας....
Ρε όλοι εσείς οι γερμανοτσολιάδες που έχετε να πληρώσετε τα μέτρα των Ευρωπαίων , να πάτε να μείνετε κοντά στον φούρερ σας....
Εμείς οι Έλληνες που δεν θέλουμε να είμαστε ξανά 400 χρόνια σκλάβοι δεν θα τους επιτρέψουμε να παίξουν εις βάρος της χώρα μας....
Η αλλάζουν τακτική η να προετοιμαστούν γιά την ρήξη.....
Ελευθερία η Θάνατος....
Το ίδιο ότι έκαναν και οι πρόγονοί μας!!!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1641175022762902&set=a.1420868491460224.1073741832.100006112590406&type=1&theater

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Ενα κείμενο- ξέσπασμα με τίτλο «Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε» ανήρτησε στο προσωπικό του blog ο Χάρρυ Κλυνν, με αφορμή τα όσο κοινωνικά- οικονομικά βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος έγραψε:
«Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!) -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε). -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου). -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).
Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60. Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο. Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών. Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας. Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ. Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα. Ξυπνάτε μαλάκες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια».