Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι πίτες του Ντένη..

Panagiotis Michalopoulos‎ προς Οι πίτες του Ντένη 

Καλό το μαγαζί, και στη γειτονιά μου! 

Ήμουν ο καλύτερος πελάτης, μέχρι που μια μέρα –πριν δυο χρόνια περίπου, άκουσα τον έναν από τους δυο συνεταίρους να βλαστημάει τα θεία (το Χριστό και την Παναγία) σε μια αλλοδαπή κυρία, υπάλληλο του! 

Ήταν μεσημέρι, έτρωγα εκεί, του έκανα ευγενικά παρατήρηση, αλλά αυτός αντί να συνετιστεί εξαγριώθηκε πιο πολύ και μου μίλησε άσχημα! Τους είπα (ήταν μαζί και οι δυο συνεταίροι) ότι δεν θα ξαναπατήσω εκεί, δεν θα ξαναπαραγγείλω άλλη φορά για το σπίτι! 

 https://www.facebook.com/oipitestouNtenh/posts/778454865564884

2 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ένα τέτοιο παρόμοιο θλιβερό περιστατικό συνέβη επίσης πρόσφατα, εδώ στο σπίτι μου πιο κοντά από του Ντένη, στην ίδια λεωφόρο επίσης, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου στην Αργυρούπολη! Στη διάσημη ψαροταβέρνα του Λεωνίδα («ταβερνάκι το δικό μας»), το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν πάλι μεσημέρι, και έτρωγα εκεί… Κάτι νεύρα είχε με κάποιους (μη παρόντες) ο καταστηματάρχης, ο γερο-Λεωνίδας και (μιλώντας με κάποιους υπάλληλους του) …τους έβριζε την Παναγία! Φώναζε τόσο δυνατά που τον άκουσα εγώ που εκείνη την ώρα έτρωγα σε ένα τραπεζάκι έξω! Μπήκα μέσα, του έκανα παρατήρηση λέγοντας του ότι όσο δίκιο κι αν έχει στην αντιπαράθεση του με κάποιον, δεν έχει το δικαίωμα να πιάνει στο στόμα του τα θεία! Εκείνος -αγύριστο κεφάλι, δεν ήθελε να ακούσει τίποτε. Του είπα ότι εγώ που είμαι φίλος, γείτονας, και τακτικός πελάτης του 7 ολόκληρα χρόνια, δεν θα ξαναπατήσω στο μαγαζί του. Η απάντηση του ήταν: «Δεν με νοιάζει τι θα κάνεις!». Πλήρωσα αμέσως και έφυγα, και δεν ξαναπάτησα!

Ανώνυμος είπε...

Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά στο δημόσιο βίο, αν κάποιος βρίσει ή διακωμωδήσει τη μάνα ή τον πατέρα μας, ιδίως τον "γέροντά" μας, η τον αρχηγό του Κράτους, κ.λπ. ασφαλώς θα του ζητήσουμε το λόγο, θα αντιδράσουμε, ίσως να τον μηνύσουμε και ίσως στις τελευταίες περιπτώσεις να επέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη για περιύβριση κ.λπ. και μερικοί, αν είναι χειροδύναμοι και οξύθυμοι ίσως να χειροδικήσουν. Έχουμε δει αρκετές φορές παρόμοιους καυγάδες ακόμα με την παραμικρή αφορμή. "Τη μάνα μου ΡΕ;"

Όπως όμως διαπιστώνουμε επίσης καθημερινά, αν κάποιος βρίσει με ακατονόμαστες εκφράσεις, το Θεό μας και Πατέρα μας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, την Παναγία Παρθένο, τότε οι περισσότεροι - το διαπιστώνουμε στην "πιάτσα" και "εξ ιδίων"- ποιούμε την νήσσαν... Δεν τολμούμε να ψελλίσουμε ούτε μια ευγενική παρατήρηση. Θα φοβηθούμε, να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας, να μη μας πουν θρησκόληπτους και συντηρητικούς, να μη μας δείρουν. Σπάνια να ψελλίσουμε "τι σου φταίει η Παναγία", ή κάτι παρόμοιο. Και φυσικά ουδεμία αυτεπάγγελτη δίωξη για βλασφημία των θείων, αν και βλασφημείται όχι επίγειος άρχων, πρωθυπουργός ή βασιλεύς, αλλά ο Βασιλεύς των βασιλέων, ο κυρίαρχος του Σύμπαντος, το όνομα του οποίου, της Αγίας Τριάδος, επικαλείται το Σύνταγμά μας ... Τίιιιποτε ! Ούτε η Εκκλησία δεν βλέπουμε επεμβαίνει κάπως, όταν υβρίζεται και βλασφημείται παντοιοτρόπως ο Χριστός, αλλά αν θιγεί κάποιος γέρων που ακολουθείται από τον όχλο, ουαί κι αλλίμονο για τον θίξαντα. Αιρετικός, βλάσφημος, κακόδοξος, να τιμωρηθεί! "Μικρός ο Χριστός, μεγάλος ο πρωθυπουργός" που έλεγε ο π.Αυγουστίνος, μικρός ο Χριστός, μεγάλος ο γέρων.

Έτσι είμαστε οι περισσότεροι θρησκευόμενοι κύριε Μιχαλόπουλε, "χριστιανοί της ταυτότητας", εύγε για την πίστη σας και στον έμπρακτο σεβασμό στο Χριστό και στην Παναγία.

Επισκέπτης