Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Αν η Παναγία δεν είναι λατέρνα, δεν έχει καμιά αξία!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Συμπέρασμα: Αν η Παναγία δεν είναι λατέρνα, δεν έχει καμιά αξία!


Panagiotis Michalopoulos
Επίλογος: 
Τελικά, η καλή είδηση είναι ότι τα ήπιαμε μετά εκείνα τα ουζάκια μας. Φύγαμε από το όρος του Μαμωνά, και κατηφορίσαμε προς τη θάλασσα… 

Από τις 5 μέχρι τις 7, είμαστε όλη η παρέα στο γραφικό λιμανάκι στη Πάχη των Μεγάρων! Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν! 
Το πάθημα όμως μάθημα… 
Και άλλη φορά, δεν την ξαναπαθαίνω. Δεν θα συμμετάσχω ποτέ πλέον σε «προσκυνηματικές εκδρομές», έστω κι αν υπάρχει το δόλωμα του τσίρου μετά ούζου, για μετά! 
Χα!
Aris Sam
Τον τσίρο τον είδες , την φάκα δεν είδες . Τι ΕΝΦΙΑ πληρώνει ο εικονιζόμενος επαγγελματικός χώρος ;

Panagiotis Michalopoulos
Ναι, φίλε Άρη! Εξακολουθώ να βλέπω σαν αγγέλους τους θρησκευτικούς ανθρώπους που με περιβάλουν, και πέφτω στη φάκα. Δεν βλέπω κάτω από τα ψεύτικα φτερά -τη φάκα, τον ίδιο τον διάβολο… Τη φορά αυτή όμως χθες, λόγω των εκλογών, κάποιοι (δυο – τρεις) έπιασαν μεταξύ τους κουβέντα στη διαδρομή, και αυτο-αποκαλύφτηκαν τι φασισταριά του κερατά είναι! Φιλακόλουθοι τάχα εξωτερικά, ως διαπλεκόμενοι με το εκκλησιαστικό κατεστημένο του θρησκευτικού τουρισμού, αντίχριστοι όμως -κάποιοι από αυτούς, σε τελική ανάλυση.
Με αυτούς, δεν θέλω πια ούτε ούζο ούτε τσίρο ούτε εκκλησιές και μοναστήρια, στο μέλλον! Χα!
Panagiotis Michalopoulos
Όσο για το συγκεκριμένο μοναστήρι που λες, μου είπαν ότι την περιοχή αυτή την κατέλαβαν δυο - τρεις καλόγριες που έμεναν στο Χαλάνδρι και που είχαν λέει γειτόνισσα την τελευταία κληρονόμο της «θαυματουργής» εικόνας, την οποία κυρία την ανάγκασαν μετά από πολλές πιέσεις να τους παραδώσει την εικόνα της ώστε αυτές οι καλόγριες με αυτήν την εικόνα σαν άσσο στο μανίκι τους, για να απαιτήσουν χώρο για μοναστήρι. Ήθελαν αρχικά κάπου στον Άγιο Στέφανο, λέει, αλλά τελικά καπάρωσαν αυτήν την κορυφή του κατάφυτου από πεύκα βουνού πάνω από την Μάντρα. Αυτό λέει, το 1980.
Μετά, όπως μου εξήγησαν χθες στη διαδρομή, μετά έπεσαν οι μεγάλες δυνάμεις, κρατικές, δημοτικές και άλλες για να βοηθήσουν με κτίρια, δρόμους και άλλες υποδομές, το στήσιμο αυτού του μοναστηριού, το στήσιμο της απάτης της... κυρίας με τα περιδέραια, το στήσιμο για την τουριστική προβολή της περιοχής! Μια νέα Τήνο!
Και βέβαια στην Γοργοεπήκοο Μάντρας, στο μαγαζί με τα αγιωτικά χαϊμαλιά, δεν κόβουν αποδείξεις, όπως επίσης και στο άλλο που είχα πάει πρόσφατα, σε αυτό του μοναστηρίου «Βηθλεέμ», εδώ στο Κορωπί.

Panagiotis Michalopoulos
Ξέχασα να σου πω ότι τέτοιοι τόποι, απαλλάσσονται και από δωρεές, και από τα πάντα!
Ό,τι φάνε και ό,τι αρπάξει η… τσέπη τους, το παγκάρι τους!
Γι αυτό και δεν εκποιούν ούτε και τα τάματα υπέρ των φτωχών. Και, τα έχουν για κράχτη -την ημέρα πάνω στην εικόνα, και, μετά τα κρύβουν τη νύχτα (όλα τα τάματα - κοσμήματα) σε ασφαλές μέρος μέσα στη μονή.
Μου ελεγαν σε ένα μοναστήρι στην Κυπαρισσία, πριν από 4 χρόνια που το είχα επισκεφτεί με άδεια του Μητροπολίτη, ότι τη νύχτα τα βάζουν σε κρύπτη στο κελί τους όλα αυτά τα τιμαλφή της εικόνας, και έχουν και οπλισμένη σκοπιά μοναχών με βάρδιες για να τα προστατεύει!

Aris Sam
Ιδιωτική θαυματουργή εικόνα ...Το χειρότερο είδος ανθρώπων . Αθεόφοβοι και θεομπαίχτες . Εκμεταλλευτές του πόνου και της ελπίδας με πατρονάρισμα κρατικών και δημοτικών αρπακτικών . 

Panagiotis Michalopoulos
Έτσι ακριβώς, φίλε! Στη Σαλαμίνα -έφηβος, σπούδαζα στην τεχνική σχολή εκεί (Κούλουρη) και είχα έναν συμμαθητή γείτονα (περιοχή αγίου Λαυρεντίου, Παλούκια), με τον οποίον και έκανα τακτικά παρέα, -τον Νίκο τον Καραντή. Πρώτος μαθητής εγώ, κάτω του μετρίου αυτός, και τον βοηθούσα… Αυτού του παιδιού λοιπόν η μάνα είχε στο σπίτι της μια εικόνα της Παναγίας, θαυματουργή τάχα, και κάθε απόγευμα μάζευε γυναίκες εκεί για παρακλήσεις. Απέναντι από το σπίτι του, ήταν κάτι χαλάσματα ένας τοίχος μισοτελειωμένος σε δικό τους οικόπεδο όπου διέδιδαν ότι θα κτίσουν εκκλησία για την εικόνα, και τραβούσαν δωρεές από εδώ και από εκεί. Τραβούσαν κυρίως, από μια οικογένεια ομογενών της Αμερικής, όπως μου έλεγε ο Νίκος. Αλλά η μάντρα, δεν προχωρούσε, -ήταν και στον δημόσιο δρόμο Παλούκια – Κούλουρη, και βλέπαμε ταχτικά ότι γινόταν το στέκι για να βγάζουν τα μάτια τους, διάφορα ζευγαράκια! Μετά εγώ γράφτηκα στη Σιβιτανίδειο, έφυγα από τη Σαλαμίνα και έχασα τα ίχνη του Νίκου. Έμαθα όμως μια μέρα ότι ο Νίκος –το φτωχαδάκι ο συμμαθητής μου, έβγαλε λεει δικό του λεωφορείο, το πρώτο λεωφορείο που κυκλοφόρησε στη Σαλαμίνα! Θαύμα – θαύμα! Χα!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/833633806699300

Δεν υπάρχουν σχόλια: