Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε: "Η γραπτή όμως και συνειδητή βλαστήμια π.χ. κατά της Παναγίας, του Χριστού, του Τριαδικού Θεού, όπως αυτή που διαβάζουμε στο διαδίκτυο..."

Panagiotis Michalopoulos, είπε...
Ελλάς, η χώρα των μεγάλων αντιθέσεων, και, στο πώς οι κάτοικοι της "ενδιαφέρονται" για την Παναγία:
1. Οι μισοί Έλληνες, νεο-ειδωλολάτρες αυτοί (οι δεξιοί κυρίως, και οι χριστιανο-φασίστες), την έκαναν θεά την Παναγία, και την κουβαλούνε στα πανηγύρια -σαν παπικοί της λατινικής Αμερικής, …σε κουβούκλιο!
2. Και οι άλλοι μισοί Έλληνες (του Σύριζα αυτοί, και των λοιπών αριστερών δυνάμεων, κυρίως) την βλασφημάνε αισχρότατα κάθε στιγμή…
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_83.html


ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε...
Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε νομίζω ότι η αγοραία προφορική βλαστήμια των θείων είναι διαδεδομένη σε ένα ποσοστό του πληθυσμού σε όλα τα κοινωνικά στρώματα σε όλες τις πολιτικές και κομματικές αποχρώσεις.
Μια χείριστη βρισιά είναι το να στέλνεις τον άλλο "στο διάολο" κάτι που δυστυχώς το ακούμε, ακόμα και μάνες προς τα παιδιά τους.
Η γραπτή όμως και συνειδητή βλαστήμια π.χ. κατά της Παναγίας, του Χριστού, του Τριαδικού Θεού, όπως αυτή που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, ή όπως αυτή με τα σκίτσα, είναι κάτι διαφορετικό. 

Ο άθεος, δικαιούται ελεύθερα να διατυπώνει την αθεϊα του, αλλά όχι να βλαστημάει. Πιθανώς όμως, όχι άθεοι αλλά οπαδοί καταστροφικών, ειδωλολατρικών, ανατολικών, μυστικιστικών, σατανιστικών δοξασιών, κ.ά. αυθορμήτως ή σε εντεταλμένη υπηρεσία ενεργούντες (ποιος να ξέρει) βρίσκοντας "βήμα" προσπαθούν με τις βλαστήμιες εναντίον του Χριστού και της Παναγίας να βλάψουν το χριστιανισμό, αφενός μεν μη σεβόμενοι τον "πατέρα" (θεό) και το "πιστεύω" του συνανθρώπου τους...
...αφετέρου δε μη σκεπτόμενοι ότι το σάλιο με το οποίο φτύνουν τον ήλιο επιστρέφει στα μούτρα τους, αφού δεν πολεμάς, δεν βλαστημάς έναν που δεν υπάρχει, αλλά μόνον έναν που υπάρχει και παραϋπάρχει και σε ενοχλεί, άρα όποιος βλαστημάει πρόστυχα την Παναγία, και το Χριστό, έμμεσα ομολογεί ότι υπάρχει Παναγία, υπάρχει Χριστός και μετά από 2000 χρόνια τον ενοχλεί, τον "καίει" η παρουσία τους.
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: