Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σοκ από τον πολιτικό που προστάτευε τον αρχηγό των τραμπούκων - Εκβίαζαν τον Βαγγέλη με οπτικό υλικό: "Δίναμε σφαλιάρες στο κοπέλι για να γελάσουμε. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα"

ΔΙΑΒΑΖΩ:
AthensMagazine.gr
1 ώρα πριν
Σοκ από τον πολιτικό που προστάτευε τον αρχηγό των τραμπούκων - Εκβίαζαν τον Βαγγέλη με οπτικό υλικό: "Δίναμε σφαλιάρες στο κοπέλι για να γελάσουμε. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα"

«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».
Κι όμως, η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να έκαναν χοντρές πλάκες στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομάδα των νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε σε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της, απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.
Ο «αρχηγός» των Κρητικών πρωταγωνιστούσε σε επεισόδια στη Σχολή
Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής...

ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλέσει τον διευθυντή της σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα...
ενώ ένα άλλο βράδυ ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην Εστία της σχολής.
Η παρέμβαση βουλευτή
Τα περιστατικά αυτά σύμφωνα με το Κουρδιστό Πορτοκάλι ήταν σε γνώση της διεύθυνσης της σχολής, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την Εστία τον φοιτητή δέχθηκε τηλεφώνημα από βουλευτή της Κρήτης για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την Εστία και να πέσει στα μαλακά.
Στο ποινολόγιο της σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσο έχουν γίνει αλλοιώσεις. 

Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Στο μεταξύ τρία νεαρά άτομα ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως οι υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ο εντοπισμός τους έγινε μέσω Διαδικτύου και έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν υβριστικά σχόλια για τον άτυχου φοιτητή.
Τα τρία άτομα είναι φοιτητές -ένας από Αθήνα, ένας από Θεσσαλονίκη και ένας από τη Μυτιλήνη. Το αυτόφωρο έχει παρέλθει, ωστόσο ο φοιτητής από Θεσσαλονίκη προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα γιατί εξύβρισε τους αστυνομικούς. 

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται άλλα οκτώ άτομα.
Τα στοιχεία δόθηκαν τη νύχτα από τη Google στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη ή με κάποιους από τους συμφοιτητές του.

http://www.athensmagazine.gr/portal/eparxia/172685
ΣΧΟΛΙΑ:
Mariana Tsantali
Σαπίλα και μόνο σαπίλα! !!!!!
Panagiotis Michalopoulos
:-(
Panagiotis Michalopoulos

Να μάθουμε και τι δείχνουν και τα βίντεο με τα οποία τον εκβίαζαν. Φυσικά, δεν θα περιέχουν σφαλιάρες μόνο!
Αργυρώ Παπαδογιαννακη

Πολυ φοβαμαι πως πισω απο αυτα τα μαλακισμενα κτηνη υπαρχει κυκλωμα παιδεραστιας. Ο Βαγγελης ηταν πολυ ομορφο παληκαρι και δε νομιζω πως αρκεστηκαν μονο στις αλλες τιμωριες. Καποιος τα οργανωνε οπως επισης και καποιο πολιτικο αποβρασμα τα συγκαλυπτε. Η υποθεση αυτη εχει πολλες προεκτασεις. Και δεν ειναι μεμονωμενο περιστατικο αλλα ενα σαπιο καθεστως διαστροφης και ψυχανωμαλιας που υποβοσκει. Χρεος να αποκαλυφθει το κυκλωμα και να αποδοθουν ευθυνες.
Panagiotis Michalopoulos

Πολύ το φοβάμαι κι εγώ αυτό!
Άκουσα στις ειδήσεις σήμερα, ότι έκανε λέει ντου η αστυνομία στο σπίτι ενός από τους υβριστές του νεαρού… Θυμάστε; Τον έβριζαν («κακό ψόφο στον ομοφυλόφιλο») στο μπλογκ τους «το φρέσκο» την περασμένη Κυριακή το πρωί, αμέσως δηλαδη μετά την ανακάλυψη του πτώματος του, 40 μέρες μετά την εξαφάνιση του και του θανάτου του…
Έκανε λοιπόν ντου σήμερα η αστυνομία στο σπίτι ενός από αυτούς, αυτού στη Μυτιλήνη, και δεν τον συνέλαβε αλλά του σήκωσε όλο το σπίτι, και τον υπολογιστή του φυσικά, αναζητώντας στοιχεία που να τον συνδέουν με τους φοιτητές του άτυχου Βαγγέλη.
Άλλο παράξενο πάλι ήταν το φωτογραφικό υλικό που έβγαλε σήμερα το πρωί η Τατιάνα, στην εκπομπή της «Μία». Φωτογραφίες, όπου φαίνονται να είναι μια μεγάλη παρέα οι συμφοιτητές του Βαγγέλη, με αυτόν μαζί σε νυχτερινές εξόδουςτους -μαζί με κορίτσια, σε μπουζουξίδικα της περιοχής όπου και η σχολή! Όλοι χαρούμενοι, και ο Βαγγέλης μαζί!
Ανέφερε δε η Τατιάνα, ότι η σχολή ήταν αμπέλι ξέφραγο, και ότι είχαν ειδικά διαμορφωθεί κάποια δωμάτια της φοιτητικής εστίας (με ζωγραφιές στους τοίχους κλπ), κατάλληλα για νυχτερινά όργια με φοιτητές και εξωσχολικούς!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/861412237254790

7 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ποιοι είναι οι τρεις υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το «προφίλ» των τριών συλληφθέντων -από τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχει διερευνήσει η αστυνομία- έδωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιγράφοντας ότι πρόκειται για άτομα με ακραίες αντιλήψεις και αναφέροντας ότι πιθανολογείται και η εμπλοκή ενός ακόμη τέταρτου ατόμου που έκανε αναρτήσεις υβριστικές στο twitter και του οποίου το ψηφιακό ίχνος ερευνάται.

Συνολικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thetoc.gr έχουν εντοπιστεί 26 ίχνη στο to-fresko.blogspot.com απ΄όπου εκτοξευόταν παραλήρημα ύβρεων σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ολα δείχνουν ότι και τα 26 ίχνη προέρχονται από τους τρεις συλληφθέντες, ενώ η ανάλυση των ηλεκτρονικών πειστηρίων θα δείξει ποιος ήταν ο διαχειριστής. Εκτιμάται, από την μέχρι στιγμής έρευνα, ότι ήταν ο 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σεσημασμένος, βιαστής ο 50χρονος

Το πιο... γνώριμο πρόσωπο για την αστυνομία, είναι ο 50χρονος που συνελήφθη, καθώς πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό. Εχει εκτίσει ποινή 10 χρόνων στις φυλακές και είναι φορτωμένος με αδικήματα όπως βιασμός, ναρκωτικά, οπλοχρησία και άλλα. Ο 50χρονος διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, αναζητούν πιθανή σύνδεση των δραστών με τον τόπο που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης υφίστατο τον εκφοβισμό και τα «καψώνια». Δηλαδή, με τα Ιωάννινα.

Το blog, πάνως, «έπεσε» τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων. Στην τελευταία ανάρτησή τους στόχευαν κατευθείαν τον προϊστάμενο της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τον αποκαλούσαν «Σφακα - μπάσταρδε»...
http://www.athensmagazine.gr/portal/eparxia/172770

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε προκειμένου να εντοπιστούν τα τρία άτομα που μέσω blog και σχολίων έβριζαν χυδαία τον Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά τον εντοπισμό του πτώματός του.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανακοινώθηκε ότι διακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενήργησε άμεσα λόγω της σοβαρότητας και της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, καθώς στο επίμαχο ιστολόγιο, μεταξύ άλλων, υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα

Στις πράξεις που εξιχνιάστηκαν περιλαμβάνονται και η ανάρτηση δημοσιεύσεων και σχολίων, σε ιστολόγιο του διαδικτύου, με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη 20χρονου Βαγγέλη.

Για την υπόθεση αυτή σύμφωνα με το Newsbeast.gr σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο φοιτητών 28 και 25 ετών και ενός σεσημασμένου 50χρονου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Μάλιστα για να ξεφύγει ο 50χρονος μόλις χτύπησαν οι αστυνομικοί την πόρτα του πήδηξε από το παράθυρο και χάθηκε...

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση καταγγελιών (τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων) στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT διακρίβωσε ότι απογευματινές ώρες της 15-03-2015 σε ιστολόγιο του διαδικτύου, είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του Βαγγέλη.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης, για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων, που προέβησαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις.

Κατά την εξέλιξη των διαδικτυακών ερευνών και της προανάκρισης, η δικογραφία τέθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος και δόθηκε νέα παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διενέργεια προανάκρισης.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων - στοιχείων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε συνεχής αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία που εδρεύει στην αλλοδαπή καθώς και με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από τις απαντήσεις των παραπάνω εταιρειών διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από την Μυτιλήνη.

Ακολούθως, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκόμενων.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δύο φοιτητέςηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.
http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/172784

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πρέπει να εξεταστεί ξανά ο ρόλος του Κρητικού πολιτικού Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις στην υπόθεση της Γαλακτοκομικής o π. βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μένει έκθετος
Πηγή: www.lifo.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο κύριος Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε την εμπλοκή του. Είπε όλη την αλήθεια; Υπάρχει και δεύτερος πολιτικός;
Πηγή: www.lifo.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πριν λίγο καιρό, ο π. βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μας είπε την τελείως αθώα δική του εκδοχή για την παρέμβασή του στην Γαλακτοκομική, που «δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση του Βαγγέλη». (Παρότι μπορεί να αφορούσε τον ίδιο bully, δήλωσε πως για αυτό δεν ήταν σίγουρος...) Είχε πει λοιπόν «Οι γονείς του παιδιού με παρακάλεσαν να πω μία κουβέντα γιατί το παιδί τους είχε κάνει μία αταξία και πήγαν να το διώξουν» διευκρινίζοντας ότι η αταξία ήταν πως είχε ζωγραφίσει σε έναν τοίχο την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού από το οποίο κατάγεται. (Πολύ βολικά, η αταξία ήταν τόσο όμορφη, που θα μπορούσε να είναι και άξια συγχαρητηρίων!)
Πηγή: www.lifo.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζουμε σήμερα τις αποκαλύψεις: Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής, ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλεί τον διευθυντή της Σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα. Ένα άλλο βράδυ, ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην εστία της Σχολής. Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνημα από βουλευτή για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά. Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες. Λοιπόν; Είχε ζωγραφίσει το φτωχό, καημένο παιδί την λεβεντογέννα Κρήτη ή δρούσε σαν τραμπούκος κόβωντας δέντρα, φεσώνοντας τη Σχολή, καταστρέφοντας δωμάτια κλπ;
Αυτόν επιχείρησε να σώσει ο κύριος Μαρκογιαννάκης; Υπήρξε και δεύτερος πολιτικός, κι αν ναι ποιος; Πώς είναι δυνατόν να κρατάς στην εστία κάποιον που κάνει όλα αυτά; Έγινε μόνο επειδή τηλεφώνησε ένας πολιτικός ή μήπως και ο διευθυντής φοβόταν για τη ζωή του και δεν τολμούσε να τον/τους διώξει;
Μήπως αν οι νταήδες είχαν όντως αποβληθεί, αυτή τη στιγμή ο Βαγγέλης θα ήταν ζωντανός; Και τελικά, αν κάποιος ή κάποιοι πολιτικοί επενέβησαν τότε, γιατί να μη θεωρήσουμε ότι το κάνουν (ή οι ίδιοι ή άλλοι) και τώρα για να κουκουλωθεί η υπόθεση;
Είναι, νομίζω, λαϊκή απαίτηση να ξεσκεπαστούν όσοι κάλυψαν τους τραμπούκους, για να μη τολμήσει κανένας να ξανακαλύψει παρόμοιους ανθρώπους στο μέλλον.
Πηγή: www.lifo.gr