Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τα δικά μας παιδιά!

Η stavroula (Βιρτζίνια - ΗΠΑ) είπε...
Για να ειμαστε και λιγο σοβαροι τωρα. Περα απ τις παλικαριες θα ηθελα και οπως πολλοι ομογενεις (ναι ολοι αυτοι οπου μεσα σε 10ετιες εφυγαν και φευγουν) ν αρχισει η νεα κυβερνηση καποια καθαρση. Οσοι φοροδιαφευγαν τοσα χρονια, σκανδαλα/μιζες, δεσποταδες που εγιναν ζαπλουτοι σε μια νυχτα κλπ Μονο και τοτε μονο θα γινουν αξιοπιστοι στα ματια του ελληνικου λαου και ψηφοφορων. Επιτελους ν αποδοθει καποια δικαιοσυνη. Οχι να μας φταινε ολο οι απ εξω.

P. MICHALOPOULOS είπε...
Άκουσε, Σταυρούλα μου!
Ανάμεσα στους απ έξω εχθρούς της Ελλάδος και στους εσωτερικούς, στην ντόπια φαυλοκρατία με τις μίζες την πλουτοκρατία, τα τζάκια, την πολιτική της πατριδοκαπηλίας και του δοσιλογισμού, υπήρχε πάντα αυτός ο ομφάλιος λώρος της στενής συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης.
Αυτόν τον ομφάλιο λώρο, τον κόβει τώρα με τσαμπουκά και αξιοθαύμαστη παλληκαριά η νέα ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση που μέσα σε δυο μέρες απέκτησε τη λατρεία και την εμπιστοσύνη του 90% του ελληνικού λαού.
Ο γκαβός δε, έλεγαν χθες ότι προβληματίζεται από τη στάση μας αυτή απέναντι στους ξένους. Υπέθεσα κι εγώ μήπως και βρήκε το φως του και αρχίσει να υποστηρίζει τον κ. Τσίπρα, αλλά έπεσα έξω. Σήμερα έμαθα ότι ο Σαμαράς τηλεφώνησε στους δυο αυτούς επισκέπτες μας τον Σουλτς και την άλλη αδελφή τον ολλανδό και… τους ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού που αυτός εκπροσωπεί! Χα!
ΥΓ
Το ξέρεις εκείνο το ανέκδοτο με τον παπαγάλο και τους γερμαναράδες;
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_650.html

stavroula είπε... 
Ε, η γιαγια του εγραψε το "Ο τρελλαντωνης" Κατι θα γνωριζε. 
Και παλι δεν βλεπω τον λογο να μην αποδοθει δικαιοσυηνη σε οτι αφορα την διαφθορα και φοροδιαφυγη. 
P. MICHALOPOULOS είπε... 
Έτερον εκάτερον! Και βέβαια θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε ότι αφορά την διαφθορά και φοροδιαφυγή. Είναι μια από τις κύριες προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αν δεν κάνω λάθος.
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Ντάισελμπλουμ και ζήτησε συγγνώμη για το Βαρουφάκη! http://www.freepen.gr/2015/01/blog-post_8445.html

5 σχόλια:

stavroula είπε...

Ε, η γιαγια του εγραψε το "Ο τρελλαντωνης" Κατι θα γνωριζε.

Και παλι δεν βλεπω τον λογο να μην αποδοθει δικαιοσυηνη σε οτι αφορα την διαφθορα και φοροδιαφυγη.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έτερον εκάτερον! Και βέβαια θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε ότι αφορά την διαφθορά και φοροδιαφυγή. Είναι μια από τις κύριες προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αν δεν κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί να μην παταχθεί μόνο η μικρή διαφθορά και μικρή φοροδιαφυγή, αλλά να παταχτεί και η μεγάλη, του κατεστημένου, κυρίως αυτή. Θα δούμε στο μέλλον, γιατί μέχρι σήμερα, μετά από κάθε εκλογή, όλοι κάνουν άλλα από όσα λένε, όλοι μας απογοήτευσαν κατά το "μη πεποίθατε επ΄'αρχοντας επί υιούς ανθρώπων εν οις ουκ έστι σωτηρία". Ο ιερός Χρυσόστομος έλεγε ότι ο ανθρώπινος νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης, που πιάνει τα μικρά έντομα, αλλά δεν πιάνει τα μεγάλα αρπακτικά. Αν θυμάστε, κάποιος άλλος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει σε "πέντε νταβατζήδες" να κυβερνούν τη χώρα. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε, ποιος έφυγε κακήν κακώς, πάντως όχι οι νταβατζήδες.

Ο κ.Σούρλας, πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, είχε δηλώσει ότι αν πιανόταν η φοροδιαφυγή από το λαθρεμπόριο καυσίμων το ποσό θα αρκούσε για να μην μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/sourlas-to-lathremporio-kafsimon-kostisan-sti-xora-mas-30-dis-evro

Σούρλας: Το λαθρεμπόριο καυσίμων κόστισε στη χώρα μας 30 δις ευρώ.

http://www.enikos.gr/politics/294796,Soyrlas:_O_Karamanlhs_den_skeftetai_na_a.html

Στο ηχητικό που συνοδεύει το παραπάνω λινκ ο κ. Σούρλας αναφέρεται στο λαθρεμπόριο καυσίμων, σε "έτοιμες υποθέσεις" που έχει αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόλμησαν ή δεν κατάφεραν να τα βάλουν με το κατεστημένο. Αναφέρει κυκλώματα πανίσχυρα, παράγοντες εξωθεσμικών κέντρων, πολιτικό, τράπεζα, αθλητικό σωματείο, ευεργέτη, και διερωτάται αν η νυν κυβέρνηση θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν (ή δεν θέλησαν) οι προηγούμενες. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΈΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΤΑ SITES, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ;

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ (ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ;) ΣΙΩΠΗ ...

Ο Κ.Καραμανλής ο νεότερος μόλις είχε αναλάβει πρωθυπουργός, είχε μιλήσει΄ για "πέντε" νταβατζήδες που κάνουν κουμάντο στη χώρα. Αυτός έφυγε, οι άλλοι παρέμειναν.

Ανώνυμος είπε...

Οι ξένοι όμως, οι "δανειστές" μας δεν είναι "λευκές περιστερές". Είναι, κάποιοι, ένοχοι, πονηροί, απατεώνες, εκβιαστές, κλέφτες, διεφθαρμένοι.

Τα τεράστια ποσά, αφορούν τις ατασθαλίες στις οποίες εμπλέκονται οι ξένοι, είτε διότι μας τα χρωστούν και δεν μας τα δίνουν, είτε διότι μας υποχρέωσαν με ανήθικο τρόπο να χρεωθούμε, κι επωφελήθηκαν λίγοι ενώ πρέπει να τα πληρώσει ο φτωχός λαός, είτε διότι τα υπερτιμολόγησαν κ.λπ.

Αν δεν υπήρχαν τα "χρέη" στους ξένους, τα έσοδα που εισπράττει το Ελληνικό Κράτος έστω με την υπάρχουσα φοροδιαφυγή φτάνουν για να καλύψει τις ανάγκες του.

Ας μας δώσουν πρώτα όσα μας χρωστάνε και ύστερα ας μιλάνε για ήθος, τιμιότητα, εργατικότητα, διεθνείς σχέσεις!!!. Εκείνοι μας κατέστρεψαν σαν χώρα και σαν πληθυσμό στην Κατοχή, πήραν και δάνειο από την Ελλάδα και δεν το εξοφλούσαν με δικαιολογία ότι η Γερμανία ήταν χωρισμένη σε Ανατολική και Δυτική, και έλεγαν ότι, όταν θα ενωθεί, τότε θα μας δώσουν όσα μας οφείλουν. Τώρα ενώθηκε! Γιατί δεν μας δίνουν όσα μας χρωστάνε, ενώ ζητάνε από εμάς τα "δανεικά"; Κατεστραμμένη χώρα μας παρέδωσαν, δανεικά χρειαστήκαμε για να επανορθώσουμε την καταστροφή σε δρόμους, σιδηρόδρομο, αεροδρόμια, δέντρα, χωριά, πόλεις, λιμάνια, εργοστάσια, ανθρώπινες ζωές, σπίτια. Έμείς πληρώνουμε ακόμα, με δάνεια (*για να εξοφλήσουμε τα παλιότερα), την καταστροφή που ξένοι βάρβαροι μας προκάλεσαν.

Der Standard σε Γερμανούς: Χρωστάτε 1,5 τρισ. δραχμές στους Έλληνες

http://newpost.gr/post/409646/der-standard-se-germanoys-xrwstate-1-5-tris-draxmes-stoys-ellhnes

11 δις ευρώ το κατοχικό δάνειο, πολλά δις οι πολεμικές επανορθώσεις

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=665957

http://olympia.gr/2014/10/21/%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE/

"Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:
«... 108 δις ευρώ χωρίς τόκους για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις και τα 54 δις ευρώ χωρίς τόκους για το κατοχικό δάνειο.
Ήτοι εν συνόλω 162 δις ευρώ χωρίς τόκους.
Για το λόγο αυτό καλούμε για άλλη μια φορά την ελληνική κυβέρνηση να εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που είναι και ληξιπρόθεσμες και απαιτητές και έντοκες και ανέρχονται όπως προείπα σε 162 δις ευρώ χωρίς τόκους.
Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης".

Αλλά μήπως για την πιο σύγχρονη εποχή δεν είναι υπεύθυνοι οι ξένοι για την υπερχρέωση και τα δανεικά της Ελλάδας; Τα τεράστια ποσά, των "δανείων" δεν είναι από διαφθορά για τα πορτοκάλια, και τα κρεμμύδια του εσωτερικού, είναι από τις "παρανομίες" του εξωτερικού, κυρίως στρατιωτικών εξοπλισμών και εξοπλισμού δημοσίων έργων με εμπλοκή εκ προθέσεως και υποκίνηση ξένων εταιρειών ή και κρατών.

Για παράδειγμα: Ένα είδος στρατιωτικού εξοπλισμού έχει πραγματική αξία 3 (μιλάμε για εξαιρετικά μεγάλα ποσά). Η ξένη εταιρεία που το παράγει υποστηριζόμενη ίσως και από το ξένο Κράτος δωροδοκεί κάποιον διεφθαρμένο Έλληνα πολιτικό ή άλλο αρμόδιο, και το υλικό κοστολογείται 10. Πουλάει στην Ελλάδα το υλικό για 10 αντί για 3, χρεώνεται η Ελλάδα με 10, και αυτά τα 10 + 10 + 10 είναι το "χρέος" που προέκυψε σήμερα! Από τα 10 ο ξένος δίνει 10 στον Έλληνα διεφθαρμένο αλλά κι ο ξένος κερδίζει πολλαπλάσια αφού αντί αντί για 3 κερδίζει επιπλέον 8 (κλέβει τον Ελληνικό Λαό, που θα πληρώσει 10 αντί για 3).

Αυτό είναι, που έλεγε ένας Ευρωβουλευτής των ΑνΕλ ο Νότης Μαριάς ότι είναι επαχθές (ή απεχθές) και επονείδιστο χρέος, και θα πρέπει, να γίνει επιτροπή από την Ελληνική Βουλή για να δει ποιο είναι το πραγματικό χρέος, και ποιο το "υπερτιμολογημένο" ή "εικονικό".

P. MICHALOPOULOS είπε...

Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια σχετική αναφορά κατά την ιδιαίτερη συνάντηση του με τον γερμανό Martin Schulz, προχθές εδώ στο Μαξίμου. Του είπε ότι θα εφαρμόσει ό,τι έχει υποσχεθεί προεκλογικά, αν και όλοι οι άλλοι συνήθιζαν να κάνουν κολοτούμπα αμέσως μετά την εκλογή τους. «Εγώ θα πρωτοτυπήσω», είπε ο πρωθυπουργός στον συνομιλητή του και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Άρα, αφού ο κ. Τσίπρας έδιωξε από την πρώτη μέρα τα σκυλιά της Τρόικας, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα είναι συνεπής και στις υπόλοιπες δεσμεύσεις του.
Θα δούμε λοιπόν!