Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε…"Έτσι, με φανατισμό συμπεριφέρονται και οι σύγχρονοι φαρισαίοι και κατά του Χριστού και κατά των πιστών στο Χριστό, που αμφισβητούν την πίστη σε σύγχρονα υποκατάστατα του αληθινού Θεού, σε αντί του Χριστού, σε υποκατάστατα, σε αντί-χριστούς."

Fotis Giannopoulos
μερικοι ειστε για λυπηση.... τα σχολια που διαβασα πραγματικα με στεναχωρουν για το αν ειστε αν8ρωποι η αποβλακομενα οντα... δεν ειπα ζωα γιατι τα ζωα εχουν περισοτερη αβεσθησια...
Fotis Giannopoulos
παιδια ειπαρχη κ πολυ χειροτερη καταστση κατω με ονομα Panagiotis Michalopoulos. ...τα σχολια δικα σας.
Panagiotis Michalopoulos
ΣΧΕΤΙΚΟ: Αντίθετα λοιπόν με εμένα, αιρετικοί είναι οι οικουμενιστές φίλοι του γέροντα Παΐσιου… 
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_2.html 
Fotis Giannopoulos
εισαι αρρωστος..  

http://xairete.blogspot.gr/2014/12/facebook_27.html

Ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε…
«αγαπούν … να καλούνται από τους ανθρώπους: “Ραβί”. Εσείς όμως μην κληθείτε “Ραβί” – γιατί ΕΝΑΣ είναι ο δικός σας δάσκαλος, ενώ εσείς όλοι είστε αδελφοί. Και “πατέρα” σας (πάτερ) μην καλέσετε κάποιον πάνω στη γη, γιατί ΕΝΑΣ είναι ο δικός σας ο Πατέρας, ο ουράνιος. Μήτε κληθείτε “καθοδηγητές”, γιατί καθοδηγητής σας είναι ΕΝΑΣ, ο Χριστός»
(Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, Ματθ. κεφ.23).
«φιλοῦσι δὲ … καλεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων ραββὶ ραββί. ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ραββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε. καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατήρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός.»
Εναπόκειται σ' εμάς αν τα λόγια του Κυρίου τα εγκολπώσουμε στην καρδιά μας ή αν τα γράψουμε στα αρχ-
αιότερα των υποδημάτων μας, κι ακολουθήσουμε όχι Εκείνον αλλά θεοποιημένους γεροντάδες.
Τότε ο Κύριος θα πει και σ΄ εμάς, τους σύγχρονους θρησκόληπτους φαρισαίους ΟΥΑΙ:
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.»
Αν κάποιοι θεολόγοι, θεολογούντες και φανατικοί θρησκόληπτοι της εποχής μας είναι οι αντίστοιχοι των γραμματέων και φαρισαίων της εποχής του Χριστού, τότε, από τη συμπεριφορά και διαγωγή των σύγχρονων αυτών φαρισαίων, κατά όσων πιστεύουν στο Χριστό κι όχι στους «γεροντάδες – θεούς» τους, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στο Χριστό δεν πίστεψε το θρησκευτικό κατεστημένο των θρησκόληπτων υποκριτών της εποχής Του, αλλά πίστεψαν οι θεωρούμενοι "αμαρτωλοί" , ακόμα και τελώνες και πόρνες, για τους οποίους μάλιστα ο ίδιος ο Κύριος δίδαξε τους μαθητές Του ότι "οι τελώνες και οι πόρνες προάγουσιν υμών εις την βασιλείαν των ουρανών". 
Το ιερατείο, οι γραμματείς και φαρισαίοι όχι μόνο δεν πίστεψαν στο Χριστό, αλλά και Τον σταύρωσαν. 
Έτσι, με φανατισμό συμπεριφέρονται και οι σύγχρονοι φαρισαίοι και κατά του Χριστού και κατά των πιστών στο Χριστό, που αμφισβητούν την πίστη σε σύγχρονα υποκατάστατα του αληθινού Θεού, σε αντί του Χριστού, σε υποκατάστατα, σε αντί-χριστούς. 
Και έτσι εξηγείται, γιατί τα σχόλια κοσμικών θεωρούμενων και αθέων νομιζόμενων ανθρώπων, είναι πιο σωστά και λογικά από τα σχόλια φανατικών θρησκόληπτων, θεωρούμενων ως ευσεβών.
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_258.html

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Μιχαλόπουλε, ούτε συνεργάτης ούτε εκλεκτός, ένας σχολιαστής και διαδικτυακός φίλος.

Αν προσέξατε σημειολογικά σε ένα σχόλιο της προηγούμενης σχετικής ανάρτησης, ο, ίσως καλοπροαίρετος αλλά σαφώς μπερδεμένος σχολιαστής σας, πλασσάρει έντεχνα στο διαδίκτυο ένα "Του" με Τ κεφαλαίο, και τη φράση: "η δύναμή Του είναι μεγάλη"! Δεν αναφέρεται όμως ούτε στο Χριστό, ούτε στον Θεό Πατέρα, ούτε στο Άγιο Πνεύμα, ούτε στον Τριαδικό Θεό. Που αναφέρεται με Του κεφαλαίο, υποστηρίζοντας ότι "η δύναμή Του μεγάλη"; Προφανώς έντεχνα επιχειρεί να θεοποιήσει τον "γέροντά" του.

Κύριε Ελέησον! Στώμεν καλώς. Δεν υπάρχουν άλλοι Θεοί εκτός από τον αληθινό.
"Ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού".

Οι οπαδοί των στάρετς θυμώνουν και υβρίζουν όσους, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, αμφισβητούν τη θεοποίηση -ή και αγιοποίηση- των γεροντάδων τους, όμως δεν θυμώνουν, ούτε καν ελέγχουν τους ομολόγους τους που αμφισβητούν στην πράξη το Χριστό περιφρονώντας το λόγο Του, την Καινή Διαθήκη, αντικαθιστώντας τα με τους γεροντάδες, τα αποφθέγματά τους, τις προφητείες τους, τις δήθεν θεϊκές αποκαλύψεις τους, τα οράματά τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέτε, φίλτατε!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Παναγιώτη.

Με την προηγούμενη διευκρίνιση, προς αποφυγή παρεξηγήσεως, ήθελα και μόνο να τονίσω την μικρότητα, αμαρτωλότητα, αναξιότητά μου, ώστε δεν θα μπορούσα να είμαι συνεργάτης και μάλιστα εκλεκτός σε σύγκριση το πρόσωπό σας, τις γνώσεις σας, τη διαδρομή σας και τον ανιδιοτελή δια βίου Αγώνα σας για την ανόθευτη Ορθοδοξία.

Ταπεινός επισκέπτης, δειλός ανώνυμος σχολιαστής, ευχαριστών για τη φιλοξενία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Και εκλεκτός συνεργάτης είστε, διότι τα σχόλια σας έχουν την απαιτούμενη για τα θέματα μας βαρύτητα, εγκυρότητα και σοβαρότητα…
Και δάσκαλος μας και διαφώτιστης μας είστε…
Και Αρχηγός στον αγώνα μας, θα πρόσθετα ακόμα!
Και ο Αρχηγός, ο στρατηγός δεν πρέπει να είναι (φάτσα –κάρτα) εύκολος στόχος! Χα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα στον ιστολόγο και στους αναγνώστες.

Αγαπητέ μας κύριε Μιχαλόπουλε μας βάζετε δύσκολα. Από τη μια οφείλουμε οπωσδήποτε να αντικρούσουμε την "θεολογική σας πρόκληση".
Από την άλλη, εξ ορισμού δεν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο test σας, αφού απαιτείται τεκμηρίωση με πολυπληθείς παραπομπές στη Βίβλο και αλλού, περί του μόνου Θεού, Αρχηγού, Βασιλέως, Δημιουργού, Κυριάρχου του Σύμπαντος, Παντοκράτορος, Παντοδυνάμου και Μεγαλοδυνάμου, Οδηγού (καθοδηγητή), Στρατηγού, των αντιμαχομένων μερών και ημών στρατιωτών του πεδίου της μάχης, της πανοπλίας μας (Εφ.6,12-17), των διαβιβάσεων (προσευχή), της πηγής Αθανασίας (θ.Μετάληψις), της εγγύησης ότι η τελική νίκη που ανήκει στην παράταξή μας, στο εσφαγμένο και αναστημένο Αρνίο, είναι βέβαιη κι εγγυημένη από το Χριστό. Προφανώς ο εκλεκτός Ι.Κ. με την υπομονή των μελετών του, θα μπορούσε να συγγράψει ολόκληρο βιβλίο με αυτό το θέμα.

Τι να κάνουμε;

Μια εύκολη λύση είναι να παλιμπαιδίσουμε στην εποχή της παιδικής μας ηλικίας και στα "ποιήματα και άσματα" των κατηχητικών, ώστε οι απαντήσεις ότι ο μόνος Αρχηγός, Καθοδηγητής, Στρατηγός είναι ο Χριστός, να είναι απλές, μονολεκτικές και ποιητικές.

Χτίστες, μπρος, με καρδιά γεμάτη φως,
κι ο Χριστός θα μας είναι Αρχηγός.
https://www.youtube.com/watch?v=5X-mvoRpUaI

Όλοι να ρθούμε κοντά στο Χριστό τον μόνο Οδηγό
Πάμε να βρούμε σ’ Αυτόν τη χαρά, αληθινή χαρά.
https://www.youtube.com/watch?v=3Ui9ftyzUOc

Και του Βερίτη:

Δόξα στον άναρχο Αρχηγό, που βασιλεύει στους αιώνες!...

Ο Χριστός Αρχηγός μας και στρατιώτες εμείς
στη μεγάλη Του κλήση δεν θα λείψει κανείς.
...






ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

«Και Αρχηγός στον αγώνα μας, θα πρόσθετα ακόμα!
Και ο Αρχηγός, ο στρατηγός δεν πρέπει να είναι (φάτσα –κάρτα) εύκολος στόχος!»
Όλα αυτά, στα περιορισμένα πλαίσια του τοπικού αγώνα, του Γαλατικού χωριού που λέγεται… «ιστολόγιο χαίρετε»!
Χα!