Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συμπέρασμα: Φαίνεται λοιπόν ότι ο άγιος Γεώργιος δεν σκότωσε πραγματικά τον δράκο, και ότι όλα αυτά στο εικόνισμα είναι σκηνοθετημένα και θεατρικά! Ένα τσίρκο δηλαδη, ένα πανηγύρι!..

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Γιάννης Τσακαλίδης
Αυτός τουλάχιστον (ο άγιος Γεώργιος) καθάρισε τον δράκο και τον κάνανε άγιο. 
Ο καινούργιος ο Άγιος Παΐσιος ούτε την σαύρα δεν σκότωσε

Panagiotis Michalopoulos

Υπάρχει η σοβαρή υπόνοια ότι και στις δυο περιπτώσεις (1.άγιος Γεώργιος και 2. γέροντας Παΐσιος) ήταν σικέ η περίπτωση.
1. Έτσι, ο άγιος Γεώργιος δεν σκότωσε πραγματικά τον δράκο, Όλα αυτά στο εικόνισμα είναι σκηνοθετημένα και θεατρικά, αφού πουθενά δεν βλέπουμε νεκρό και γεμάτο αίματα τον δράκο, κάτι που θα έκανε να τρομάζουν τα παιδιά στην εκκλησία όταν πάνε να προσκυνήσουν τον άγιο και να φιλήσουν την εικόνα του. 

Και η εξήγηση είναι ότι μάλλον θα επρόκειτο για ένα κατοικίδιο, για έναν εκπαιδευμένο σε τέτοια παιχνίδια δράκο, κάτι δηλαδη παρόμοιο με το σενάριο της ταινίας «εκπαιδεύοντας τον δράκο», κάτι που φαίνεται να αγαπούσε πολύ να το κάνει ο άγιος στα διάφορα μέρη που πήγαινε, να παριστάνει δηλαδη ότι σκοτώνει τον δράκο, ώστε να ξεσηκώνει τα πλήθη και να τον επευφημούν σαν ήρωα! 
Ένα τσίρκο δηλαδη, ένα πανηγύρι!..
- Σαύρα! Δεύρω έξω, να παίξουμε τσίρκο!

2. Άλλα ούτε και ο Παΐσιος μιλούσε πράγματι με τη σαύρα, η οποία μάλλον δεν θα πρέπει να ήταν θηλυκιά, -αν και βαφτισμένη από τον γέροντα ως… Χαρούλα, Χαραλαμπία, Μπία. Μάλλον αρσενικιά θα ήταν αφού δεν επιτρέπονται θηλυκά ζώα στο άγιο Όρος… 
Η Μπία λοιπόν, μάλλον Μπάμπης θα ήταν. 
Ήταν δε, το αγαπημένο κατοικίδιο του Παΐσιου. Και όταν ο γέροντας εκεί στο εξοχικό του τα καλοκαιρία ήθελε να κάνει επίδειξη θαυμάτων στους οπαδούς του, φαίνεται πως είχε κάποιον εγγαστρίμυθο δίπλα στη σαύρα και απαντούσε αυτός όταν ο γέροντας ρωτούσε αν υπάρχει θεός. Απαντούσε ο αβανταδόρος του γέροντα, και όλοι θαύμαζαν ότι μιλούσε η σαύρα!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/846830925379588 

«εκπαιδεύοντας τον δράκο»
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο γέροντας Παΐσιος, το πουλάκι «τσίου», ο Πατριάρχης «Γκούφη», και ο φίλος μας ο Georges-Ioannis-Aggelos

Δεν υπάρχουν σχόλια: