Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ο Πούτιν, τα «πρέκια» του Ερντογάν, το «Μπαρμπαρός», και ο γέροντας Παΐσιος.

 Ναι. Ότι ο Πούτιν μίλησε στον Ερντογάν σαν χαρακτήρας από τα «Τσακάλια» του Δαλιανίδη κι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «έκλασε μέντες» - για να χρησιμοποιήσω άλλη μία φράση πάνω-κάτω από την ίδια εποχή.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τις τελευταίες μέρες πρόσεξα στο newsfeed του Facebook την όλο και συχνότερη εμφάνιση posts με ηχηρούς τίτλους όπως «Με κόλαση πυρός "υποδέχθηκαν" τα ρωσικά πολεμικά το "Barbaros" στο οικόπεδο 3 της ΑΟΖ Κύπρου!» ή «Γέροντας Παΐσιος: Οι Τούρκοι θα φύγουν μόνοι τους από την Κύπρο!» και τα οποία παραπέμπουν σε κάτι blogs και «ειδησεογραφικά» sites του κακού χαμού, που έχουν για ντεκόρ αρχικής σελίδας κίονες, Μεγαλέξανδρους και ελληνο-βυζαντινές σημαίες, μέχρι σκηνές από τους «300» του Frank Miller (ίσως η πιο ελληνο-στρατόκαβλη ταινία που βγήκε ποτέ από το Χόλιγουντ, που εξακολουθεί να προκαλεί επώδυνες στύσεις στους απανταχού Χρυσαυγίτες). 

Τώρα, δεν λέω ότι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, αραιά και πού ξεπεταγόταν κανα-δυό από τους συνήθεις υπόπτους, ίσα-ίσα για να σκάσω κανένα συγκαταβατικό χαμόγελο, να σκεφτώ «είναι κρίμα τα πλάσματα» και να τα στείλω πίσω στην ιντερνετική ανυπαρξία. Τελευταία όμως, ειδικά μετά που μπήκε το «Μπαρμπαρός» στα χωρικά μας ύδατα και πεταχτήκαμε πάνω σαν μυξοπαρθένα που της έπιασαν πρώτη φορά τον κώλο, τα posts πολλαπλασιάστηκαν και απειλούσαν να ξεπεράσουν ακόμα και τα τσιτάτα-με-Minions! 

Πλέον τα likes και τα shares ήταν και από «φίλους» υπεράνω πάσης υποψίας, τα συνοδευτικά σχόλια δε, ένα απάνθισμα ημιμάθειας, εθνικιστικού παροξυσμού ή καθαρής βλακείας: «Δείτε τι προσπαθούν να μας κρύψουν», «Οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν να πετάξουμε τους Τούρκους στη θάλασσα», «Οι Ρώσοι είναι αδέλφια μας» και άλλα τέτοια φαιδρά. Και τα περισσότερα εννοείται σε greeklish ή τελείως ανορθόγραφα ελληνικά (ένα «ο», ένα «ι», ξέρετε) όπως συνηθίζεται άλλωστε από την πλειοψηφία των «ελληνόψυχων», που ενώ υμνούν τη «μαμά πατρίδα» και εκσπερματώνουν στη θέα της γαλανόλευκης, δεν μπήκαν καν στον κόπο να μάθουν σωστά τη γλώσσα της!

Αληθινός star της εθνικιστικής ιντερνετικής trashαδούρας αποδείχθηκε κάποιο Defence.net που να σας πω την αμαρτία μου, την ύπαρξή του γνώριζα μόνο μέσα από τα posts του συνάδελφου Μανώλη Καλατζή ο οποίος, ως γνωστός χωρατατζής, τα έβαζε για να σπάσουμε πλάκα. Έλα όμως που όταν έχεις να κάνεις με τόππουζους πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο! 

Το διαβόητο (και στο μέλλον σίγουρα cult classic) post «Πούτιν προς Ερντογάν: Μείνε μακριά από την κυπριακή ΑΟΖ μη σου γαμ***ω τα πρέκια»...
(*οριζόντια δοκάρια που τοποθετούνται σε άνοιγμα για να στηρίξουν οτιδήποτε βρίσκεται πιο πάνω)
...έγινε viral κι ενώ υπήρχαν αυτοί που εκτιμήσαμε το αστείο (αλήθεια, πως είναι τα «πρέκια» στα ρώσικα;) υπήρχαν πολλοί (ανησυχητικά πολλοί) που το διέδωσαν ως αληθινή είδηση! 

Ναι. Ότι ο Πούτιν μίλησε στον Ερντογάν σαν χαρακτήρας από τα «Τσακάλια» του Δαλιανίδη κι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «έκλασε μέντες» - για να χρησιμοποιήσω άλλη μία φράση πάνω-κάτω από την ίδια εποχή. 

Οι ίδιοι πίστεψαν βέβαια και το ότι οι Ρώσοι «υποδέχθηκαν με κόλαση πυρός το Μπαρμπαρός» - όπου η φράση «κόλαση πυρός» πιο πιθανό είναι να περιγράφει μία τυπική νύχτα για την Αστυνομία Λεμεσού, παρά για το ό,τι συμβαίνει στα ανοιχτά του νησιού. Βέβαια όλοι αυτοί οι «ευκολόπιστοι» (που δεν είναι αυτό ακριβώς, γιατί πιστεύουν αυτό που επιλέγουν να πιστέψουν) δεν είχαν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα ενός legit μέσου για να διαπιστώσουν ότι το μόνο ρουθούνι που άνοιξε από τότε που ήρθαν οι Τούρκοι ήταν του Προέδρου μας - κι αυτό από υπέρταση.
Όμως παιδιά, μη βιάζεστε. Γιατί σύμφωνα με έναν πασίγνωστο «θαμώνα» αυτών των sites, που συναγωνίζεται σε quotes τους Coelho και Bukowski μαζί - μιλάω φυσικά για τον θρυλικό Γέροντα Παΐσιο - «ο πόλεμος θα κρατήσει τέσσερα χρόνια και η Τουρκία θα καταστραφεί».
Μαρίνος Νομικός

http://www.philenews.com/el-gr/m-nomikos/1816/224973/pos-lene-ta-prekia-sta-rosika

Δεν υπάρχουν σχόλια: