Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Λαμπάδα ή κεράκι;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Λαμπάδα ή κεράκι;
Ο πατερ Ευάγγελος κοινοποίησε τη φωτογραφία του πατηρ- Ιωάννης
Χθες στις 8:58 π.μ. 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Διαβάζω:
«Τα γράφω αυτά για να σας βοηθήσω να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τον λόγο που ανάβεται λαμπάδα αντί κεράκι. Ο μόνος λόγος στην πραγματικότητα που γίνεται αυτό είναι για να βοηθηθεί η εκκλησία ή το μοναστήρι στα έσοδα τους. Δεν λέω να μην ανάβετε λαμπάδες. Έχουν ανάγκη οι εκκλησιές και οι Ιερές Μονές από έσοδα. Αλλά να ξέρετε γιατί το κάνετε.» (πατήρ Ιωάννης)
Σχολιάζω:Παρέλειψε να μας πει ο πάτερ, ότι τα κεριά τα καντήλια και οι λαμπάδες, δεν εξυπηρετούν πια τον αρχικό τους τον σκοπό. Δεν φωτίζουν αυτά την εκκλησία, διότι υπάρχει πλέον η ηλεκτροδότηση.
Άρα, ο «θεσμός» αυτός διατηρείται πάνω στην παραπλάνηση των πιστών ότι τάχα το κεράκι είναι απαραίτητο αξεσουάρ της προσευχής… Στηρίζεται, πάνω στην οικονομική εκμετάλλευση των εκκλησιαζόμενων. Πρόκειται για το παγκάρι το οποίο εποπτεύεται από κέρβερους επιτρόπους οι όποιοι σε ελέγχουν κατά την είσοδο, στο τι χρήματα θα ρίξεις και τι μέγεθος κερί θα πάρεις!
Είναι δηλαδη ένα χαράτσι, που θα μπορούσε να αντικατασταθεί με πώληση κουπονιών κατά την είσοδο μας στο ναό, που θα ήταν η προσφορά μας για να πληρώνει τη ΔΕΗ, ο παππάς!
Έτσι, θα γλιτώναμε και το τσούξιμο στα μάτια από τον καπνό του κεριού αυτού, της παραφίνης,,, Έτσι θα γλυτώναμε και τον καρκίνο, από αυτά που εισπνέουμε!

https://www.facebook.com/arx.athanasios/posts/10204366950768196

Δεν υπάρχουν σχόλια: