Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

phorum.gr: Η Αγιοποιηση του Γεροντος Παισιου

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Αγιοποιηση του Γεροντος Παισιου
ΣΧΟΛΙΑ:
από George_V
Έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου
oneisforliberty 

Οπότε ο Παστίτσιος πήγε φυλακή για δέκα μήνες γιατί σατίριζε έναν γέρο μοναχό που δεν ήταν άγιος.
Nero

προσωπικά το βρίσκω απολύτως λογικό,έχει στηθεί ολόκληρη μπίζνα γύρω από το όνομα του που βγάζει πολύ ζεστό παραδάκι,θα ήτα ανόητο εκ μέρους της επίσημης εκκλησίας να τους αφήσει να τα αρπάζουν χωρίς να διεκδικήσει το μερίδιό της
γεώργιοςκπ
Κρετινικη σκεψη....
Πασιφάη
Μάλλον ρεαλιστική. Το εμπόριο στους εκκλησιαστικούς κύκλους, καλά κραττεί. Κοιμήσου.
ab absurdo
Δεν θέλω να λεπτολογώ αλλά η ανακήρυξη των αγίων είναι καθαρά υπόθεση των ανθρώπων ήτοι της εκκλησίας. Εάν εγώ υποστηρίξω ότι ο γέροντας πήγε στην κόλαση, κανένας δεν μπορεί να μου αποδείξει ότι δεν συνέβη αυτό. 

Διαβάζω σε μπλογκ τα εξής :
«Το 1945 ο Αρσένιος κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής κατά τον ελληνικό εμφύλιο. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμεί στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν . Το μεγαλύτερο όμως διάστημα της θητείας του το υπηρέτησε με την ειδικότητα του ασυρματιστή. Απολύθηκε από το στρατό το 1949.»
Υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή οικειοθελώς στον εμφύλιο. Στην πρώτη γραμμή τι έκανε, μοίραζε μπαλόνια; Επιμένει ο συντάκτης του μπλογκ ότι το μεγαλύτερο διάστημα ήταν ασυρματιστής κι αυτή η επιμονή είναι λίγο ύποπτη.
Επίσης χρειαζόταν και το γκραν φινάλε, για να μην υπάρχει κάποια αμφισβήτηση :
«Τελικά την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 (με το νέο ημερολόγιο) και ώρα 11:30 το βράδυ την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή! Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιον Όρος. Το απόγευμα εγινε γνωστό ότι ο γέροντας είχε περάσει πιά στην αιωνιότητα.»
Δεν ειρωνεύομαι, όμως όλα αυτά είναι περιττά. Η εκκλησία έχει τη δική της λογική και είναι η ίδια που μπορεί να οδηγήσει στην αγιοσύνη του Άνθιμου.
Άρρην max 41 posts
Όλα τα κείμενα περί Παισίου που έχω υπόψιν μου αφήνουν να εννοηθεί ότι ναι μεν ο Γέροντας καλούσε τα όπλα να σκοτώσουν τον εχθρό, ναι μεν συμμετείχε σε διάφορες επικίνδυνες αποστολές αλλά ο ίδιος στάθηκε σαν ένας ένθεος Ρένος Αποστολίδης: ιδιοι χερσίν άνθρωπο δεν σκότωσε ποτέ!!. Εντύπωση μου κάνουν οι συνεχείς αναφορές του εν είδει παραβολής σε γεγονότα του Εμφυλίου...Αλλά ποτέ κανείς μέχρι τώρα στο νετ πλην εμού δεν υποπτεύθηκε-δικαίως ή αδίκως- μήπως η αντίδραση τον χρησιμοποίησε ως ένα "υπερφυσικό" αντικομουνιστικό σύμβολο! Ρε..λες;;;
ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Σχόλιο φίλου μου..
Oχι που δε θα τον ανακηρυσσαν!
Ηταν μισανθρωπος; Τσεκ!
Ηταν μισογυνης; Τσεκ!
Ηταν ρατσιστης; Τσεκ!
Ηταν φανατικος; Τσεκ!
Ηταν αγραμματος; Τσεκ!
Εδινε παραλογες συμβουλες; Τσεκ!
Εφερε πακτωλους χρηματων στην εκκλησια; Τσεκ!
Εβγαζε προφητειες που ποτε δεν επαληθευοντουσαν; Τσεκ!
Μιλαγε με σαυρες; Τσεκ!
[...]
Αντε τωρα γρηγορα γρηγορα να γινει και η εκταφη του, να του κοψουν κανα ποδι κανα χερι και να βρουν καμια παντοφλα και καμια βρακοζωνη που φοραγε (ή δε φοραγε δεν εχει και καμια σημασια ο πιστος θα παει) και να αρχισουν να τα περιφερουν σε ολη την Ελλαδα να βγαλουν τον αστακο υμων τον επιουσιον.

Diavlos_1
Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι ο Γέροντας Παΐσιος ήταν βαφτισμένος από τον Όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.
Έχοντας για νονό έναν Άγιο, ο Παΐσιος σίγουρα πήρε πολλούς πόντους
στην κοινότητα των μοναχών του Αγίου Όρους ανεξάρτητα από το έργο του.
Ο Γέροντας Παΐσιος βρέθηκε μετά την αγιοποίηση του Αρσενίου, βαπτισμένος από τα χέρια ενός Αγίου ...
Μήπως αυτό τον υπερτίμησε στο εκκλησίασμα και τώρα τρέχουμε και δε φτάνουμε για έναν απλό βαφτισιμιό-"βύσμα" ενός Αγίου;
Ο Θεός ας με συγχωρέσει για τις σκέψεις μου.
SundropsInTheHauntedCity
Δεν αγιοποιούμε τη σαύρα καλύτερα; Τουλάχιστον αυτή μας απέδειξε πως όντως υπάρχει θεός. Όλοι οι υπόλοιποι τόσους αιώνες μας δημιουργούν αμφιβολίες.
SundropsInTheHauntedCity
Eδώ κάποιες καθημερινές στιγμές απο τη ζωή του οσίου Παισίου.

ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Σαντροπς πρόσεξε. Πέφτουν καμπάνες εως και δέκα μηνάκια και σύμφωνα με πληροφορίες το φόρουμ παρακολουθείται απο χριστιανούς δικηγόρους που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση
SundropsInTheHauntedCity
To βιντέακι απλά αναπαράγει αυτούσιο απόσπασμα απο βιβλιο που εκδόθηκε απο το αξιότιμο ΓΕΣ, άρα δεν πιστεύω να υπάρχει κανένα πρόβλημα.
CTAΛKEP
Δεν τα είπε κι άσχημα ο Παστιτσιος. Το οτι ο εθνοταλιμπανικός κιτρινος τυπος πλεον απέκτησε τον προστάτη άγιο του είναι και αυτό ένα μέρος της διαμορφωνομένης καταστασης που δεν πρεπει να αγνοείται.
ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Ξέρει κανείς τι ρόλο βαράει αυτός ο Μιχαλόπουλος;
http://xairete.blogspot.gr/search/label/AGIOKATATAKSH-KOLOGEROY-PAISIOY

George_V
Mπορω να καταλαβω την σατυρα του Παστιτσιου αλλα αυτος εδω εχει ξεπερασει καθε οριο. Αυτουνου του χρειαζεται μηνυση. Που ειναι οι θρησκευτικες οργανωσεις οταν τις χρειαζεσαι?
ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
Νομίζω πως ο Μιχαλοπουλος είναι κριστιαν ορθοντοξ, απλα προς το πιο προτεσταντικό.
NANDROS
Άστο! Τρελός είναι!
http://xairete.blogspot.fr/2012/03/blog-post_6239.html

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=8&t=301232

Δεν υπάρχουν σχόλια: