Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Omiros K. ΚΑΙ Panagiotis Michalopoulos (Δημόσιος διάλογος περι Εκκλησίας, στο facebook.)

ΣΧΟΛΙΑ:

Omiros K.
Φίλε Παναγιώτη...καλή χρονιά.....
σου εύχομε τα καλύτερα και να μιλάς σε "ενικό""...
ο πλυθηντικός είναι για...ξένους...
 

Panagiotis Michalopoulos
Έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε Όμηρε! Θα τα λέμε λοιπόν, στον …Ενικό! Χαίρε!
Omiros K.

Παναγιώτη...η Εκκλησία, έφτασε εδώ που έφτασε..
όμως (άποψή μου)...δεν μπορούμε να διαγράψουμε το έργο και τη ζωή κάποιων ανθρώπων που θυσίασαν τους εαυτούς τους από αγάπη στον άνθρωπο..."λόγω Θεού".
Πιστεύω πως ο Θεός περνάει κάποτε μπροστά από τα μάτια μας...
Εγώ προσωπικά Τον ένοιωσα...
ήρθε δίπλα μου...και μας γλυτωσε...και όχι μια φορά.

Panagiotis Michalopoulos

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε φίλε Όμηρε!
Η Εκκλησία λένε, είναι ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες! Είναι αυτή που ίδρυσε την ημέρα της Πεντηκοστής… Από τότε ο Χριστός είναι μαζί μας… Το είπε: θα είμαι μαζί σας όλες τις μέρες της ζωής σας μέχρι την συντέλεια του αιώνων. Πώς μπορούμε λοιπόν να διαγράψουμε μια τέτοια Εκκλησία, έργο της οποίας είμαστε και εσείς και εγώ, μια μικρή Εκκλησία στο χώρο αυτό, αφού είπε ο Κύριος ότι όπου είναι δυο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομα μου, είμαι και εγώ μαζί τους, -ανάμεσα τους!
Και η παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας, φίλε, δεν είναι περιστασιακή αλλά διαρκής -για εμάς που πιστεύουμε σωστά σε αυτόν! Σε αυτόν ζούμε και κινούμαστε, και είμαστε!
Και καλό θα είναι να μη συγχέουμε αυτήν την Εκκλησία των πρώτων χρόνων, την Εκκλησία των αποστόλων, την Εκκλησία των Πατέρων, των αγίων -των μαρτύρων, με κάποιους κακούς ρασοφόρους σήμερα, που από υπηρέτες της εκκλησίας -που είναι η αποστολή τους, νόμισαν ότι είναι κάποια ανώτερα όντα, κάποιοι μεγάλοι άρχοντες και αφεντάδες, και σπουδαίοι χρυσοστόλιστοι αυτοκράτορες… Και ότι εμείς ο λαός είμαστε γι αυτούς ένα τίποτε, άλογα πρόβατα, κατάλληλα για άρμεγμα μόνο. Συμφωνούμε μέχρι εδώ;
Omiros K.

Απόλυτα.....γι' αυτό και πιστεύω σε ανθρώπους που ντυμένοι στα" μαύρα "....τα είπαν με το Θείο...είδαν την αλήθεια Του....και συντάχθηκαν μαζί του.....πολέμησαν ή πολεμούν μαζί του ενάντια στο κακό. Όσο για κάτι Άνθιμους και Ιερώνυμους...ούτε λόγος, αν και εμείς δεν είμαστε αυτοι που θα τους κρίνουν.Για μένα κάτι τέτοιοι αμαυρώνουν την μία και μοναδική αλήθεια του Χριστού.Αυτοί δεν υπηρετούν τον Χριστό....εξυπηρετούν το σύστημα που δεν έχει καμία σχέση μαζί Του.
Panagiotis Michalopoulos

1. Μη πιστεύεις σε ανθρώπους, φίλε! Μόνο στο θεό, να πιστεύεις! Κάποιοι όμως σήμερα, αντικατέστησαν το λόγο του θεού με τα λόγια του όποιου ξεμωραμένου καλογέρου! Όχι πια τι «είπεν ο Κύριος», αλά τι «είπεν ο γέροντας», ισχύει! Και αυτό, είναι η έσχατη κατάντια!
2. Και ναι! Εμείς είμαστε αυτοί που θα κρίνουμε όσους σκανδαλίζουν δημόσια! Εκτός και είμαστε η σιωπή των αμνών για σφάξιμο! Χα!


5 Ιανουαρίου 1015
https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: