Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μανή, θεκέλ, φάρες: Ζυγίστηκε, βρέθηκε λειψός, ... απορρίφτηκε! (Εντατικά μαθήματα θρησκευτικών στο facebook, πριν από λίγο)

μανή, θεκέλ, φάρες. Δαν. 5,25
ΣΧΟΛΙΑ
George Papanastasiou 
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ!!
Panagiotis Michalopoulos

Αυτό δεν θα γίνει τώρα, διότι ο π. Αυγουστίνος έχει ξεφτιλίσει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος υπογράφει και τις σχετικές αγιοποιήσεις! Χα!
6 ώρες · Μου αρέσει! · 1
Panagiotis Michalopoulos

Από μικρός παρακολουθούσα τις ομιλίες του π. Αυγουστίνου. Τον έχω ακούσει να λέει δημόσια: «στο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα, αν οι κουμουνιστές υπογραφούν με ένα χέρι, εγώ υπογραφω και με τα δυο»!
George Papanastasiou 

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ............ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ,ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!
Panagiotis Michalopoulos

«Άγιοι» για την εκκλησία, είναι όλοι οι χριστιανοί, οι λυτρωμένοι χριστιανοί! Τα άγια, στους αγίους λέει ο ιερέας, στη θ. μετάληψη.
Panagiotis Michalopoulos

Από μικρός παρακολουθούσα τις ομιλίες του π. Αυγουστίνου. Τον έχω ακούσει να λέει δημόσια: «εγώ δεν κάνω διακρίσεις στο ποίμνιο, αν είναι ο άλλος με τη μια ή την άλλη παράταξη. Όπως η κλώσα έχει κάτω από τα φτερά της τα κλωσόπουλα, ότι χρώμα και αν έχει το φτέρωμα τους, έτσι και εγώ σας αγαπώ όλους!»
George Papanastasiou 

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ...........ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΟΥ!!
Panagiotis Michalopoulos

Θυμάμαι μια μέρα, τότε το 1968, 1969, τότε που υπηρετούσα τη θητεία μου στο στρατό, είχα άδεια εξόδου, και είχα επισκεφτεί το ίδρυμα του π. Αυγουστίνου στα Εξάρχεια… Ήταν πρωί, και ήθελα να αγοράσω κάτι από το βιβλιοπωλείο εκεί. Την ώρα που έφτανα, έβγαινε από την πόρτα ο κ. Σωτήρης Ευσταθίου, θεολόγος, υπεύθυνος του κινήματος του Καντιώτη, συνοδευόμενος από δυο κύριους. Του είπα καλημέρα και αυτός δεν απάντησε. Απόρησα! Μπήκα μέσα, ανέβηκα στον πρώτο όροφο όπου η αίθουσα των ομιλιών, και δεν υπήρχε ψύχη. Ανέβηκα πιο επάνω στον δεύτερο όροφο όπου η τραπεζαρία και τα δωμάτια των οικότροφων φοιτητών, αλλά τίποτε και εκεί! Τότε είδα να κατεβαίνει από τον τρίτο όροφο όπου και το εκκλησάκι, ένας νεαρός θεολόγος, που μάλλον ήταν κρυμμένος, και μου εξήγησε ότι είχε περάσει η ασφάλεια της χούντας και τους είχε μαζέψει όλους!
Panagiotis Michalopoulos

Αν ήταν χουντικός, θα αγαπούσε τη χούντα, ε;
Panagiotis Michalopoulos

Ε, λοιπόν η χούντα, τον εδίωκε τον Αυγουστίνο! Ήταν μητροπολίτης στη Φλώρινα, και του έστειλε εκεί επιτροπή από τρεις ψυχιάτρους για να τον εξετάσει, να τον βγάλουν τρελό και να τον πετάξουν από τη θέση του!
George Papanastasiou

ΣΟΡΡΥ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΙΔΙΑΝ................ΑΠΟΨΙΝ!!!!ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ,ΙΔΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ!! ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΗΜΟΥΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΝΑ ΕΚΦΩΝΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΜΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ,ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΜΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!! ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ!! ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΜΥΝΗΣΑ,ΕΠΟΝΥΜΩΣ!! ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΝ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ!! ΘΕΛΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ,ΤΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΤΑΝ?
Panagiotis Michalopoulos

Θέλεις μήπως να σου πω κι εγώ, πόσο… σκύλος ήταν;
"Πάψε να γαυγίζεις", του έλεγαν οι συνάδελφοι του, -όσους έλεγξε για σκάνδαλα, και εκείνος απαντούσε: «Ναι, σκύλος είμαι και θα γαυγίζω! Τσοπανόσκυλο στο ποίμνιο της Εκκλησίας, και θα γαυγίζω για να φεύγετε μακριά… Σκύλος, για προφυλάσσω τα πρόβατα του Χριστού από εσάς τους λύκους!»
Και μετά βροντοφώναζε τρεις φορές: «Έξω οι πούστηδες παπάδες από την Εκκλησία!»
George Papanastasiou

ΣΤΟΠ ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ!! ΕΣΥ ΕΠΙΛΡΟΤΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ? ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ,ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΟΛΟΙ,ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ,ΜΑΥΡΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ,ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ,ΤΟΥΤΕΣΤΗΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!! ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ?
Panagiotis Michalopoulos

Δηλαδη εσύ δεν έχεις πρόβλημα να σε ποιμαίνει ένας πούστης Μητροπολίτης! Χα!
George Papanastasiou

ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΙΜΕΝΕΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟΥΣ,ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!! ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΕΝ Μ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ,ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠ ΑΥΤΟ!!
Panagiotis Michalopoulos

Είσαι λοιπόν εκτός εκκλησίας, και αγνοείς τους κανόνες της. Οι κανόνες της εκκλησίας λοιπόν δεν επιτρέπουν σε μη αρτιμελείς (σε κουτσούς, κουλούς, κλπ) να γίνονται ιερείς, και αρχιερείς. Πόσο πολύ περισσότερο δε στους ομοφυλόφιλους! Μη βλέπεις τι γίνεται στα κόμματα όπου η ομοφυλοφιλία είναι θεσμός! Στην εκκλησία, στην ορθοδοξία, στο ευαγγέλιο δεν είναι θεσμός αλλά αισχρή διαστροφή! Και δεν σε πιέζει κανείς να δεχτείς τη χριστιανική διδασκαλία, την εκκλησία, τους άγιους ιερείς, τα δόγματα, κλπ! Μείνε λοιπόν εκεί που είσαι, φίλε!
George Papanastasiou

ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ,ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ!! ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ,ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!! ΕΣΕΝΑ Σ ΑΦΗΝΩ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ!!
Panagiotis Michalopoulos

Τι λέει ο λόγος του θεού για τους ομοφυλόφιλους;
George Papanastasiou

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ..........ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!
Panagiotis Michalopoulos

Test, πρόχειρο διαγώνισμα, τελευταία ευκαιρία για να σε προβιβάσω, τελείως φιλικά και χατιρικά! Θέμα: «Τι λέει ο λόγος του θεού για τους ομοφυλόφιλους;» (αν δεν απαντήσεις, θα μηδενιστείς και θα έρθεις ξανά τον Σεπτέμβριο!) Χα!
George Papanastasiou

ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ,ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ!! ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ Σ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!! ΟΣΑ ΟΥΝ ΘΕΛΕΤΕ,ΕΙΝΑ ΠΟΙΩΣΙΝ ΗΜΙΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙΣ,ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ !! Ο ΘΕΟΣ ΠΝΕΥΜΑ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΩ,ΕΝ ΜΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΙΖΟΜΑΙ,ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΣΥ ΜΕ ΠΡΟΒΙΒΑΣΕΙΣ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ!!!
Panagiotis Michalopoulos

Βέβαια, δεν άκουσες εσύ προσωπικά τα λόγια του Χριστού, έτσι; Ότι ξέρουμε το ξέρουμε από την Καινή Διαθήκη, που (μαζί με την Παλαιά Διαθήκη) είναι ο λόγος του θεού για τους πιστούς. Είναι η Βίβλος! Τι λέει λοιπόν ο λόγος του θεού (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) για τους ομοφυλόφιλους; Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια, και, από το κοινό!
George Papanastasiou

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ!!
Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝΤΡΟ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ!! ΒΙΒΛΟΣ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ!!
 
Panagiotis Michalopoulos

ΑΝΤΙΟ "ΦΙΛΕ"!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/856585761070771?pnref=story 
George Papanastasiou: 
Ζυγίστηκε, βρέθηκε λειψός, ...
απορρίφτηκε από φίλος μου στο facebook 
(πριν από λίγο)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΝ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ!! ΘΕΛΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ,ΤΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΤΑΝ?"

Του απαντήσατε επιτυχέστατα και κατάλληλα, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του ΚΑΤΗΧΗΤΟΥ και Αναγνώστου χειροθετηθέντος υπό του ιδίου του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, ας συμπληρώσω:

α) Ο Χριστός ήρθε να ολοκληρώσει την διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης, τον Νόμο και τους Προφήτας. Την Π.Δ. - ο Τριαδικός Θεός την ενέπνευσε- ο Χριστός την σεβόταν, την τηρούσε, επ' αυτής ομιλούσε στις Συναγωγές και την εξηγούσε, εκπλήρωσε Προφητείες της στο πρόσωπό Του και την τελειοποίησε. Και η Π.Δ. σαφώς δεν είναι υπέρ της ομοφυλοφιλίας, όπως δεν είναι και η Καινή Διαθήκη. Οι Απόστολοι που έγραψαν την Καινή Διαθήκη, ήταν μαθητές του Χριστού, άκουσαν όλες τις ομιλίες Του, ήξεραν τις απόψεις Του και περί της απαράδεκτης εκτροπής της ομοφυλοφιλίας, έγιναν μετά την Πεντηκοστή και φορείς του Αγίου Πνεύματος και έτσι δεν δίδαξαν κάτι διαφορετικό από Εκείνον, ο δε Παύλος εκτός από την αποκάλυψη εκ θεού, συνεργαζόταν με τους υπόλοιπους και ταυτιζόταν οι διδασκαλίες τους.

β)Ο νόμος του Κράτους δεν είναι υπεράνω του Νόμου του Ευαγγελίου για έναν χριστιανό όταν οι δύο νόμοι έρχονται σε αντίθεση. Το Ευαγγέλιο διδάσκει "πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις". Για έναν πιστό Επίσκοπο όπως ο π. Αυγουστίνος, υπερίσχυε το Ευαγγέλιο και όχι ο Νόμος του Κράτους και στον πολιτικό γάμο και στα παιδιά γονέων που τέλεσαν μόνο πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό. Φυσικά άλλοι επίσκοποι ποδοπατούν το Ευαγγέλιο χάριν του Κρατικού Νόμου και αυτούς είχε υπόψη ο συνομιλητής σας. Αντί να τους χαρακτηρίζει άπιστους ή αιρετικούς, χαρακτηρίζει τον π. Αυγουστίνο "Φασίστα" επειδή πίστευε κι εφάρμοζε στο Ευαγγέλιο. Θα προτιμούσε όχι τον αφιλοχρήματο λεϋίτη, που δεν έπαιρνε τυχερά και γέμισε τη Φλώρινα με ευαγή ιδρύματα, αλλά έναν με χρυσάφια και διαμάντια, με περιφερόμενα λείψανα και δήθεν θαυματουργές εικόνες, και καλαθάκια με τάματα δίπλα, για να "μαδάει" το λαό και να παραβαίνει το Ευαγγέλιο...

γ) Κάποιος που δεν προτίμησε το εκκλησιαστικό τυπικό του γάμου αλλά έκανε μόνο πολιτικό γάμο, προφανώς αυτό σημαίνει ότι κι αυτός και η σύζυγός του δήλωσαν έμμεσα πλην ΣΑΦΩΣ ότι δεν είναι πιστοί στην Ορθόδοξη Πίστη, δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, είτε διότι είναι άθεοι είτε διότι πιστεύουν σε άλλα δόγματα ή θρησκείες είτε για άλλους λόγους. Μάλιστα σε μικρές ιδίως κοινωνίες, η τέλεση πολιτικού και όχι θρησκευτικού γάμου είναι και μια μορφή περιφρόνησης της Εκκλησίας, δηλαδή "φτυσίματος" και της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Πίστης. Τότε, αφού έμμεσα πλην ΣΑΦΩΣ δήλωσαν δημοσίως με τον πολιτικό τους γάμο, και αυτό έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι δεν είναι μέλη της Εκκλησίας, γιατί θέλουν "με το στανιό" να κάνουν μέλος της Εκκλησίας το παιδί τους και να το βαπτίσουν όσο είναι νήπιο; Δεν ξέρουν ότι η Εκκλησία κατ' οικονομίαν τελεί νηπιοβαπτισμούς και μόνο όταν οι γονείς είναι ευσεβείς; Ας περίμεναν να μεγαλώσει το παιδί και άν ήθελε να είναι πιστός χριστιανός, τότε ας βαπτιζόταν εθελοντικά.

δ) Η Εκκλησία δεν είναι "μπαλκόνι" των πολιτικών για να βγάζουν λόγους.

Και για άλλους λόγους αποκαλούσαν κάποιοι "φασίστα" τον π. Αυγουστίνο. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, αυτό αποδεικνύεται από την Αγία Γραφή, ήδη από τότε που η Παλαιά Διαθήκη αποκαλεί διά του προφήτη Δανιήλ τον Μ. Αλέξανδρο (Τράγο των αιγών) "Βασιλέα των Ελλήνων" κι αυτό το τόνιζε ο π. Αυγουστίνος και γι' αυτό κάποιοι που ήθελαν να είναι "μακεδόνες" χωρίς να είναι Έλληνες τον αποκαλούσαν Φασίστα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σας ευχαριστούμε θερμά!