Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ήρθε το καρναβάλι: Ο καλογερικός σκούφος που "φορούσε ο Άγιος Νεκτάριος όταν ζούσε", λατρεύτηκε προχθές, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Πεύκη. (φωτο)

-Και τώρα κύριες και κύριοι και αγαπητά μας παιδιά, 
ετοιμαστείτε ένας-ένας, να… σας τον φορέσω! 
(τον σκούφο, ντε!)
 
Όπως μαθαίνω…
Οι πιστοί που μετέβησαν προχθές στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Πεύκη, φόρεσαν ως ευλογία τον "γεμάτο από θεία χάρη" καλογερικό σκούφο του Αγίου Νεκταρίου...

Τον οποίον σκούφο, "φορούσε ο Άγιος Νεκτάριος όταν ζούσε"!...
Τον μετέφερε δε (μαζί με άλλα λατρευτικά μπιχλιμπίδια) από την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σάρωφ -Τρικόρφου Φωκίδος (το μοναστήρι των παπαροκάδων) στην Μητρόπολη Κηφισίας, ο διαβόητος αρχιμανδρίτης (γνωστός και ως παπαροκάς), Νεκτάριος Μουλατσιώτης. (φωτο)
-Φόρα το, για να θυμάσαι, όπου κι αν θα πας, την τρελή την αποκριά!

1 σχόλιο:

Stelios Fellas είπε...

Χριστιανοί, τι έγινε και δεν τρέχουμε στον Παν ΑΓΙΟ και Σπλαχνικό Χριστο που ανάπαυση δίνει σε καθε βαρεία φορτωμένο αμαρτωλο που σ' Αυτόν τρεχει βοήθεια και ΑΝΑΠΑΥΣΗ να βρει.
Το σκουφάκι του Αγιου Νεκταρίου δεν κάνει τίποτε, αλλά ο Χριστος ανάπαυση Ψυχής και Αιώνια ζωη θα χαρίσει σε καθε αμαρτωλο που το καλεσμα του απαντήσει και σ' αυτον τρέξει για να ευλογηθει !!
« ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ»(Ματθαίος 11:28) «Να, στέκομαι τώρα μπροστά στην πόρτα της καρδίας σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ΑΚΟΥΣΕΙΣ την Φωνή μου, και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα θα μπω μέσα ΕΓΩ, και θα γιορτάσουμε μαζι» (Αποκάλυψη 3:20)
Τρέξτε στον Χριστο αδέλφια μου και στην ΕΥΛΟΓΙΑ του Πατρος θα μπείτε. Αμην!!