Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η Ελπιδα Καρυτσιωτου, προς Panagiotis Michalopoulos: Να είσαι καλά, γέλασα με την ψυχή μου!!! (ΘΕΜΑ: η περιφορά λειψάνων υπήρχε από πάντα και ελεύθερα στην φύση.)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Στέφανος Καργάκης
11 ώρες πριν

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν σοβαρό
[...] Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Και είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί ο κύριος Κουρουμπλής δεν είναι απλώς ένας βουλευτής. Είναι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, της πρώτης αριστερής κυβέρνησης σε όλη την Ευρώπη, και επιλέγει να συνοδεύσει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» προκειμένου να τα προσκυνήσουν, λέει, οι ασθενείς.
Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση σε τέτοια περιστατικά. Από το νερό του Καματερού στον Άγιο Παΐσιο και από τις εικόνες που κλαίνε σε αυτές που δακρύζουν. Και με όλα αυτά κάποιοι βγάζουν κέρδος, κάποιοι κερδίζουν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν.
left.gr
ΣΧΟΛΙΑ:
Katherine Aronis

ΒΡΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!!!!
ελπιδα καρυτσιωτου

Συμφωνώ και επαυξανω!! Ανοχή, ως ένα σημείο! Σε λίγο, βλέπω να πηγαίνουμε ως ασθενείς η τους συγγενείς--ασθενείς, στη "Κυρά μας τη μαμή" (Μακρης--Βασιλειάδου), να τους ξεματιασουν!! Τι είναι αυτά κύριοι της Κυβέρνησης?? Αλέξη, που είσαι?? Στο νερό του Καματερού θα πάμε?? ΕΛΕΟΣ!!!
Γιώργος Βιδάκης 

Βρίζετε και κοροϊδεύετε αλλά...
η περιφορά λειψάνων υπήρχε από πάντα και ελεύθερα στην φύση.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ
η νεκροφιλια σε ολο της το μεγαλείο με τον νεκρο σε πληρη αποσινθεση,
Panagiotis Michalopoulos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, είπε...
Ορθόδοξα κοπρόσκυλα!
Πριν γλύψουν (τα σιχαμένα) το κοκαλάκι της αγίας Βαρβάρας, έγλυψαν (τα ανώμαλα) «τα τέτοια», του παπικού
εκπροσώπου…
Εκεί, στην υποδοχή του παπικού κουτιού, στην αγία Βαρβάρα, στο Αιγάλεω!
Φτου, ρε!

http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_13.html
ελπιδα καρυτσιωτου
Μήπως το χοντρινες λιγάκι Παναγιώτη...? 
Λιγάκι???
Panagiotis Michalopoulos
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Μα έφεραν άραγε την αγία Βάρβαρα;
Εγώ ένα κουτί είδα να κουβάλανε. Τι άραγε να έχουν βάλει μέσα οι πονηροί οι παπικοί; Κανένα κόκκαλο σκύλου μήπως;
Σχετικό ανέκδοτο...
λέει για έναν επαρχιώτη που επισκέφτηκε την Αθήνα και πήγε να φάει ένα σουβλάκι. Α, τέλος τα σουβλάκια σήμερα του λέει ο σουβλατζής. Να σου βάλω ένα χοτ ντογκ; Τι θα πει αυτό, ρωτάει ο επαρχιώτης. Χοτ ντογκ θα πει ζεστό σκυλί, του λέει ο άλλος. Σκύλο θα φάω, ξαναρωτάει. Όχι βρε αδελφέ, δεν κατάλαβες! Καλά, άσε να στο φτιάξω και θα δεις. Του φτιάχνει λοιπόν το σχετικό σάντουιτς, το φραντζολάκι με το λουκάνικο ( το «χοτ ντογκ») μέσα, και του το προσφέρει. Το παίρνει ο επαρχιώτης, ανοίγει το ψωμάκι όλος περιέργεια για να δει τι έχει μέσα, και έκπληκτος τότε, γυρίζει και λέει στον μαγαζάτορα:
Καλά, βρε πατριώτη! Από έναν ολόκληρο σκύλο, το πουλί του βρήκες να μου βάλεις;
http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_92.html

Panagiotis Michalopoulos
Ο «Επισκέπτης», ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε…
Υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημα πώς βρέθηκαν κάποια λείψανα στα χέρια των παπικών, μία δε εξειδικευμένη δίνεται στο πρώτο σχόλιο. Είτε από δωρεές είτε κυρίως από αρπαγές και κλοπές, μέσω των σταυροφοριών και της φραγκοκρατίας στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν όμως απαντήσεις στο ερώτημα αν οι εξυπνότατοι και ενίοτε παμπονηρότατοι Βυζαντινοί δώρησαν ή άφησαν τους σταυροφόρους να αρπάξουν τα γνήσια λείψανα ή είχαν φροντίσει προηγουμένως να τα... αλλάξουν με "μαϊμού" (κοινά οστά τάφων εμποτισμένα με αρώματα) ή αν οι ίδιοι οι σταυροφόροι επιστρέφοντας, πάνω στη λειψανομανία τους, εκόμιζαν συνειδητά και "πλαστά" οστά από κοινούς τάφους, για να τα μοσχοπουλήσουν ως λείψαν αγίων.
Επίσης δεν υπάρχουν πάντοτε απαντήσεις στο μεγαλύτερο ερώτημα: Όχι ποια και τι είδους (γνήσια ή maimou) λείψανα έκλεψαν οι παπικοί, αλλά... τι λείψανα μας δίνουν ! Επιστρέφουν τα γνήσια που άρπαξαν (ή τους "δωρίσαμε" (!)) ή maimou !
ΧΑ !
Ποιος μας πείθει ότι δεν κρατάνε τα "κατά τη γνώμη τους" γνήσια και μας δίνουν κάποια μαϊμού;
Θυμόμαστε προ ετών ότι θα μας έδιναν το λείψανο του Αγ. Γρηγορίου του θεολόγου, αλλά ... αυτό το ευλογημένο βρισκόταν στη Νέα Καρβάλη Καβάλας! Και τότε, θυμήθηκαν, ότι ... ναι δεν είχαν όλο το σκήνωμα αλλά μερικά οστά!
Ποιος δε ο σκοπός των τόσων επιστροφών; Γίναμε φιλαράκια; Από πότε;
http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_22.html
ελπιδα καρυτσιωτου

Να είσαι καλά, γέλασα με την ψυχή μου!!!
Panagiotis Michalopoulos.

ελπιδα καρυτσιωτου
Ευχαριστώ, λατρεύω τα λουλούδια, ακόμα και σε ζωγραφιά!!

Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω στο πιο πάνω σχόλιο:
«Η υποδοχή του Παναγίου Φωτός που μας έρχεται από τα Ιεροσόλυμα τη μέρα του Μεγάλου Σαββάτου είναι κάτι που καθιερώθηκε κι άς παραμείνει. Στο κάτω - κάτω ακόμη και το οικονομικό κόστος μεταφοράς με το αεροσκάφος είναι ασήμαντο μπροστά σε κείνο που ξοδεύουμε για τα καρναβάλια.» (Tassos Meletoglou
Σχολιάζω: 
Ας παραμείνει λοιπόν η υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους, κάτι που καθιερώθηκε μόνο πριν λίγα χρόνια! Χα! 
Η Εκκλησία όμως που κατηγορεί σαν ειδωλολατρικό κατάλοιπο το καρναβάλι, γίνεται απείρως χειρότερη με το ιεροσολυμήτικο φως, που είναι και ειδωλολατρία - πυρολατρία, είναι και μεγάλη θρησκευτική απάτη ότι τάχα το στέλνει ο θεός από τον ουρανό, …σε προγραμματισμένο ετήσιο ραντεβού! 
Κάτι τέτοια «ορθόδοξα» διαβάζει και ο Χάρρυ Κλυνν, και βγαίνει μετά δημόσια και αναφωνεί σαρκαστικά: «Ρε, δε γαμιόμαστε, λέω εγώ!» 
ΝΕΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ:
Tassos Meletoglou
https://www.facebook.com/tassos.meletoglou
• Ελληνικός Στρατός Ξηράς - Hellas Army
• Τόπος διαμονής: Θεσσαλονίκη 
Τόπος καταγωγής: Καβάλα

Tassos Meletoglou
Ειδικά για το Άγιο Φώς , όποιος αμφισβητεί την αφή του ότι δηλαδή παρουσιάζεται κάθε χρόνο, μια φορά το χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο, δεν έχει παρά να ταξιδεύσει μέχρι τα Ιεροσόλυμα , να δεί με τα ίδια του τα μάτια τους δημοσιογράφους από πολλές χώρες και άλλων θρησκευτικών δογμάτων να καταγράφουν όλη την διαδικασία , Είχα κι εγώ την περιέργεια κι αποφάσισα να πάω , τα είδα όλα . Είναι πράγματι ένα αληθινό γεγονός χωρίς ανθρώπινη ερμηνεία . Είναι ένα θαύμα, κι όχι ένα αξιοθαύμαστο γεγονός. Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να παραστήσω τον ιεροκήρυκα, παρά μόνο να επιβεβαιώσω μια πραγματικότητα που και ο ίδιος βίωσα. .
 

Στέφανος Καργάκης
Η απάτη του "αγίου" φωτός
http://www.ramnousia.com/2010/04/blog-post_8132.html

Panagiotis Michalopoulos

Διαβάζω: 
«Ειδικά για το Άγιο Φώς , όποιος αμφισβητεί την αφή του ότι δηλαδή παρουσιάζεται κάθε χρόνο, μια φορά το χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο, δεν έχει παρά να ταξιδεύσει μέχρι τα Ιεροσόλυμα.» (Tassos Meletoglou)
Σχολιάζω: 

Αυτό αγαπητέ Τάσσο, είναι το μόνιμο σύνθημα των εμπόρων του τάφου του Χριστού. Να πάμε εκεί, σαν χάνοι, για να ενισχύσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό!
Το ίδιο διαλαλούσε και ο περιπλανώμενος θαυματοποιός στο παλιό το πανηγύρι, με το… «περάστε κόσμε» στο τσαντίρι, να δείτε και να θαυμάσατε!
 

Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω:
«…να δεί με τα ίδια του τα μάτια τους δημοσιογράφους από πολλές χώρες και άλλων θρησκευτικών δογμάτων να καταγράφουν όλη την διαδικασία.» (Tassos Meletoglou)
Σχολιάζω: 

Είναι φυσικό, αγαπητέ Τάσσο, να υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον -για φωτορεπόρτερς κυρίως, εκεί όπου υπάρχει τέτοια κοσμοσυρροή. Ποια όμως διαδικασία καταγράφουν; Μπήκε ποτέ κανείς δημοσιογράφος –καμία κάμερα στον τάφο μαζί με τον Πατριάρχη; Όχι, ποτέ! Άρα…;
 

Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω:
«Είχα κι εγώ την περιέργεια κι αποφάσισα να πάω, τα είδα όλα. (Tassos Meletoglou)
Σχολιάζω: 

Αμφιβάλω αν τα είδατε όλα! Μάλλον, τίποτε δεν είδατε! Δεν είδατε την ακοίμητη καντήλα του ναού, αναμμένη να μεταφέρεται τελετουργικά στον τάφο. Δεν είδατε την τιμητική συνοδεία του ελληνορθόδοξου πατριάρχη να είναι ο αιρετικός κόπτης πατριάρχης. Δεν είδατε τον δικό μας να μπαίνει με τον αιρετικό αρμένιο πατριάρχη στον τάφο, να προσεύχεται μαζί του, και να του δίνει πρώτα σε αυτόν το άγιο φως από την λαμπάδα του που άναψε από την ακοίμητη καντήλα…
Δεν είδατε και πολλά άλλα, δυστυχώς!

Tassos Meletoglou
Φίλε Παναγιώτη δεν έχω πρόθεση να μετα - πείσω οποιονδήποτε από τις απόψεις του σαν και τη δική σου. Ούτε είμαι ιεροκήρυκας . Εσύ θα έχεις την άποψή σου κι εγώ τη δική μου. Έτσι συμβαίνει στη ζωή. Να ήμαστε όλοι καλά .
Panagiotis Michalopoulos

Καλημέρα Τάσσο!
Δεν νομίζω ότι είμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα και ότι έχουμε απόψεις αντίθετες από την ορθόδοξη εκκλησία. Είμαστε και οι δυο πιστοί χριστιανοί και λέμε τη γνώμη μας σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Και η έκφραση γνώμης θέλει και επιχειρήματα, φίλε, και όχι αοριστίες του τύπου «κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πω!»
Εσύ λοιπόν, κάπου πήγες λες, κάτι είδες λες, αλλά δεν μας λες τι ήταν αυτό το ανεξήγητο που είδες, και απλά μας λες να πάμε και εμείς εκεί για να το δούμε!
Και εσύ Τάσσο -όπως φαντάζομαι, θα θέλεις μάλλον να μας πεις ότι είδες ένα ξεχωριστό θαύμα, ένα θαυμαστό φως, διαφορετικό από το φως του καντηλιού σε κάθε αγία τράπεζα της κάθε ορθόδοξης εκκλησίας. Έτσι; Γιατί λοιπόν τότε δεν μας το περιγράφεις; Πες, είδα αυτό και αυτό το ανεξήγητο! Δεν χρειάζεται να είσαι θεολόγος ή ιεροκήρυκας για να μας κάνεις μια απλή περιγραφή, ρε φίλε!
Διότι αν είδες τάχα κάποιο άγιο φως να κατεβαίνει από τον ουρανό, τότε υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας!
Διότι ο πατριάρχης Τάσσο, ο «ορθόδοξος», αυτός να πούμε που «βγάζει» το φως από τον τάφο σε συνεργασία με την αιρετική παρέα του, δεν ισχυρίστηκε ποτέ ο ίδιος ότι το άγιο φως κατεβαίνει από τον ουρανό, ούτε αυτός ούτε και η επίσημη ιστοσελίδα του πατριαρχείου τολμά να ισχυριστεί κάτι τέτοιο! Αντίθετα, στην επίσημη ιστοσελίδα του πατριαρχείου διαβάζουμε ότι ο πατριάρχης μέσα στον τάφο λέει μια προσευχή, με τη οποίαν παρακαλάει το θεό να αγιάσει το φως της ακοίμητης καντήλας που βρίσκεται αναμμένη εκεί μέσα. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο!
Τι λες λοιπόν καλέ μου φίλε; Ο θεός δεν ακούει την προσευχή του πατριάρχη και επιμένει να του στέλνει φως από τον ουρανό; Έτσι γίνεται και με τον αγιασμό; Ο ιερέας κάνει ευχή να αγιαστεί το ύδωρ του δοχείου, άλλα ο θεός στέλνει έτοιμο αγιασμένο νερό από τον ουρανό; Χα!
https://www.facebook.com/stefanos.kargakis.7/posts/10206521166177487


ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Nikolaos Korifidis
Τι ψαχνετε βρε παιδια αν ειναι τα γνησια λειψανα???? Δεν εχει σημασια!!!! Η δυναμη της πιστης μετραει!!!!
 

Panagiotis Michalopoulos
Αυτό ακριβώς να δούμε! Ποια δύναμη δηλαδη να μετρήσει, σε μια διεστραμμένη πίστη;
Διότι η αληθινή πιστή, δεν επιτρέπει την προσκύνηση ειδώλων! Και σαν είδωλα προσκύναμε τα λείψανα, σαν να έχουν από μόνα τους θεϊκές δυνάμεις. Το ίδιο γίνεται και με τις λεγόμενες θαυματουργές εικόνες.

Έτσι για να γίνει η προσέλευση πιστών και χρήματος, οι έμποροι της πίστης λένε ότι το όποιο τυχάρπαστο κόκκαλο τίθεται σε προσκύνηση, ότι είναι λείψανο κάποιου μεγάλου άγιου τάχα! Και πας εσύ και προσκυνάς!
Το ίδιο και με τις εικόνες! Αυτή, σου λέει, κλαίει! Η άλλη δακρύζει! Η άλλη κουνιέται! Άρα, προσκύνα!
Τι και αν η αγία γραφή σου λέει ότι δεν πρέπει να προσκυνάς τίποτε παρά μόνο το θεό! Νοερά βεβαία, διότι το θεό κανένας δεν τον έχει δει! Όχι, σου λένε οι έμποροι της θρησκείας… Θα έρθεις εδώ σε εμάς, στο παγκάρι, και θα πέσεις στα τέσσερα και θα προσκυνήσεις για θεό, όλα αυτά που εμείς θα σου πασάρουμε!
Να λοιπόν, προσκύνησε αυτήν την εικόνα διότι είναι φανερωμένη! Να λοιπόν, προσκύνησε αυτήν την εικόνα διότι την έφτιαξε ο ευαγγελιστής Λουκάς! Να λοιπόν, προσκύνησε αυτήν την εικόνα διότι είναι αχειροποίητη, δεν την έφτιαξε χέρι άνθρωπου, αλλά την έριξε ο θεός από τον ουρανό… για να την προσκυνήσεις! Όπως πετούσε και ο Δίας τα ξύλινα ομοιώματα του, από τον ουρανό, κατά το 12θεο!
Για ποια πίστη λοιπόν μιλάμε κ. Νικόλαε; Για την πίστη στο μαμωνά, στις δεισιδαιμονίες, στους θρησκέμπορους; Και έτσι θα πάρουμε δύναμη; Χα!

Nikolaos Korifidis
Η πιστη ειναι εσωτερικη δυναμη!!! Απο την εικονα ο πιστος παιρνει δυναμη...ειναι θεμα ψυχολογιας τιποτα αλλο.Μη κολλαμε τωρα σε αυτα.Ο καθενας οπως αισθανεται.Ολα μεσα στο μυαλό ειναι ...
Panagiotis Michalopoulos

Όχι κύριε! Η πίστη δεν είναι φτιαχτή, δεν είναι στο μυαλό –καθ υπαγόρευση -καθ υποταγή… Δεν είναι πλύση εγκεφάλου και εξαναγκασμός, αλλά είναι στην καρδιά αυτού που την δέχτηκε με ελεύθερο φρόνημα.
Η πίστη, δεν είναι τυφλή, δεν είναι ενστικτώδης, αλλά θείο δώρο! Δεν είναι αόριστη, αλλά συγκεκριμένη, και εδράζεται πάνω σε αρχές, σε νόμους, σε δόγματα! Δεν είναι μαύρη μαγεία, αλλά συνειδητή υποταγή στο θέλημα του θεού, στο λόγο του θεού!
Και ο λόγος του θεού είναι σαφής: να μη προσκυνάμε είδωλα.
Αν νομίζει λοιπόν κάποιος ότι παίρνει δύναμη από την εικόνα, τότε αυτός την κάνει είδωλο την εικόνα, και ο ίδιος γίνεται ειδωλολάτρης! Δύναμη, δίνει μόνο ο θεός και μάλιστα σε αυτόν που προσεύχεται.
Και σαν συμπλήρωμα της προσευχής στο ναό, ή στο εικονοστάσι του σπιτιού, μπορούμε αν θέλουμε να έχουμε τις ιερές εικόνες. Χωρίς όμως να τις προσκυνάμε! Τις οποιεσδήποτε εικόνες! Όχι αναγκαστικά τις διάσημες, τις επώνυμες, τις τάχα θαυματουργές!

Nikolaos Korifidis
Δεν διαφωνω σε αυτα που λες.
Προτιμω την προσευχη στο σπιτι στο εικονοστασι η σε οποιαδήποτε χωρο.
Ο Θεος ειναι παντου οταν νιωθουμε την παρουσια του...
Panagiotis Michalopoulos

Ο θεός, δεν είναι παντού, στα πάντα! Αυτό είναι πανθεϊσμός όπου ο θεός ταυτίζεται με την δημιουργία! Ο θεός –Δημιουργός, είναι πανταχού παρών σαν πνεύμα σαν πρόσωπο σαν αγία τριάδα -όπως είναι η πίστη μας. Λατρεύεται δε, στην εκκλησία! Αυτή είναι η θρησκεία μας!
Ο αναίσθητος άνθρωπος, δεν μπορεί να τον νοιώσει τον θεό. Εκείνος όμως, υπάρχει!
Τον θεό, τον νοιώθουμε φυσικά στην προσευχή σαν αναγεννημένοι άνθρωποι… Τον δεχόμαστε δε μέσα μας, με στα μυστήρια της Εκκλησίας, με την αγιαστική χάρη που αυτά μεταδίδουν στον κάθε χριστιανό.
Και τέλος, υπάρχει και η θέωση, εκείνο το πνευματικό αποκορύφωμα, όπου ο άνθρωπος αισθάνεται πλήρως τον θεόν… Τον ζει τον θεόν… Και τον βλέπει τον ίδιο θεό, πρόσωπο με πρόσωπο! Κατά το «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδίᾳ, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται.» (Ματθ. ε´ 8)

 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=887993864596627&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: