Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

George Anaston: "Λυπάμαι, αλλά δεν ταιριάζουμε σε αυτά ώστε να είμαστε φίλοι..."

ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ
στο inbox στο λογαριασμό μου στο facebook, απο τον φρέσκο φίλο κ. George Anaston...
Στο οποίο και απάντησα, κομμάτι – κομμάτι.
 

1. Λέτε:
«Δυστυχώς από μια γρήγορη ανάγνωση (λόγω έλλειψης χρόνου) βλέπω πως δεν πιστεύετε στο θαύμα του Αγίου Φωτός.»
Απαντώ:
Δυστυχώς! Παρ'όλο που -με τη φιλία μας, βρήκατε μια χρυσή ευκαιρία, δεν έχετε χρόνο να διαφωτιστείτε! Και μένετε τυφλός πνευματικά, πιστεύοντας σαν θαύμα μια μεγάλη απάτη! Κρίμα σε εσάς! Κρίμα!
2. Λέτε:
«και επίσης για κάποια πρόσωπα που είναι ιερά και όσια στην μνήμη των πιστών χριστιανών μιλάτε με έναν τρόπο που είναι προσβλητικός.»
Απαντώ:
Θα αναφέρεστε φαντάζομαι σε κάποιους σύγχρονους
γέροντες μακαρίτες (τέσσερεις – πέντε), ανόητους και αλαζόνες και πλανεμένους, τους οποίους ένα εκκλησιαστικό παρακράτος μια θρησκευτική μαφία, θέλει να μας τους επιβάλει σαν σούπερ άγιους, σαν τόσο θεόπνευστους που να μπορούν να αντικαταστήσουν, να ανατρέψουν, ακόμα και αυτό το ευαγγέλιο του Χριστού. 
Είστε λοιπόν και εσείς τόσο βαθειά νυχτωμένος σχετικά, ή εθελοτυφλείτε; Σε κάθε περίπτωση σας λυπάμαι!
3. Λέτε:
«ενώ κατά την δική μου άποψη είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, να αρνείται ό,τι θέλει και να σέβεται την διαφορετικότητα του άλλου.»
Απαντώ:
Γιατί προσωποποιείτε μια άποψη, την άποψη μου; Έχω δικαίωμα να έχω μια άποψη που βασίζεται σε ντοκουμέντα, σε προσωπική πείρα, σε μελέτη ετών. Άποψη, που δεν στρέφεται εναντίον κανενός πιστού, προσωπικά. Αναφέρομαι με πίκρα, ως πιστός κι εγώ, σε ανώμαλες καταστάσεις ή σε κάποια πρόσωπα που σκανδαλίζουν, και τα οποία από καθήκον (ως εκκλησιαστικό πρόσωπο που είμαι) ελέγχω. Αν τώρα κάποιοι είναι έρμαιοι αυτών των καταστάσεων, αν κάποιοι έχουν ταυτιστεί με τα κακώς κείμενα, τότε δεν φταίω εγώ αν παρεμπιπτόντως εμπίπτουν και αυτοί αυτόματα –σαν τυφλοί οπαδοί θρησκευτικού φανατισμού, στον σχετικό έλεγχο μου. 
4. Λέτε:
«Και είμαι της γνώμης ότι πρέπει να διατυπώνουμε τα επιχειρήματα μας διατυπώνοντας που είναι το ορθό και που το λάθος χωρίς κοροϊδευτικά παρατσούκλια.»
Απαντώ:
Η βιασύνη σας ή η απαξίωση σας, δεν σας επέτρεψε να δείτε τα επιχειρήματα μου στις 19.000 αναρτήσεις μου -σε ένα και μόνο από τα 23 μπλογκ μου, στο «χαίρετε». Σταθήκατε στα παρατσούκλια! Φαντάζομαι ότι θα σας σοκάρει επίσης και το ευαγγέλιο που κάνει λόγο για πόρνες, για ομοφυλόφιλους κλπ. ε;
5. Λέτε:
«Τι έχετε να πείτε για τις ανωτέρω απόψεις μου?»
Απαντώ:
Αυτά προς το παρόν!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ...
George Anaston:
Λυπάμαι, αλλά δεν ταιριάζουμε σε αυτά ώστε να είμαστε φίλοι.
(3 ώρες πριν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: