Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Δωδεκάθεο, και Ετρούσκοι… (Δεν αφήσαμε λαό -για λαό, που να μη του κατακλέψουμε τους μύθους του -πλαστογραφώντας τους με τις σχετικές διαμορφώσεις που τους κάναμε, ώστε και να τους οικειοποιηθούμε!) Εμ, ψεύτες, λοιπόν, εμ και κλέφτες –μια ζωή, οι αρχαίοι πρόγονοι μας! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σταύρος Σταύρου 
shared
ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ελλήνων Πολυθέασις's photo.
16 hrs ago

 
Ετρουσκικό χάλκινο άρμα του 6ου π.Χ αιώνα.
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panayiotis Michalopoulos
Θρησκεία Ετρούσκων: Καμία σχέση με το δωδεκάθεο των ελλήνων!
Διαβάζω:
Όπως και αν την ερμηνεύσει κανείς, η ετρουσκική θρησκεία ήταν μοναδική στην περιοχή, γιατί όπως ο χριστιανισμός και ο ιουδαϊσμός ήταν αποκαλυπτική ως προς τη φύση της. Μια αφήγηση του κεντρικού πυρήνα της αποκάλυψης παρέχεται από τον Κικέρωνα. 

«Μια ημέρα», λέγει ο μύθος, σε ένα χωράφι κοντά στον ποταμό Μάρτα της Τερουρίας, συνέβη ένα παράδοξο γεγονός. Μια θεϊκή ύπαρξη ξεπήδησε από το οργωμένο χωράφι με τη μορφή παιδιού αλλά τη σοφία γέροντα. Η τρομαγμένη κραυγή του ζευγολάτη έκανε τους lucomones, τους ιερατικούς βασιλείς της Ετρουρίας να σπεύσουν στο σημείο. Το σοφό παιδί έψαλλε το ιερό δόγμα, το οποίο άκουσαν και κατέγραψαν ευλαβικά, ως την πολυτιμότερη κληρονομιά για τους απογόνους τους. Αμέσως μετά την αποκάλυψη το θαυματουργό πλάσμα έπεσε νεκρό και εξαφανίστηκε στο οργωμένο χωράφι. Το όνομά του ήταν Τάγκες, ο γιος του Γκένιους και εγγονός του υπέρτατου θεού, του Τίνια (ή Jupiter όπως ήταν γνωστός στους Ρωμαίους).
el. wikipedia. org


ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ελλήνων Πολυθέασις
Η βασική τριάδα θεών περιλάμβανε τους Τίνια, Ούνι και Μένρβα.
Ετρουσκική θεότητα Ελληνορρωμαϊκή θεότητα Ιδιότητες-Σύμβολα
Άιτα, Έιτα Πλούτων Κυβερνήτης των νεκρών και προσωποποίηση του κάτω κόσμου. Κεφαλή του λύκου από τον ελληνικό Άδη. Άνι Ιανός Θεός των Ενάρξεων. Ουράνιος θεός (Βορράς) Απλού Απόλλων Μετεωρολογικός θεός: Βροντή και αστραπή. Φορά δάφνινο στεφάνι και κρατά ραβδί και κλαδιά δάφνης. Αρτούμες/Άρτιμι Άρτεμις Θεά της νύχτας και του θανάτου, αύξηση στη φύση. Ατούνς Άδωνις Θεός της αναγέννησης. (Αγόρι, Χρησμός, φωνή των Θεών). Σύζυγος της Τουράν. Κάουθα, Καθ Ηλιακή θεότητα. Ανατολή από τον ωκεανό. Κελ, Κίλενς Celens Ισοδύναμη της Γαίας. Είναι η θεότητα της μοίρας, του πεπρωμένου. Είναι αυτή που φέρνει τη νίκη ή την καταστροφή και τον τελικό όλεθρο. Χάροντες Χάρων Ετρουσκικοί δαίμονες του θανάτου. Κούλ, Κούλσου H ετρουσκική δαιμόνισσα που φυλάσσει τον κάτω κόσμο. Σύμβολό της είναι ο δαυλός. Φέμπρουους Εξαγνισμός, μύηση και νεκροί. Συνδέεται με το Φεβρουάριο και τη γιορτή των νεκρών. Φερόνια Ετρουσκική θεά, προστάτιδα των απελεύθερων. Συνδέεται με τα δάση, τη φωτιά και τη γονιμότητα. Φούφλουνς, (Πάκχα) Πιθανώς ο Βάκχος. Θεός του κρασιού, αναγέννηση, άνοιξη άγρια φύση, γονιμότητα. Γιος της χθόνιας θεότητας Σέμια.
Χόρτα Θεά της γεωργίας. Χέρκλε Ηρακλής Δύναμη και νερό. Καρούν/Χαρούν Χάρων Δαίμονας του θανάτου. Λάραν Lares(;) – Άρης (;) Θεός του πολέμου. Νέος με κράνος και λόγχη. Οι Λάσα: Αλπάν, Εβάν, Ρακουνέτα και Βέκου. Θηλυκές θεότητες, φύλακες των τάφων.
Λέινθ Απρόσωπη θεά. Περιμένει στις πύλες του κάτω κόσμου με τον Έιτα. Letham/Lethans Προστάτης, ζει στην Έιτα (κάτω κόσμο) Λούσνα, Λόσνα Λούνα - Σελήνη Σεληνιακή θεά. Μάνια και Μάντους Φύλακες του κάτω κόσμου. Μάρις Μαρς - Άρης Γεωργία. Γονιμότητα. Λυτρωτής θεός. Μένρβα Μινέρβα - Αθηνά Θεά της σοφίας και των τεχνών. Νεθούνς Νεπτούνους - Ποσειδών Θεός του νερού και της υγρασίας.Τρίαινα, άγκυρα, ιππόκαμπος, δελφίνια. Νόρτια Φορτούνα Θεά της μοίρας και της τύχης. Στην αρχή του νέου έτους ένα καρφί μπηγόταν σε έναν τοίχο στο άδυτό της, ως ιεροτελεστία γονιμότητας. Περσιπνέι/Φερσπνάι Περσεφόνη - Prosperpine Βασίλισσα του κάτω κόσμου. Σάτρες Σατούρνους - Κρόνος Θεός του χρόνου και της ανάγκης. Γέρων που κρατά δρεπάνι και κλεψύδρα. Σέλβα Σιλβάνους Γήινος Θεός, Δάση. Σέμλα Σεμέλη Μητέρα του Ατούνς. Σέθλανς, Βέλκανς Βούλκαν - Ήφαιστος Πυρ, Μεταλλουργία. Σιλένους Σειληνός Ο σάτυρος. Άγρια φύση. Ταρκίες, Τάγκες Αγόρι, Χρησμός, φωνή των θεών. Δύο φίδια για πόδια. Θέσαν Αουρόρα - Ηώς Θεά της Αυγής, τοκετός. Τέτλουμθ Θεότητα του κάτω κόσμου, μοίρα.Τίνια, Τινς Γιούπιτερ - Δίας Υπέρτατος ουράνιος θεός. Αστραπές, δόρυ και σκήπτρο. Τιβ(ρ) Σεληνιακή θεότητα. Τουράν Βένους - Αφροδίτη Θεά της αγάπης, της υγείας και της γονιμότητας, προστάτιδα της πόλης Vulci. Τλούσκβα Το ζευγάρι των Τέλους και Τελούμο, γήινη μητέρα και πατέρας. Τουρμς Μέρκιουρι - Ερμής Προστάτης των εμπόρων, αγγελιαφόρος των θεών με φτερωτά σανδάλια και κηρυκείο. Τουρμς Άιτας Ερμής ψυχοπομπός. Τβαθ Δήμητρα Θεά της ανάστασης, η Αγάπη στο Βασίλειο των νεκρών. Ούνι Γιούνο - Ήρα Η υπέρτατη θεά. Είναι η θεά του κόσμου, προστάτιδα της Περούτζια. Βαντ Θηλυκός δαίμων του θανάτου. Ζωές στον κάτω κόσμο. Με τα μάτια στα φτερά της τα βλέπει όλα και είναι πανταχού παρούσα. Κήρυκας του θανάτου, βοηθά τους ασθενείς στο νεκροκρέβατό τους. Σύμβολά της είναι το φίδι, ο δαυλός και το κλειδί της πύλης που οδηγεί στον άλλο κόσμο. Βολτούμνα Βερτούμνους Αρχικός θεός των Ετρούσκων, προστάτης της ετρουσκικής ένωσης.

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ελλήνων Πολυθέασις

Οι Θεότητες των Ετρούσκων είναι προγενέστερες του 12θεου των αρχαίων Ελλήνων του 8ου-9ου π.Χ αιώνα και πιθανόν να ταυτίζονται με τις Θεότητες των Πελασγών, όντας και αυτοί Πελασγοί.

Panayiotis Michalopoulos

Δεδομένου λοιπόν ότι η θρησκεία των Ετρούσκων ήταν «Αποκαλυπτική»… Έχοντες λοιπόν το κόπυ ράιτ, αυτοί να πούμε… 
Και αφού η θρησκεία τους προηγήθηκε του Δωδεκάθεου… 
Μπορούμε τότε να συμπεράνουμε ότι οι Έλληνες έφτιαξαν ό,τι έφτιαξαν παίρνοντας λατρευτικά στοιχεία και μύθους από τους Ετρούσκους και όχι μόνο… Αλλά και από ασιατικούς λαούς, και από Αίγυπτο κλπ. 
Αν λοιπόν είναι έτσι, τότε γεννιέται το ερώτημα: Πόσο ελληνική είναι τελικά, όλη αυτή η ιστορία με το Δωδεκάθεο;

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ελλήνων Πολυθέασις
We are piqued with pure descent, but nature loves inoculation/EMERSON 
Στην Θεά φύση αρέσει και αγαπάει ιδιαίτερα τον εμβολιασμό του αίματος με την ανάμιξη και την διασταύρωση γενών και φυλών [ελευθ. μτφ].

Panayiotis Michalopoulos
Δεδομένου λοιπόν ότι η θρησκεία των Ετρούσκων ήταν «Αποκαλυπτική»… Έχοντες λοιπόν το κόπυ ράιτ, αυτοί να πούμε… 
Τότε συμπεραίνουμε, -μετά από όλους αυτούς τους συσχετισμούς (ονόματα θεών, κλπ) ότι το δωδεκάθεο των ελλήνων ήταν άπλα ένα… κλόπυ ράιτ! 
Δεν άφησαν λαό -για λαό, που να μη του κατακλέψουν τους μύθους του -πλαστογραφώντας τους με τις σχετικές διαμορφώσεις που τους έκαναν, ώστε και να τους οικειοποιηθούν! 
Εμ, ψεύτες, λοιπόν, εμ και κλέφτες –μια ζωή, οι αρχαίοι πρόγονοι μας! Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: