Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καλημέρα… Καλό σαββατοκύριακο… Πάμε μαζί, και, σήμερα!..

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Της πουτάνας γίνεται, με τα διάφορα «ιερά» προσκυνήματα! [Πάσχα: Στο δρόμο για την ατραξιόν (με το ανάλογο στριμωξίδι) του αγίου φωτός, περνάτε και για μια βουτιά (άλλο πισω-κολλητό, κι εκεί) στα βρώμικα νερά του Ιορδάνη ποταμού! Χα!]


Ανδρέας Πιτσιλλίδης – άξιος κύπριος θεολόγος: Οι φόβοι του για τον γ. Παΐσιο –Πυθία, δεν υπολογίστηκαν από την ορθόδοξη Εκκλησία, που τελικά αγιοποίησε τον γέροντα Νασταρδιν Χότζα του αγίου Όρους! Η δε Εκκλησία της Κύπρου, έβγαλε πρόσφατα και τις πλαστικές παντόφλες του γέροντα Παΐσιου –Νοστράδαμου, για… προσκύνηση!


Σπάνια απεικόνιση της Αγίας Τριάδος στην Παναγία Κουμπελίδικη Καστοριάς. (ο πατέρας έγκυος στο γιο, και ο γιος έγκυος στο άγιο πνεύμα)


Ιψενικό τρίγωνο, παλιάς εποχής: Μπροστά η κοπέλα με τα γένια (πρόδρομος της Conchita Wurst), και πίσω της, ο γέρος με το πεταχτό πουλί του!


Ξημερώνει ψυχοσάββατο! Λίγα κόλλυβα και για τον μακαρίτη τον καλόγερο Παΐσιο! Να τον έχει λυπηθεί ο θεός για τα παραμύθια του, και να μην τον έχει στείλει μαζί με τον πατέρα του ψεύδους -στον διάβολο δηλαδη, στην κόλαση! Αμήν!


Φτεράααααα!


Συμβολισμοί –κεριά, στο… πυρ: Α) Κεράκια στην τούρτα γενεθλίων, τόσα όσα και τα χρόνια του εορταζόμενου. Β) Κεριά 33, στο μάτσο της λαμπάδας του πατριάρχη Ιεροσολύμων που μεταδίδει το άγιο φως, στις λαμπάδες (μάτσο 33 κεριών, επίσης) των παρευρισκομένων στην τελετή της αφής!


Tρεις παίδες εν καμίνω (Three Youths in the fiery furnace)


Έτσι κακομαθαίνουν οι άνθρωποι! Από μικρά παιδιά -όταν ήταν ακόμα, οι μεγάλοι (η μαμά κυρίως) τους επιτρέπουν (αν δεν τους το μαθαίνουν κιόλας) να εκφράζονται -σαν αλητάκια, …με το δάχτυλο!


Για την ορθοδοξία, ρε γαμώτο!


Σας εξομολογούμαι ότι στις αγιογραφίες -τον Χριστό, τον προτιμώ (όπως στην πρώτη εικόνα) να χαιρετάει πολιτισμένα, αξιοπρεπώς -ορθόδοξα ελληνικά (και με τα πέντε δάχτυλα ανοιχτά), πάρα απολίτιστα, άσεμνα -με το ένα δάχτυλο, σαν άξεστος νταλικέρης (όπως στη δεύτερη εικόνα)


Πως γίνεσαι μητροπολίτης.


Σήμερα προσεύχομαι για την διαδικτυακή φίλη Παναγιώτα!


XAIRETE

Δεν υπάρχουν σχόλια: