Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σχολιάζω: Εσείς γνωρίζετε κάποιον άλλον αντίχριστο, μικρότερο από τον Καζαντζάκη;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Χριστιανική Αφύπνιση κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Χρώματα ψυχής.
9 ώρες πριν
Καζαντζάκης: «Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο»
https://www.facebook.com/345945078886864/photos/pb.345945078886864.-2207520000.1418342368./414986738649364/?type=3&theater


ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Αν σας αρέσει ο πιο μεγάλος αντίχριστος, ο βλάσφημος, ο ομοφυλόφιλος και μασόνος Καζαντζάκης, τότε καταλαβαίνουμε τι είδους χριστιανική σελίδα είστε!
6 ώρες πριν

Χριστιανική Αφύπνιση
Παναγιώτη , σίγουρα είχε πολλά αμαρτήματα και είχε υποπέσει σε πολλές ασέβειες , έχεις δίκιο σε αυτό , αλλά όπως θα ξέρεις δεν καλούμαστε να κρίνουμε ανθρώπους αλλά μόνο τις πράξεις τους , και αυτές πάλι όσες βλάπτουν , διότι τις καλές μπορούμε να τις αναγνωρίζουμε . Ο Ν.Καζαντζάκης ήταν πλανεμένος αλλά όχι άθεος , του εξέλιπε η σταθερότητα εν Χριστό. Όσο για το μεγαλύτερος αντίχριστος που λες αυτό μόνο Ο Θεός το γνωρίζει και ας προσευχόμαστε για την ψυχή του εαν θέλουμε να λάβουμε έλεος και εμείς για τις δικές μας αμαρτίες κάποτε . Σκοπός της ανάρτησης δεν είναι να διαφημίσει τον ΄΄ιδιο , απεναντίας να δείξει οτι ακόμη και άνθρωποι που αντιτάχθηκαν με διάφορους τρόπους στην εκκλησία , πολλές φορές εξέφραζαν τις ίδιες ανάγκες και αναζητήσεις με όλους μας , και αν η πλάνη που τους μαστίγωνε δεν εμπαινε εμπόδιο , ενδεχομένως να ηταν καλύτεροι μας κατα πολλά .
2 ώρες πριν


Panagiotis Michalopoulos
Μου λέτε: «Σίγουρα είχε πολλά αμαρτήματα και είχε υποπέσει σε πολλές ασέβειες , έχεις δίκιο σε αυτό , αλλά όπως θα ξέρεις δεν καλούμαστε να κρίνουμε ανθρώπους αλλά μόνο τις πράξεις τους…»
Σχολιάζω:

Κρίνετε λοιπόν τις πράξεις του τις πολλές ως ασεβείς, αλλά τον ίδιον δεν τον ονομάζετε ως ασεβή! Σωστά;
Γι αυτό άλλωστε προβάλετε στους αναγνώστες σας, αυτού του άνθρωπου την… συνταγή για την ευτυχία! Και έχετε έτσι, ήσυχη την συνείδηση σας! Συμφωνούμε και σε αυτό;
Λέτε: «Ο Ν. Καζαντζάκης ήταν πλανεμένος αλλά όχι άθεος»
Σχολιάζω: 

Πλανεμένος, σε τι; Στις βουδιστικές του δοξασίες; Στις μασονικές αντιλήψεις του; Στις ανάρμοστες σχέσεις του με έναν ορθόδοξο ιερέα σε μια βίλα στην Κηφισιά;
Λέτε: «του εξέλιπε η σταθερότητα εν Χριστό.»
Σχολιάζω:

Έλλειψη σταθερότητας στο Χριστό, θεωρείτε το βιβλίο του «ο τελευταίος πειρασμός», στο οποίο παρουσιάζει τον Χριστό σαν έκφυλο -σεξομανή, και πάνω στο Σταυρό να σκέπτεται ότι κάνει έρωτα με την Μαρία την Μαγδαληνή στην επιθυμία του να αποκτήσει παιδί από αυτήν;
Λέτε: «Όσο για το μεγαλύτερος αντίχριστος που λες αυτό μόνο Ο Θεός το γνωρίζει»
Σχολιάζω:

Εσείς γνωρίζετε κάποιον άλλον αντίχριστο, μικρότερο από τον Καζαντζάκη;
Λέτε: «και ας προσευχόμαστε για την ψυχή του εαν θέλουμε να λάβουμε έλεος και εμείς για τις δικές μας αμαρτίες κάποτε.»
Σχολιάζω:

Αν είστε και παπάδες στη σελίδα αυτή, τότε θα έχετε και τα σχετικά μέσα, με μνημόσυνα και τρισάγια να σώζετε και ψυχές κολασμένων! Καμιά φορά μάλιστα, επιστρατεύετε για τον σκοπό αυτό και κάποιες άλλες μαγγανείες, όπως κομποσκοίνια διάσημων καλόγερων του αγίου Όρους! 
Άρα, περισσεύει η δική μου η προσευχή! Πάρτε λοιπόν εσείς με τους παπάδες σας και τους καλογέρους σας, όλη αυτή τη δουλειά επάνω σας!
Λέτε: «Σκοπός της ανάρτησης δεν είναι να διαφημίσει τον ιδιο…»
Σχολιάζω:

Τον διαφημίσατε ωστόσο! Έτσι, ένας αδαής, όταν δει αυτήν την ταμπέλα που βάλατε, θα σκεφτεί ότι ήταν καλός ο Καζαντζάκης, και θα πάει να αγοράσει τα βιβλία του… Με τη δική σας ευχή και προτροπή, σε τελική ανάλυση.
Λέτε: «απεναντίας (σκοπός της ανάρτησης ήταν) να δείξει ότι ακόμη και άνθρωποι που αντιτάχθηκαν με διάφορους τρόπους στην εκκλησία…»
Σχολιάζω:

Δεν φροντίσατε όμως (δεν τολμήσατε) να διευκρινίσετε στους αναγνώστες σας ότι αυτός ήταν εχθρός της Εκκλησίας του Χριστού! 
Δεν κάνατε τον κόπο να πείτε με ποιους τρόπους αντιτάθηκε αυτός ο άνθρωπος σε αυτήν την Εκκλησία στην οποία υποτίθεται ότι ανήκετε! 

Panagiotis Michalopoulos
Λέτε -έτσι αφηρημένα, ότι άνθρωποι σαν τον Καζαντζάκη «πολλές φορές εξέφραζαν τις ίδιες ανάγκες και αναζητήσεις με όλους μας»
Σχετικά λοιπόν με τις αναζητήσεις του Καζαντζάκη… Γράφει ο ίδιος:
«Ο Θεός μου δεν είναι πάνσοφος. Το μυαλό του είναι ένα κουβάρι από φως και σκοτάδι και πολεμάει να το ξετυλίξει μέσα στο λαβύρινθο της σάρκας».
Σχολιάζω:
Αυτός λοιπόν (ο Καζαντζάκης) δεν τον είχε το «θεό» στη κοιλιά του (όπως λέει ο τραγουδοποιός), αλλά αλλού: Στο μαλλιά, ή «μυαλά κουβάρια» μυαλό του. Ένα «θεό» όμοιό του, προφανώς, χαμένος και αυτός σε ένα λαβύρινθο της «σάρκας».

Λέτε: «και αν η πλάνη (αυτών των ανθρώπων σαν τον Καζαντζάκη) που τους μαστίγωνε δεν εμπαινε εμπόδιο , ενδεχομένως να ηταν καλύτεροι μας κατα πολλά.»
Σχολιάζω:

Και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν πατίνι! Και αν ο διάβολος δεν είχε κέρατα και ουρά, ίσως ήταν αρχάγγελος!
Μόλις τώρα

https://www.facebook.com/christian.awakening.5/posts/360667767448452

Δεν υπάρχουν σχόλια: