Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Xairete!

5 σχόλια:

stavroula είπε...

Καποιο συγγενικο προσωπο πεθανε, απ την πλευρα του συζηγου, και παρα την αντιθεση του στην αποτεφρωση (πιστα στην Βιβλο και αρκετα συντηρητικο) οι οικειοι του αποφασισαν να κανουν καυση... λογω οτι ειναι φθηνοτερα. Τι γνωμη εχεις γι αυτο?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν ξέρω τι να πω Σταυρούλα.
Βέβαια ο αποθανών, δεν έχει καμιά αμαρτία πάνω σε αυτό, ο οποίος άλλωστε έχει ήδη κριθεί αμέσως με το θάνατο του, -ακόμα και πριν τον θάψουν δηλαδη. Αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες σχετικά με το κόστος της κηδείας. Πόσο στοιχίζει εκεί μια κηδεία ετερόδοξου, και πόσο η αποτέφρωση;
Τώρα που το σκέπτομαι, ίσως πράγματι να ήταν μεγαλύτερο το κόστος για τους οικείους του -που λες, σε βάθος χρόνου, με το να ασχολούνται δηλαδη με έναν τάφο! Ενώ τώρα, βάζουν τη στάχτη σε ένα βάζο και ξένοιασαν.
Εσύ τι λες;

stavroula είπε...

Η φθηνοτερη κηδεια εδω (χωρις το μνημα) ειναι 5.000 με 8.000 δολλαρια. Δεν υπηρχε προβλημα με τα χρηματα γτ υπαρχουν ασφαλειες που πληρωνεις εν ζωη για κηδειες (αυτο ειχε φροντισει και ο αποθανων) Οι οικειοι του αποφασισαν να κρατησουν τα χρηματα για τον λογο οτι ειναι "πεταμενα λεφτα" που μπορει να κρατησουν και να πληρωσουν κατι φθηνοτερο οπως η αποτεφρωση... Συγνωμη αλλα κατα μενα λεγεται "καταπατηση" στα πιστευω καποιου εναντι μερικων πινακιων φακης

stavroula είπε...

Καλο ξημερωμα για σας και τα λεμε.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έχεις δίκιο Σταυρούλα μου! Τι άλλο να πω; :-(
Ο θεός, ας το καταλογίσει αυτό, υπέρ του αποθανόντος -στη κρίση του, το ότι δηλαδη «μαρτύρησε», μετά θάνατον… Και ας δώσει μετάνοια σε αυτούς που τον πυρπόλησαν!
Καλή σου νύχτα Σταυρούλα μας! Καλό ξημέρωμα σε εμάς! Χαίρετε! :-)