Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Θα λατρεύουμε και θα προσκυνάμε ακόμα και πηγάδια τώρα;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Frances Vardaka Tsimplekis κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Αρχαγγελος Μιχαηλ Ο Ταξιαρχης.
1 ώρα πριν

Το πηγάδι πού η Αγία Φωτεινή συνάντησε τον Χριστό
https://www.facebook.com/316126498517138/photos/a.461326313997155.1073743748.316126498517138/668088499987601/?type=1&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Θα λατρεύουμε και θα προσκυνάμε ακόμα και πηγάδια τώρα;
Anastasia Barbie
Den sas to zhthse kaneis..... 
Panagiotis Michalopoulos
Εσείς Αναστασία; Λατρεύετε και προσκυνάτε, KAI, πηγάδια; 
Και αν ναι, τότε ποιος σας ζήτησε να λατρεύετε και να προσκυνάτε είδωλα;
Panagiotis Michalopoulos
Η Anastasia Barbie, σε φάση λατρείας ΚΑΙ με το σκύλο της;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202752983298268&set=a.1367768166828.49780.1610424781&type=1&theater  
https://www.facebook.com/316126498517138/photos/a.461326313997155.1073743748.316126498517138/668088499987601/?type=1&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Djaxilleas Tsakos
ΝΑΙ, ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ, ΠΡΟΣΚΗΝΑΝΕ.........
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ, ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 
Ελενα Γεωργακοπουλου
Καλημέρα σεβαστή η θρησκεία του κάθε ανθρώπου αρκεί ν μην προσπαθουν να κανουν προσιλιτισμο
Γιωργος Χρονοπουλος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΗΔΙΑΖΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΩ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Panagiotis Michalopoulos

Ναι φίλε Γιώργο! Αηδιάζει με κάτι τέτοια ο Χριστός, και οργίζεται και παίρνει και ένα ματσούκι και κυνηγά τους εμπόρους του ναού.
Και τότε, κυνήγησε κάτι μικρεμπορους λαϊκούς μεροκαματιάρηδες που πουλούσαν περιστέρια έξω από το ναό. Τώρα οι έμποροι είναι μέσα στο ναό, και είναι ρασοφόροι, και παριστάνουν τους εκπροσώπους του Χριστού στη Γη, και οι οποίοι τον πουλάνε τον Χριστό σε ένα μεγάλο απέραντο παζάρι το οποίο επεκτείνεται σε όλη τη Γη, όπου υπάρχουν εκκλησίες, όπου υπάρχουν μοναστήρια και ιερά τάχα προσκυνήματα.
Εκεί λοιπόν στους αγιους τόπους, στο συγκεκριμένο προσκύνημα, όπως το βλέπουμε στην φωτο, δεν έχουμε θαυματουργές εικόνες που δακρύζουν για να τραβάνε πελάτες. Εκεί, έφτιαξαν ένα σύγχρονο πηγάδι, και το προπαγάνδισαν ότι σε αυτό μίλησε ο Χριστός με εκείνη τη διεφθαρμένη τότε γυναίκα… Το έκτισαν λοιπόν όλο αυτό μέσα σε ένα ναό, όπου μπορεί κανείς να μπει και να πιει και νερό (θαυματουργό φαντάζομαι) με το αζημίωτο φυσικά για τους εμπόρους του ναού. Στα δεξιά δε, βλέπουμε ότι υπάρχει και το απαραίτητο παγκάρι για να ρίξει τον οβολό του ο προσκυνητής, υπάρχει και ένα μαγαζί εκεί, με εικόνες με κομποσκοίνια και άλλα θαυματουργά αγιωτικά μπιχλιμπίδια! Χα!
Panagiotis Michalopoulos

Είναι δε εντυπωσιακό, το ότι η ειδωλολατρία είναι το απαραίτητο στοιχείο στη θρησκεία ακόμα και σήμερα! Σήμερα, δεν φτιάχνουμε αγάλματα αλλα καταφεύγουμε σε άλλα πράγματα που οι σύγχρονοι ιερείς των ειδώλων οι παπάδες μας, εξαπατώντας μας, μας αναγκάζουν να τα προσκυνούμε, όπως τέτοια είναι και οι εικόνες. Ο λόγος του θεού λέει να μη προσκυνάμε είδωλα. Οι παπάδες όμως έντεχνα μας υποχρεώνουν να προσκυνάμε εικόνες και το καταφέρνουν με πονηρά μέσα. Σου λένε πχ. αυτή η εικόνα δεν είναι είδωλο διότι δακρύζει, η άλλη δεν είναι διότι είναι φανερωμένη, η άλλη διότι είναι αχειροποίητη, η άλλη διότι την έφτιαξε τάχα ο ευαγγελιστής Λουκάς, η άλλη διότι κουνήθηκε, κλπ. κλπ. κλπ!
Panagiotis Michalopoulos

Εντυπωσιακή είναι και η αισθητική υποβάθμιση του ειδώλου, από την αρχαία θρησκεία μέχρι τη σημερινή. Έτσι, τα αγάλματα αντικαταστάθηκαν με ιερά τάχα λείψανα, με αμφιβόλου προέλευσης κόκκαλα, αλλά με και άλλα αντικείμενα που παρουσιάζονται σαν ιστορικά – αυθεντικά, όπως το πηγάδι αυτό της Σαμαρείτιδας.
Αντικείμενα, που είναι εντυπωσιακό το ότι διασώθηκαν άφθαρτα από εκείνη την εποχή, 2.000 χρόνια τώρα. Έτσι, διασώθηκε η σπηλιά που γεννήθηκε ο Χριστός, διασώθηκε και ο τάφος του, ακόμα και τα καρφιά του Σταυρού, άλλα και ο Σταυρός που κυκλοφορεί σε εκατομμύρια μικρά κομμάτια, σαν… «τίμιο ξύλο», αλλά και το ακάνθινο στεφάνι του, και η λόγχη που τον τρύπησαν στον Σταυρό!
Διασώθηκε και η μπέρτα (η εσθήτα) της Παναγίας, και η ζώνη της! Διασώθηκαν και τα δώρα των μάγων! Διασώθηκε και η αλυσίδα με την οποίαν ήταν δεμένος ο Πέτρος στη φυλακή...
Και άλλα αναρίθμητα αντικείμενα των οποίων η λατρεία και η προσκύνηση έχει αντικαταστήσει την αληθινή πίστη, το ευαγγέλιο του Χριστού, και έχει μετατρέψει την Εκκλησία σε σατανική, σε εμπορική, σε εκκλησία των ειδώλων και του μαμωνά!
Djaxilleas Tsakos

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓ ΓΡΑΦΗ ΑΜΕΣΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ
Panagiotis Michalopoulos
Γιατί φίλε να φύγουμε εμείς από το σπίτι μας, από το σπίτι του πατέρα μας, και όχι αυτοί, οι σφετεριστές, αυτοί που μαγαρίζουν τον ιερό χώρο;
Djaxilleas Tsakos
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ...
Djaxilleas Tsakos

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΛΑΙΚ Η "ΙΕΡΑ ΚΑΤΗΧΗΣΗ"!
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ?
Panagiotis Michalopoulos

Γιατί να μη συμφωνεί φίλε; Συμφωνούμε όλοι ότι η Εκκλησία είναι κράτος όπως λες! Και παρακράτος είναι -θα συμπληρώναμε ακόμα! Ένα παρακράτος που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο και όχι με τη φυγή μας!
Φεύγουμε όπως είπες από την εκκλησία που μας θέλει πελάτες, που δεν έχει το σωστό παγκάρι με φραγγέλια αλλά μόνο με κεριά, και επιστρέφουμε με δικό μας ματσούκι, για να αντιμετωπίσουμε τους νέους εμπόρους του ναού, τους νέους αγύρτες!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/850653128330701?pnref=story

3 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Δυστυχώς, στην Εκκλησία μας η "λογική λατρεία" κατάντησε "μαγική λατρεία".

Στη σχετική ευχή: "Έτι, προσφέρομέν σοι την λογικήν ταύτην και αναίμακτον λατρείαν και παρακαλούμεν σε και δεόμεθα και ικετεύομεν.....", αντικαταστήσαμε την λέξη "λογικήν" με τη λέξη "μαγικήν", καθότι εκτός από τον "άρτον" θέλουμε και "θεάματα" και όλα αυτά προς δόξαν Θεού!

ΙΚ

stavroula είπε...

like :D

P. MICHALOPOULOS είπε...

Νέα σχόλια στο θέμα:
"Θα λατρεύουμε και θα προσκυνάμε ακόμα και πηγάδια τώρα;"

http://xairete.blogspot.gr/2015/02/blog-post_590.html