Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Να επισημάνουμε με την ευκαιρία, ότι οι αδελφοί μας του Παλαιού εορτολογίου, μαζί με τα Χριστούγεννα, 13 μέρες μετά από εμάς, τιμούν και αυτοί τους μάγους!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Patsanastudios Sifnos κοινοποίησε τη φωτογραφία της Αθανασία τουΒασίλη.
26 λεπτά πριν
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΥ!!! ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ ΑΥΡΙΟ, ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!!!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1527600244185223&set=a.1474663606145554.1073741828.100008057866601&type=1&theater
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Να επισημάνουμε με την ευκαιρία, ότι οι αδελφοί μας του Παλαιού εορτολογίου, μαζί με τα Χριστούγεννα, 13 μέρες μετά από εμάς, τιμούν και αυτοί τους μάγους
Ήταν μάλιστα τρεις, λένε, και ο ένας ήταν αράπης! 
Των οποίων λέει, είναι γνωστά και τα ονόματα… Των οποίων μάλιστα τα δώρα φυλάσσονται σήμερα στο άγιο όρος και τίθενται τακτικά σε λατρευτική προσκύνηση… 
Των οποίων μάγων η τάχα ιστορία, δεν νομίζω να βρίσκεται σε καμιά σοβαρή εκκλησιαστική πηγή! 
Να είναι παρμένη άραγε από τα διάσημα παραμύθια «Αγκύρας»;
homas Astra
"Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν." Σωκράτης.
Panagiotis Michalopoulos
Με εννοήσατε τι ακριβώς εννοώ; Εσείς, τι ακριβώς εννοείτε; Εννοώ, ότι … δεν εννοούμαστε!
Thomas Astra
ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΜΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ;
Panagiotis Michalopoulos
Τους βλέπω στην εικόνα που αναρτήσατε πιο πάνω! Η ορθοδοξία δε, και αυτή η γνήσια η δική σας, διδάσκει για τη σοφία τους, για την τιμή να δουν τον αστέρα, και τη χάρη που έλαβαν να βρουν τον Χριστό και να τον προσκυνήσουν! 
Στους ύμνους της δε, μας λέει ότι αυτοί που λάτρευαν τα άστρα, τα μελετούσαν ως αστρονόμοι κλπ, διδάχτηκαν από ένα άλλο Άστρο -πνευματικό, κλπ. 
Ολόκληρη νουβέλα, εξαιρετικά αφιερωμένη σε αυτούς! 
Θέλετε περισσότερη τιμή από αυτή;
Irene Giak
ΓΙΟΡΤΉ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΗΡΘΕ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !! ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΟΛΟΙ Η ΚΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!!!! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!!!!!!!!  
Panagiotis Michalopoulos
Με τον σταυρικό θάνατο του Κυρίου, ήρθε η σωτηρία του κόσμου! Με τη γέννηση, ήρθε απλά ο Σωτήρας!
Και αν εμείς οι χριστιανοί δεν γιορτάζουμε γενέθλια, ούτε τιμούμαι αγίους για τη γέννηση τους παρά μόνο για την κοιμήση τους, στο Χριστό κάνουμε εξαίρεση… Από τότε που οι Πατέρες όρισαν να έχει γεννηθεί πάνω σε ένα άλλο πανηγύρι -ειδωλολατρικό, για να το καπελώσουν!
Thomas Astra
ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΤΙΜΗ;
Panagiotis Michalopoulos
Εξαρτάται από το ποιοι είναι και τι κάνουν μέσα σε αυτό το «γεγονός»! π.χ.: 
1. Αποδίδουμε τιμή στους μάγους (ανθρώπους του θεού) που καθοδηγούμενοι από τον άγγελο δεν έδωσαν την πληροφορία που ήθελε ο Ηρώδης… 
2. Επικρίνουμε τον Ηρώδη (άνθρωπο διαβολικό) για την σφαγή των νηπίων!
Thomas Astra
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΜΕΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΕΣ.ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘ'ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Panagiotis Michalopoulos
Μα φίλε, η ίδια η Παναγία λέει ο μύθος (τι να τον κάνουμε τον Συναξαριστή), τίμησε τους μάγους! Δεν τα πέταξε τα δώρα τους! Τα φύλαξε, και έτσι έφτασαν –όπως λέει ένας άλλος μύθος (τι να τον κάνουμε τον Συναξαριστή) μέχρι το άγιο όρος όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα και τίθενται σε λατρευτική προσκύνηση. Βέβαια το περιστατικό αυτό με τους μάγους, θεωρείται κάτι το πολύ αξιόλογο, τόσο που ο ευαγγελιστής Ματθαίος το αναφέρει στο ευαγγέλιο του (Δεύτερο κεφαλαίο, εδάφιο 11) ώστε να διασωθεί, τη στιγμή που δεν το αναφέρει κανένας άλλος ευαγγελιστής. Μετά, έχουμε και το Απόκρυφο ευαγγέλιο -αυτό του Ιακώβου τάχα (τι να τον κάνουμε τον Συναξαριστή), όπου μαθαίνουμε ότι ο Γέροντας Μελχιόρ είναι αυτός με το χρυσό, ο νεαρός Γκασπάρ με το λιβάνι, και ο αράπης ο Βαλτάσαρ με τα σμύρνα. Έτσι, παραδεχόμενοι όλη αυτήν την ιστορία, προσκυνώντας τα δώρα των μάγων στο άγιο όρος ή όπου αλλού πάνε περιφερόμενα, τιμούμε νομίζω εμμέσως, και, τους μάγους!
Panagiotis Michalopoulos
Και βέβαια, τους προσκυνούμε -παρεμπιπτόντως ΚΑΙ αυτούς (τον γέρο, τον νέο και τον αράπη), -στις εκκλησίες μας, στις αγιογραφίες, στις εικόνες της γέννησης!
Thomas Astra
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ;
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΥΘΟΥΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΜΑΓΟΥΣ, ΔΕΝΤΡΑ, ΒΡΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ...ΜΥΘΟΥΣ!
Panagiotis Michalopoulos
Οι παλαιοημερολογίτες ψέλνουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων σήμερα, και τιμούν βέβαια και τους τρεις μάγους! Εμείς του νέου, είπαμε χτες τα κάλαντα «των φώτων», και γι αυτό σήμερα γιορτάζει ο Φώτης! Α, είπαμε και για τον ποταμό, και γιορτάζει και ο Ιορδάνης. Στο μεταξύ, μιλάμε για φωτισμό, ότι σκίστηκαν οι ουρανοί και κάτι κατέβηκε και μας φώτισε! (δείτε και το σχετικό ανόητο εορταστικό Πόστερ που ψάρεψα σήμερα στο facebook)
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/facebook_6.html

Panagiotis Michalopoulos
Και φυσικά, με όλες αυτές τις ιστορίες ή τους μύθους… 
Τιμώντας τις εικόνες -με την προσκύνηση και τον ασπασμό, τιμούμε και διάφορα άλλα πράγματα πολλές φορές. Στην εικόνα της Παναγίας της Μεγαλόχαρης της Τήνου για παράδειγμα, τιμούμε και τον παπισμό, με εκείνον τον κρίνο (του Ευαγγελισμού, κάτω από τα τάματα), τον θαυματουργό κρίνο που... γονιμοποιεί παρθένους! Στην εικόνα του αγίου Γεωργίου πάλι, μπορεί να φιλήσουμε και το πόδι του αλόγου… Ή και τον δράκο! Ξέρετε ότι στον συναξαριστή υπάρχει και το θαύμα του αγίου που σκότωσε ένα δράκο και έσωσε τη βασιλοπούλα που (ο δράκος) την είχε φυλακισμένη στο κάστρο του! Χα!
Thomas Astra 
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΣΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ... 
Panagiotis Michalopoulos
Εσείς μπορεί να αποφεύγετε, να προσέχετε, και να μην ασπάζεστε τέτοια πράγματα! Μπορεί και να μη προσκυνάτε καθόλου εικόνες με άλογα! Το ίδιο κάνω κι εγώ! Μια γιαγιά όμως τις προάλλες, μου έλεγε ότι πήγε στην εκκλησία στο πανηγύρι, και φίλησε την αγία Μαρίνα… «φίλησα και το παιδάκι της, που το κρατούσε από το χέρι», μου είπε η γιαγιά που δεν έβλεπε και καλά! Χα!  
https://www.facebook.com/patsanastudios.sifnos.5/posts/1578907239007423

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τι γιορτή είναι αύριο; Ιωάννη Πρόδρομου ή Χριστούγεννα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: