Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δεν προλάβαμε να προσκυνήσουμε τις πλαστικές παντόφλες του Παΐσιου! Απεσύρθησαν εσπευσμένα, διότι λέει μύριζαν άσχημα, σαν να είχαν πατήσει σκατούλες! Μπορούμε όμως να προσκυνήσουμε την πλεχτή παντόφλα του Εφραίμ Ν. Μάκρης… Μαζί με τους αποξηραμένους όρχεις του αγίου (στο κουτάκι δίπλα) οι οποίοι προσφέρονται για λατρεία, μετά τον ισχυρισμό ότι είναι τάχα γυναικείος ο σκελετός του!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203891034738838&set=pb.1310252450.-2207520000.1431359046.&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Nick Sergis
Σε χαρεμι θα πρεπει να ηταν αν κρινω απο την παντοφλα!!
Panagiotis Michalopoulos

Πράγματι Νίκο! Αν και πρόκειται για ανύπαρκτο άγιο, η μακαρίτισσα ηγουμένη -νέα τότε που έφτιαξε το μοναστήρι, είχε λυσσάξει να βρει και ένα σκήνωμα αγίου για να το έχει για κράχτη… Είδε λέει τότε στον ύπνο της τον άγιο αυτόν, που της είπε λέει, ότι μαρτύρησε επί τουρκοκρατίας!
Λέτε λοιπόν να ήταν γυναίκα χανούμισσα ο Εφραίμ, ή κανένα αγόρι χανουμάκι;
Πάντως, όσο κι αν έσκαβε τότε η ηγουμένη εκεί γύρω στο λόφο της Νέας Μάκρης, με συνεργεία εργατών για πολύ καιρό, δεν έβρισκε κανέναν άγιο θαμμένο πουθενά!
Φαίνεται όμως ότι τελικά, –πάνω στην απελπισία της, θα βούτηξε κρυφά ένα βράδυ αυτόν τον σκελετό από κάποιο νεκροταφείο εκεί κοντά, και μετά είπε ότι τον βρήκε η ίδια με προφητικό όνειρο, θαμμένο στο μοναστήρι!

Αλλά δυστυχώς, δεν θα πρόσεξε καλά, και μέσα στο σκοτάδι, και μέσα στη φούρια της, και έκλεψε κάποιον γυναικείο σκελετό!
Τράτζικ!
Nick Sergis
Α ολα κι ολα ο σκελετος ειναι ''γνησιος''υπαρχουν και τα μαραμενα αποδεικτικα στοιχεια στο κουτακι!!!
Panagiotis Michalopoulos

Σωστό αυτό! Αν είναι πράγματι δικά του τα μπαλάκια, ...και όχι της ηγουμένης –για παράδειγμα, απόκτημα της ...μετά από κάποια εγχείρηση αλλαγής φύλλου!
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος! 

Υπάρχει π.χ. και η φωτο του σκηνώματος, που αποδεικνύει ότι «του σηκώνεται» του αγίου! 
Εδώ: 
Nick Sergis 
Καλα που εβαλες τη φωτογραφια -οταν θα παμε για προσκυνημα να εχουμε το νου μας!!!
Panagiotis Michalopoulos
Ναι βέβαια! 
Άλλωστε, όταν συμβαίνει αυτό το θαύμα, ειδοποιούνται αμέσως οι πιστοί. Η νέα ηγουμένη βάζει το δίσκο με το τραγούδι «νάτο, κάτι πετιέται!» που μεταδίδεται από τα μεγάφωνα σε όλο το χώρο του μοναστηριού, ώστε να τρέξουν όλοι, και κανείς πιστός και καμία πιστή να μη χάσουν και αυτήν την ευλογία…
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/887380927991254

Δεν υπάρχουν σχόλια: