Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Manolis Prasinos - Φασιστο-χριστιανο-ΤΑΛΙΜΠΑΝ! (ΣΧΟΛΙΑ)

Manolis Prasinos - Φασιστο-χριστιανο-ΤΑΛΙΜΠΑΝ!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Manolis Prasinos - Φασιστο-χριστιανο-ΤΑΛΙΜΠΑΝ!


Ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε... 
Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους 2015 μετά Χριστόν,
εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,
ευλογημένη, με υγεία και άνωθεν βοήθεια και φώτιση, τόσο στον ιστολόγο κο Παναγιώτη όσο και σε όλους τους αναγνώστες, ειδικότερα στη κα Σταυρούλα και στον Ιωάννη Κ.
Κε Μιχαλόπουλε, διαβάζοντας κάποιες πρόσφατες διαδικτυκές συζητήσεις σας, π.χ. για το κομβοσχοίνιον και τις απειλές που σας απηύθυναν, διαπιστώνεται για πολλοστή φορά ότι σε άλλη πίστη κατηχηθήκαμε και πιστεύουμε εμείς οι μεγαλύτεροι ενώ σε άλλη θρησκεία κατηχούνται πλέον και ακολουθούν μετά φανατισμού αρκετοί νεότεροι ... 

Ό,τι και να τους λέμε σχετικά με τις εκτροπές και τους νεοτερισμούς τους εν σχέσει με την Ευαγγελική, Αποστολική και Πατερική Παράδοση, φτάνουν και στο σημείο να μας αποκαλούν αιρετικούς (Ποιοί; ΧΑ !) κι απειλούν ότι αν ζούσαμε σε εποχή όπου είχαν τα μέσα οι ομοϊδεάτες τους θα μας "καθάριζαν".
Δεν διαθέτουν την κοινή αντίληψη, οι δυστυχείς κι αμαθείς φανατικοί, να σκεφτούν ότι αν το κομβοσχοίνιον ήταν απαραίτητο ή έστω βοηθητικό μέσον για την προσευχή, θα μας το είχε διδάξει ο Κύριος και οι Απόστολοι, θα το χρησιμοποιούσαν κι οι ίδιοι και οι πρώτοι χριστιανοί και θα είχε καταγραφεί κάπου στην Αγία Γραφή ή στην Εκκλησιαστική Ιστορία των πρώτων αιώνων. 

Αντίθετα, βλέπουμε αγάλματα κι εικόνες του Βούδα με το κομβοσχοίνιον ανά χείρας, και βλέπουμε μουσουλμάνους δερβίσηδες μοναχούς με κομβοσχοίνιον στο χέρι. Άρα δεν είναι χριστιανικό. 
Αν μέσω του μοναχισμού, σε σκοτεινούς χρόνους, το κομποσκοίνι εισέδυσε δειλά δειλά στο χριστιανισμό αρχικώς σαν βοηθητικό μέσον αποκόσμων ασκητών, αυτό δε σημαίνει "ντε και καλά" ότι στην εποχή μας οι φανατισμένοι ή γεροντόπληκτοι πρέπει να το επιβάλουν και σε εμάς, στον κάθε λαϊκό χριστιανό, και μάλιστα ως απαραίτητο είδος ευσεβείας. 
Είναι και ντροπή. Δεν είναι ευσεβές ένας Χριστιανός να χρησιμοποιεί στη λατρεία και προσευχή του θρησκευτικά εξαρτήματα των βουδιστών και μουσουλμάνων μοναχών.
Επισκέπτης

ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, είπε...
Ευχαριστούμε για τις ευχές φίλτατε, και ανταποδίδουμε ομοίως! Χρόνια πολλά και ευλογημένα, και καλή χρονιά!
Σχετικά με αυτόν τον κ. Πράσινο, στην ανάρτηση του οποίου είχα απαντήσει εδώ και καμπόσο καιρό, είχα τώρα μια απάντηση. Αυτήν με τις απειλές, ότι κάποιος πρέπει να με «καθαρίσει». Στην τύφλα του, στη βιασύνη του να απαντήσει (με κεφάλαια γράμματα πάντα), με κατηγορούσε για ανύπαρκτα πράγματα.
Έτυχε δε να είμαι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή, και το facebook με ενημέρωσε αμέσως για το σχόλιο του κυρίου αυτού. Στη στιγμή λοιπόν, έσπευσα στη σελίδα του -στη σχετική ανάρτηση του, και κάτω από το σχόλιο του αυτό, ξεκίνησα να απαντώ με αυτά τα δυο λόγια που ξέρετε. Πατώ αμέσως έντερ, και ξαφνιάστηκα διότι το σχόλιο μου δεν δημοσιευόταν!
Κοιτώ, και βλέπω ότι ο κ. Πράσινος με είχε ήδη μπλοκάρει ώστε να μη δει κανείς μια απάντηση μου, και οι αναγνώστες του να μείνουν με την εντύπωση ότι με αποστόμωσε, ότι τον φοβήθηκα, ότι δεν ξέρω τι άλλο να του πω!
Χαρακτηριστική κίνηση, που την έχω συναντήσει αμέτρητες φορές σε συζήτηση με τέτοιους ανθρώπους στο διαδίκτυο!
Έτσι κι εγώ, ήρθα στο μπλογκ μου και ανάφερα τι είχε συμβεί, χαρακτηρίζοντας μάλιστα στον τίτλο της ανάρτησης μου (δικαιολογημένα, μετά από όλα αυτά) και Φασιστο-χριστιανο-ΤΑΛΙΜΠΑΝ, τον κ. Manolis Prasinos. 

http://xairete.blogspot.gr/2015/01/manolis-prasinos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: