Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί στη γαλλική «σατιρική» -του κώλου- εφημερίδα Charlie Hebdo… Τι «άνθρωποι» -του κώλου- ήταν τελικά;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ορθοδοξία Ορθοπραξία
2 ώρες πριν
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/charlie-hebdo_54.html
ΣΧΟΛΙΑ:
ανώριμος
8.1.2015 | 17:30
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, είναι να κοιτάνε μόνο τη μία πλευρά και να αγιοποιούν την άλλη. 
Για μένα η εφημερίδα (ασχέτως της τρομοκρατικής επίθεσης), είχε χυδαίο και αηδιαστικό περιεχόμενο κ προκαλούσε επίτηδες για να πουλάει φύλλα. 
Το κράτος έπρεπε να παρέμβει, για να εξασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, όχι για να πάρει το μέρος της θρησκείας έναντι της ελεύθερης δημοσιογραφίας. 
Double Helix
9.1.2015 | 10:29
Φίλε μου για το κράτος δεν ξέρω αν μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα αλλά σίγουρα υπάρχουν ένδικα μέσα για οποιαδήποτε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι θίγεται η αξιοπρέπεια του ΟΧΙ επιθέσεις με όπλα και δολοφονίες. Προφανώς και ο σκοπός του περιοδικού είναι η σάτυρα αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την σάτυρα (η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται) από την άμεση προσβολή.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η σάτυρα μετατρέπεται σε προσβολή όταν θίγει την ιερή αγελάδα του καθενός. Αν πχ αντί για τους Ισλαμιστές στην θέση τους ήταν πχ οι γκέυ ή οι αφροαμερικανοί τότε αναμφίβολα θα υπήρχε κύμα αντιδράσεων από αρκετούς. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να οριοθετίσουμε μέσα στο μυαλό μας τα όρια της σάτυρας και της προσβολής χωρίς επιλεκτικούς διαχωρισμούς.

MeBeast

9.1.2015 | 15:38 
Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώριμο και τον Χελιξ, πόσο μάλλον δε όταν στην Γαλλία απαγορεύτηκε πριν από ένα χρόνο παράσταση του Ντιεντονέ για αντισημιτισμο με περιεχόμενο πολύ μα πολύ πιο ήπιο από το εξώφυλλο αυτο... 
Πηγή: www.lifo.gr
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Και μέσα στο πένθος …ο δικηγόρος του σατιρικού περιοδικού μας ενημέρωσε ότι την Τετάρτη το Hebdo αντί να τυπωθεί σε 45.000 τεύχη …θα κυκλοφορήσει σε 1.000.000 τεύχη! 
Μην χάσουμε και την ευκαιρία … να αυξήσουμε την πελατεία.
http://www.fornews.gr/index.php/2012-05-07-18-46-07/34684-charlie-hebdo 
 

12 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Pitsirikos-O-MEGAS-BLASFHMOS
(5 Αναρτήσεις) ΕΔΩ:

http://xairete.blogspot.gr/search/label/Pitsirikos-O-MEGAS-BLASFHMOS

Ανώνυμος είπε...

Οι χριστιανοί θλιβόμαστε για τις δολοφονίες, δεν συμφωνούμε με κάθε είδους υλική βία. Οι χριστιανοί δεν χρησιμοποιούμε υλική μάχαιρα, διότι η εντολή του Θεού είναι "ου φονεύσεις" και "βάλε την μάχαιραν εις τη θήκη της, διότι μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις", δικαιούμαστε όμως και οφείλουμε να χρησιμοποιούμε την νοητή μάχαιρα του πνεύματος τουτέστιν την πνευματική δίστομη ρομβαία της Αλήθειας και του λόγου:

Η εικόνα αυτή που δημοσιεύσατε, παρουσιάζει την Αγία Τριάδα. Περιπτύξεις που παραπέμπουν (συγχώρεσέ με Κύριε) σε ομοφυλοφιλία του Πατρός μετά του Υιού που φέρει τις οπές από τα καρφιά της σταυρώσεως και το Άγιον Πνεύμα ως "αέριον" (κλανιά, πορδή) εκ του Υιού.

ΑΙΣΧΟΣ!

Αυτό δεν είναι σάτιρα, δεν είναι ελευθερία λόγου και τύπου, είναι βλασφημία και φανατικός ρατσισμός εναντίον όσων πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό, είναι ασέβεια που κάνει και την οθόνη του υπολογιστή να κοκκινήσει από τη ντροπή που φιλοξενεί τέτοιες πρόστυχες και βλάσφημες εικόνες.

Άλλο να σχολιάσουμε έναν άνθρωπο, πολιτικό, ηθοποιό, κληρικό, κι άλλο να εξευτελίζουμε το Θεό στον οποίον πιστεύουν άλλοι συνάνθρωποί μας.







stavroula είπε...

Οσο και να φαινεται αηδιαστικο για πολλους χριστιανους θρησκευαμενους 'Η για αλλους απο μας μονο για λυπηση (τι ακριβως λες τετοιες μερες?... Ο Θεος να τους συχωρεσει?)
Δεν παυει να λεγεται Ελευθερια του λογου.
Δεν σου δινει ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα ν' αφαιρεσεις την ζωη αλλων.
Ειδες? Εφ οσον δεν υπαρχουν φανατικοι χρiστιανοι για το παραπανω σκιτσο δεν θα ξεραμε οτι καν υπηρχε :)

Bless you all

stavroula είπε...

PS
http://www.globalresearch.ca/paris-shooters-just-returned-from-natos-proxy-war-in-syria/5423517

Για Αγγλομαθεις αναγνωστες

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν μαθεύτηκε πρώτα από φανατικούς χριστιανούς το πιο πάνω σκίτσο. Αλλά αμέσως, από την εκδήλωση του τρομοκρατικού περιστατικού, έσπευσε να το διαδώσει πρώτη – πρώτη (8.1.2015 | 14:54) μια ελληνική ιστοσελίδα (η lifo.gr), που φρόντισε να το αναπαράξει με ελληνικές λεζάντες για το τι λένε τα τρία αυτά πρόσωπα. Το δημοσίευσε με τίτλο «ο Άνθιμος έχει τρεις μπαμπάδες», και ρωτώντας τον Αντώνη Σαμαρά: «Αντώνη Σαμαρά, θα άντεχες ένα εξώφυλλο με παρτούζα Πάτερα - Υιού και Πνεύματος; Στη χώρα που φυλάκισε τον Παστίτσιο για σάτιρα…»
Και σαν την Σταυρούλα, η ιστοσελίδα δικαιολόγησε:
«Το εν λόγω περιοδικό δεν είχε όρια στη σάτιρά του, και δεν «έθιγε» μόνο τους Ισλαμιστές. Όταν ένας καρδινάλιος καταδίκασε τους γκέι γάμους χρησιμοποιώντας προσβλητικό σλόγκαν της εκκλησίας για τα παιδιά με δύο μπαμπάδες (που πηδιούνται), το περιοδικό αντέστρεψε την χυδαιότητα εναντίον του καρδινάλιου.»
Αγαπητέ επισκέπτη! Κανείς δεν είναι τέλειος! Η Σταυρούλα μας, μια κοπελίτσα με αγγελική μορφή, έχει την πιο πάνω άποψη! Είναι και φαν του Καζαντζάκη ξέρετε! Έχει δε και σε μεγάλο σεβασμό (αν κάνω λάθος, αν δεν θυμάμαι καλά παλιότερα σχόλια, να με διορθώσει) έχει δε σε μεγάλο σεβασμό και ομοφυλόφιλους διευθυντές σχολείων (και μασόνου;) εκεί στο Αμέρικα στον γνωστό της χώρο τον εκπαιδευτικό. Κρίμα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ:
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ
Ο Γάλλος στρατηγός που εξόντωσε 1,5 εκατομμύρια μουσουλμάνους, (του Βαγγέλη Γεωργίου)

..Bάζανε τσιμέντο στα πόδια των συλληφθέντων και μετά τους πετούσαν στην θάλασσα ώστε να μην τους βρει ποτέ κανείς.. Σε άλλους αιχμαλώτους χρησιμοποιούσαν τα γεννητικά τους όργανα ή τους βίαζαν, τους κρατούσαν ώρα το κεφάλι μέσα στο νερό ή τους κάνανε ηλεκτροσόκ, τους χύνανε στις φλέβες ορό αλήθειας και σε άλλες περιπτώσεις τους στερούσαν τον ύπνο. Τα βασανιστήρια περισσότερο αποσκοπούσαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο παρά να αποσπάσουν πληροφορίες.
Μέσα σε 8 χρόνια ο στρατός του Massu, που έφτασε να αριθμεί πάνω από 500.000 άνδρες έτοιμους για όλα, άφησε πίσω του 1,5 εκατομμύριο Αλγερινά πτώματα είτε από μάχη είτε από βασανιστήρια είτε από τις γενικότερες συνθήκες που προκάλεσε ο πόλεμος..

http://www.flust.gr/%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-15-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84/

stavroula είπε...

1. Τον Καζαντακη τον διδαχτηκαμε στα σχολεια, ειτε αρεσει ειτε οχι σε παλαιοτερες γενιες για λογους που δεν μας ενδειαφερουν απλα στο μαθημα των Νεοελληνικων. Κανεις ποτε δεν μιλησε για "φαν".
2. ΝΑΙ οφειλω καποιο σεβασμο σε καθε ανωτερο μου (Λυκειαρχη/Λυκειαρχισσα) οταν κανουν σωστα την δουλεια τους, σιγουρα πολυ καλητερα απο πολλους δικους μας και ΔΕΝ μ ενδειαφερει η προσωπικη τους ζωη.
3. Δεν θυμαμαι τπτ για Μασωνους δεν ασχολουμε μαζι τους Υπαρχουν αρκετοι δικοι μας επισης.
4. Με λυπει το παραπανω σκιτσο αλλα το θεωρω γελειο απο γελειους ανθρωπους, δεν χρειαζεται καμια συνχηση Οτι και να κανουν "αερα δερουν" :)
Καλη συνεχεια

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν είναι σύγχυση η δική μας η τοποθέτηση, επειδή τους επικρίναμε αυτούς του χιουμορίστες του κώλου! Σύγχυση είναι η αντίδραση στον τίτλο μου αυτό, από φανατικούς αντίχριστους, εκεί στη σελίδα που έκανα το σχόλιο μου (πρόβαλα τον τίτλο το λινκ της ανάρτησης μου) στη σελίδα που δημοσίευσε (πρόβαλε με καμάρι) το σχετικό με το βλάσφημο σκίτσο αυτό θέμα. Λύσσαξαν, και άρχισαν να με βρίζουν, και να μου αρνούνται το δικαίωμα να έχω γνώμη, ακόμα και να υπάρχω! Χα!

Ακόμα και στη στήλη του «Αρκά», του άλλου φίλου της Σταυρούλας, έκανα σήμερα ένα ευγενικό σχόλιο για ένα σκίτσο του με κάτι αγγέλους (άσχετο με αυτό που συζητάμε τώρα), στο οποίο και μου απάντησε ο ίδιος -σκωπτικά, δικαιολογούμενος, και από κάτω οι οπαδοί του για να τον υποστηρίξουν.
Ένας μάλιστα από αυτούς τον αποκάλεσε σοφό που τόσα χρόνια κρύβει την ταυτότητα του, ώστε να μη κινδυνεύει από… «φονταμενταλιστές» σαν και εμένα! Χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Η Σταυρούλα, είπε… «Οσο και να φαινεται αηδιαστικο για πολλους χριστιανους θρησκευαμενους… […] Δεν παυει να λεγεται Ελευθερια του λογου.»

Θυμάμαι…
Πριν από 4 χρόνια, έκανα την πρώτη μου σελίδα στο facebook. Δεν ξέρω τι μηχανισμούς έχει το facebook (πληροφορίες από τα email μας προφανώς), και αμέσως μου πρότεινε για φίλους δυο πρόσωπα. Η μια περίπτωση, ήταν η κυρία Νίτσα, παλιά γνωστή μου στον Καναδά. Η άλλη, ήταν πρόσωπα γνωστής μου οικογένειας στην Αμερική. Δεν έκανα αίτημα φιλίας, αλλά δημοσίευσα μια φωτογραφία προσώπου που βρήκα στη δεύτερη αυτή σελίδα, διότι την βρήκα ενδιαφέρουσα. Δεν ανάφερα όνομα, ούτε περιοχή ούτε τίποτε. Αμέσως μετά, δέχτηκα έντονη κριτική από την αρχηγό αυτής της οικογένειας. Ήταν αναγνώστρια μου, που αναγνώρισε στη φωτο το συγγενικό της πρόσωπο, και θεώρησε ότι θίγεται. Έσπευσα τότε να διαγράψω τη φωτο, για να μη στενοχωριέται. Εκείνη βλέπετε, δεν είχε την ίδια ανοχή στα θέματα της Ελευθερίας του λόγου!

stavroula είπε...

Οποιοι "λυσσαξαν" κακο του κεφαλιου τους Εχουν την ιδια νοημοσυνη με οσους ειναι εναντια στην ελευθερια του λογου. Ολοι εχουμε το δικαιωμα να πουμε την γνωμη μας ομορφα και πολιτισμενα σ ενα σωστο διαλογο.
Επειτα, τι μανια εχεις με τους "φιλους" μου και "φαν".
Επειδη συμφωνω σε μερικα δεν εκανα και ιδιαιτερες φιλιες η συμφωνω απολυτα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ARKAS (7 αναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/ARKAS

P. MICHALOPOULOS είπε...

Pitsirikos-O-MEGAS-BLASFHMOS
(5 Αναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/Pitsirikos-O-MEGAS-BLASFHMOS