Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Γιορτάζει αύριο! Και με τα διαμάντια και τα ρουμπίνια -από μια και μόνο εικόνα της (από τις αναρίθμητες που έχει), θα μπορούσε να μας ελευθερώσει, και, από το χρέος!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Iurii Smyk
κοινοποίησε χθες...
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Γιορτάζει αύριο! 
Και με τα διαμάντια και τα ρουμπίνια -από μια και μόνο εικόνα της (από τις αναρίθμητες που έχει), θα μπορούσε να μας ελευθερώσει, και, από το χρέος!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1391343874517716&set=p.1391343874517716&type=1&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Φωτεινη Μαστοροπουλου
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΗΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ
Panagiotis Michalopoulos

ΣΩΣΤΟ!
Όμως Φωτεινή μου, την ανάγκη των ταμάτων, όλων αυτών πάνω στις εικόνες, την έχουν φαίνεται τα λαμόγια της Εκκλησίας. 
Αφήνουν βέβαια κάποια κοσμήματα (σταυρούς, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, περιδέραια, καδένες κλπ) πάνω στις εικόνες για κράχτη, για να σε παρακινήσουν να αφιερώσεις και εσύ κάτι στην εικόνα -που έτσι την διαφημίζουν κιόλας ότι είναι τάχα θαυματουργή, αλλά το μεγάλο μέρος των ταμάτων δεν ξέρει κανείς που πάει. 
Και φυσικά, δεν εκποιείται ποτέ υπέρ των φτωχών! 
Έτσι, μαζί με τις εικόνες μεγάλης αξίας που έχουν κλαπεί και που αποδείχτηκε μετά ότι κλέφτες ήταν οι ίδιοι οι παπάδες του ναού, έτσι και με τις κλοπές ταμάτων που γίνονται τακτικά… Δεν ξέρουμε σε πόσες από αυτές είναι αναμεμιγμένοι και προϊστάμενοι ναών ή μητροπόλεων, ηγούμενοι μοναστηριών, επίτροποι εκκλησιών κλπ, κλπ!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/863621710367176

Δεν υπάρχουν σχόλια: