Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αν ψάξουν καλύτερα, θα δουν ότι εκτός από μεγάλος βλάσφημος, εκτός από μεγάλος αντίχριστος… Ο Καζαντζάκης, ήταν και μεγάλος μασόνος (το λέει η ιδία η Στοά), αλλά ήταν και μεγάλος πούστης… Το λέει η αλληλογραφία του (δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος») με έναν αμερικανό παπά με τον οποίον ήταν εραστές, όταν αυτός ήταν στην Ελλάδα, εδώ σε μια βίλα της Κηφισιάς όπου ο ένας λέει, κοινωνούσε τα άχραντα μυστήρια του σώματος του άλλου! Τοιούτος λοιπόν ήταν ΚΑΙ ο Καζαντζάκης!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΙΧΘΥΣ
19 hours ago 

Πολλοί κατηγορούν τον Νίκο Καζαντζάκη ως αιρετικό. Και προσπαθούν να διαβάλουν το έργο του. 
Εμείς θεωρούμε πως ήταν ένας καλλιτέχνης, ένας ελεύθερος άνθρωπος, που μπορούσε να διατυπώσει ελεύθερα την άποψη του.
Να σημειώσουμε πως δεν έχει αφορισθεί ο ίδιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά μόνο το έργο του "ο Χριστός ξανασταυρώνεται".
Πέρα από ότι πίστευε ο ίδιος, εμείς ως χριστιανοί μπορούμε σαν τις μέλισσες όπως έλεγε ο Μέγας Βασίλειος να συλλέξουμε σπουδαία πράγματα από τα έργα του όπως το παρακάτω.

ΣΧΟΛΙΑ:
Grazytime Basw
ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
19 hours ago
ΙΧΘΥΣ 

Πολλοί κατηγορούν τον Νίκο Καζαντζάκη ως αιρετικό [...]
Συγνώμη αν η απάντηση μας, σας φάνηκε τυποποιημένη, αλλά ήταν το σχόλιο της εικόνα που ανεβάσαμε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις
19 hours ago
Panayiotis Michalopoulos

Αν ψάξουν καλύτερα, θα δουν ότι εκτός από μεγάλος βλάσφημος, εκτός από μεγάλος αντίχριστος… Ο Καζαντζάκης, ήταν και μεγάλος μασόνος (το λέει η ιδία η Στοά), αλλά ήταν και μεγάλος πούστης… Το λέει η αλληλογραφία του (δημοσιεύτηκε στο περιοδικό
«Ταχυδρόμος») με έναν αμερικανό παπά με τον οποίον ήταν εραστές, όταν αυτός ήταν στην Ελλάδα, εδώ σε μια βίλα της Κηφισιάς όπου ο ένας λέει, κοινωνούσε τα άχραντα μυστήρια του σώματος του άλλου! Τοιούτος λοιπόν ήταν ΚΑΙ ο Καζαντζάκης!
6 minutes ago
https://www.facebook.com/580548255316598/photos/a.580558805315543.1073741828.580548255316598/793220537382701/?type=1 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Τον φίλο του Καζαντζάκη, τον ιερέα Εμμανουήλ Παπαστεφάνου (αυτός που ήταν και ο εραστής του;) μας τον θυμίζει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Καζαντζάκης (34 αναρτήσεις)

 Νίκος Καζαντζάκης  (ιστολόγιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: